Tıpta buna ne deniyor
Cin musallatının tıpta adı şizofrenimi?
Tıpta buna ne deniyor
Tıpta inanılan Kurana ters değildir. Siz cinlerin varolduğuna inanıyorsunuz ama cin suresi cincilerin sahtekarlığını ve aslında cin denilen şeylerin sizin bildiğiniz şeyin olmadığını anlatır. Cin arapçada bilinmeyen yabancı daha önce tanınmamış anlamındadır. İns bilinen cin bilinmeyen şeyler demektir. Kuran meallerine bakarken bazı şeylere çok dikkatli olmak gerekir. Dinimize okadar çok hurafe sokulmuşki hangisi doğru hangisi yanlış bilemiyor insanlar. En doğrusunu asıl Kuran bilir ve söyler. Şimdi ben cin yok dediğimde bana pis kafir diyenler olacak. Ama Kuranı iyi araştırın ayetlerin indirilme sebeplerine zamanlarına ne anlatmak istediklerine ölülerin arkasından değilde gerçek anlamını kazandırdığımızda aslında metafizik mitoloji diye bişeyin olmadığını. Sadece Allah ve dünya insan olduğunu anlarız. Yani bilinen anlamda cin yoktur. Tıp ve fizik kuralları Kuranla tezat değildir örtüşür...
Merhabalar arkadaşım. Soruyu ciddi yazdığını düşünerek ; Söylediğin sözde bir nebze doğruluk payı var. Bu şekilde nitelendiriliyor. Ancak bunun sebebi cin musallatı'nın ne olduğu bilinmeden yapılan yorumlar ve değerlendirmelerdir. Lakin Şizofren hastalarının seviyeleri vardır. Sıklıkla 15-25 yaşları arasında ortaya çıkmaktadır. Aynı zamanda hatırlama ve normal konuŞma yeteneği genelde kaybolur. Genellikle garip davranışlar ve konuşmalar sergilerler. Gerçekte olmayan sesler işitir ve hayaller görürler. Üst düzey şizofrenlerde bunlar daha baskındır. Algı boyutları bambaşka bir hal alır. Dolayısıyla insan dışı hareketler gösterdiklerinden dolayı içinde Cin olduğunu düşünenler olabilir :)
Hmm teşekkürler
Zaten seni seçecektimde nickine dikkat etmemişim :D
Ricalar efenim :)
Evet tıptaki adı şizofrenidir ama gerçekte strese ve beyindeki hormon bozukluğu ile bağlantılı halüsinasyon görmesidir gözün önünden bir seyler geçtiğini, kolunda bir seyler gezdigini hissetme uykunda ellenme hissi, uyku felci durumları olayı karabasan tabiri caizse bunlar durumun ozetidir gidersiniz doktora bana serequal tedavisi uygula dersiniz hersey biter cin varmıymış yokmusmus anlarsınız
ne alakası var. türlü türlü ruhsal zihinsel hastalık var. ayrıca her farklı düşünen insana da deli gözüyle bakmamak lazım. çünkü aslında çoğumuz birbirinin kopyası, zavallı insanlarız. bizim durrumuz da pek iç açıcı değil
Anlamadım soruyla ne alakası var şimdi bunun
tamam işte tıpta karşılığı ne onu merak ediyorum açıkcası
Cevap
7Cevap
tıpta değil ben cinlere inanmıyorum cin olabilir ama insan gözüyle görünmezler cin görüyorum diyenlere inanmıyorum
Yanlış bilimadamları yani psikolog olan bilimadamları inkar ediyor cinleri ama kuran bile var diyor allah var diyor binlerce insan musallat olmş şizofren beyin hastalığıdır ama cin çarpması sonrası diyorsan şizofren olanlar var sonra
Yani tıpta tuhaf varlıklar görmenin yani hayaller görmenin bir karşılığı tanısı yok mu bilader
Yok çoknegatif bir insansan musallat olurtanı olması için hastalık olmalı
Kardeş hastalıksa adısen buna cin musallatıdiyemezsin verdiğin hastalık sebep oluyor desin ve ccin varlığını inkar edersin şunada bazıpsikologlar böyle düşünüyor o hastalığı söyleyenlerde cine inanmayanlar ama cin gördükten sonra şizofreniye bağlayanlar var
Görüş sahibi türkçemi konuşuyon?
@dertliask saol bilgi için okumayı bilen beyni olan biri çıktı sonunda
@12Barkın12 Seni anlıyorum. Ancak anlayamadığın şu arkadaşım. Hanımefendi tuhaf varlık ve hayal görmenin bir karşılığı ya da tanısı yok mu diye soruyor ve yok diyorsunuz. Dediğim gibi soruyu anlamadığınızı düşünüyorum.
@ElifAlemdar Sorun değil. Bu soruyu sormanızda ki amaç nedir? Böyle bir durumla karşı karşıya mısınız ve/veya bir arkadaşınızda mı belirtiler var? Yoksa merak mı? :)
Soru belli anladım hanımefendi cin musallatının tıptaki ismi diyor tıp bilimsel veriyle ilgilenir yani cin musallatına hastalık uydurmaz. Ama cin musallat olanlara şizofreni vakası koyuyorlar hatta filmler var bu konuda açıklamalar yani cin musallatının tıptaki adı yok musallat olduktan sonra yaşadığı hale tanı koyarlar oda bu duruma özel birşeydeğil normaldede şizofren var bunlarda kafayı yediği için şizofren teşhisi konulur. Klavyem bozuk bilip bilmeden yok Türkçemi konuşuyon gibi yorumlar terbiyesizliktir bazen takılıyor tuş.
Merak ettim sadece :)
@dertliask
@ElifAlemdar O Halde Sorun Yok :)
@12Barkın12 Öncelikle sizi herhangi bir konuda suçlamıyor veya yadırgamıyorum. Sadece hala yanlış anlaşılmakta olan bir konuyu düzeltmeye çalışıyorum. Şizofrenlerin genellikle üstün bir zekaya sahip olduklarını biliyor muydunuz? Yani söylediğiniz gibi "Kafayı yiyen" insanlar değillerdir. Seviyesine göre dediğim gibi değişmektedir. Klavyeniz bozuk olabilir hanımefendi uyarmak istemiş yalnızca biraz sert olmuş ancak "Terbiyesiz" kelimesi kadar sert değil. Lütfen beni yanlış algılamayın. Her insana ve her görüşe saygı duyarım ancak aynı saygıyı karşı taraftanda beklerim. Günümüz teknolojisi yeterince gelişmiş olduğundan istediğiniz her bilgiye ulaşabilirsiniz. İnternet tarayıcınızdan google'a giriş yapıp arayabilirsiniz. Bildirmek ve bilgilenmek kötü değildir. Saygılarımla.
@dertliask senin gibi insanlara ihtiyaç var
Yorum yapta seni eig seçeyim
Teşekkürler :)..
Yav be yorum yapmıyorum sinirden beni şizofren ettiiniz. Daha dn komuşumuzun oğlu cin musallatı yüzünden şizofren teşhisi aldı İstanbul'da akıl hastanesine götürdüler ama inanmayacaksınız neyse keyfinize bakın.
Hadi ya :S
tamam işte bak tıpta adı şizofreni
Yavaş yavaş öldürür adamı
@12Barkın12 Size inanıyorum. Umarım arkadaşınıza "Cin" musallat olmamıştır. Şizofrenlik çözümsüz değildir. Ancak Cin Musallat olduysa Allah'ın Taktiri dersem sanırım yanlış söylemiş olmam. hurarsiv.hurriyet.com.tr/.../haber.aspx
O zaman hacılar hocalar din hurafeleri içinde baya psikolog , psikiyatr felan :))
Şizofreni beynin insana oynadığı büyük bir oyundur. Cinler çok farklı bişeydir. Çok ayrı şeyler
Yav kızım tıp cinlere inanmaz
Böyle tuhaf hayaller gören paranormal olaylar yaşayan insanlara tıpta ne denir? Onu soruyorum okumanızmı yok benmi anlatamıyorum
Sıkıntı sende
Belli kimde olduğu
Sende biraz akıl olsaydı...
evet aynen öyle kardeşim
Aynen şizofreni.
Değil efenim
Ne deniyor peki tıpta buna
Tip dini inanişlar cercevesinde var olan seylere yer vermez konuya sadece bilimsel yaklasir ben de psikoloji ogrencisi olarak ornegin birisi bana derseki uyandigimda hareket edemiyorum sanki bogazima birisi saldiriyor gibi oluyorum derse ona derim ki arkadasim bu cin falan degil bu bir uyku felcidir gibisinden bilmem anlasilir oldum mu
Yav kardeşim karabasandan bahsetmiyorum
Hayali yaratıklar gören ve korkan bir insana ne denir tıpta ne hastalığı vardır onun?
İlla yüz keremi soralım
Bu bahsettigine girebilecek binbir turlu hastalik var kardesim eger bu kisi sensen psikiyatriye gitmeni oneririm seninle gorusecek soru cevap yapip inceleyecek hersey tek seferde cozulse oh ne ala memleket zaten
Ben değilim
Olsam burada ne işim var
ya gece gece adamı korkutma yat zıpar kızım
Adam olsan korkmazsın
Zıbarmayıda sana geri iade ediyorum
Senin gibi bir veledi zinada bana kızım diyemez
Hayır
Ne peki
Yaniiiiii :D
Değil
Ney peki onuda söyleyin
Bizde biliyoruz ama tıp cinlerin varlığına inanmaz
Bende tıpta halüzinasyonlar gören bir insana ne denir onu soruyorum offf herkes başka telden anlamış soruyu
Nesi yanlış?
Türk milleti okumayı bilmiyor bence
Atlamayı biliyor sadece
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?