Arkadaşlar karaciğer enzimlerim
Ast 37. 0-34
Alt. 47. 10-49
Doktor bişey demedi nasıl cokmu yuksek?
Ast 37. 0-34
Alt. 47. 10-49
Doktor bişey demedi nasıl cokmu yuksek?
Geçirdiğim rahatsızlık gereği karaciğer değerleri konusunda uzman sayılırım artık o yüzden öncelikle şunu bilki enzim değerlerin normal..
2012 yılı için dünyada belirlenen karaciğer enzimleri için referans değerleri..
ALT: 17-63
AST: 15-41
hiçbir diyete veya alışkanlık değişikliğine ihtiyacın yok...
ancak sen yinede bir eliza testi yaptır (hepatit).. aklına takılmasın..
teşekkür ederim arkadaşım bilgin için şunu da söyleyeyim ben roaccutane adlı sivilce ilacını kullanıyorum bu 3. ayım sadece ast değer yükselmiş 37 olmuş (0-34) yazıyor yanında da. Kağıdıma doktor bakmadı bende sormayı unuttum. Pek bir bilgim yok bu konudada merak ettim. Kaçı geçerse tehlikeli duruma gelebilir. 37 normal diyorsun yani sevindim ozaman buna.
şimdi oldu.. tamamen roaccutane etkisi bu.. benim tedavim sırasında alt:108 ast:78'e kadar çıktı mesela... yüksek sayılması için alt ve ast'ın maximum referans değerlerinin 3 katı kadar olması ve sürecin uzun olması gerek..
Sende mi roaccutane tedavisi gördün?
roaccutane tedavisi benim gördüğüm tedavinin yanında göz yaşları içinde kalır :) boşver baya ağır bir tedavi benimki...
ancak roaccutane konusunda harici olarak bilgim var, karaciğerde yarattığı tahribat zaten en bilindik yan etkisidir.
Geçmiş olsun diyorum. Ben bu ay kızartma, et, yağlı yiyecekler çok yedim kolestrolum normal çıktı digerleride normal enzimlerimde belirttiğim gibi işte.
böyle sonucları netten yoruma acmanızı cok dogru bulmuyorum. kafanızı karısabilir. yanlıs seyler yapabilirsiniz. eger aklınızda supheniz varsa baska bir iç hastalıkları uzmanına basvurun ve her bir degerin ne anlama geldigini sorun. boylesi daha saglıklı..
eğer sorun olsaydı doktor bir sorun var şunu yapman lazım vs derdi dememiş demek ki sorun yok. Rahat ol biraz böyle kuruntu yapma.
anlamam ama doktor cıddı olsaydı solerdı sana zaten..
Cevap
7Cevap
Proteini biraz azalt sorun kalmaz bana güven yaklasık 3 ay önce kanser tedavisi oluyodum ve karaciğer enzimlerim fırlıyodum Alt 150 olmustu . Protein yemeyi kes biraz ve enginar suyu ic 2 günde normal degerlerine gelir
yuh yani anlamı yaşanmış ultra hadiseler bu ne ya bende buraya check-up koyacağım yakında
bilgin yoksa yorumunda olmasın mümkünse.
yok normal ...son zamanlarad bir rahatsızlık geçirmişsen (özellikle enfeksiyöz) bu biraz artışa sebeb olabilir.yada kullanmakta olduğun kullandığın şilaca bağlı olrakrta..sonuç olarak normal... :)
doktor varsa baksın
yalnız onlar da parasız iş yapmaz!
Birşey demediğine göre normal değerlerdedir ...
tahminim birkac sene daha yasarsin
Sınırdasın tam şu an.
normal bir sorun olsaydı doktor zaten derdi
değerler oldukça yüksek çıkmış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar