• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Cilt Bakım

Sivilce tedavisi için kullanılan en iyi sivilce sabunu hangisi?

Tresss1
Tresss1 Takip Et
Xper 5 Yaş: 31
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Yüzümdeki sivilcelerin çıkmasını önlemek için temiz tutulması gerekli bence. Sivilce tedavisi için hangi sabunu öneriyorsunuz? En iyi sivilce sabunu hangisi?
kekik sabunu
kekik sabunu
Sivilce tedavisi için kullanılan en iyi sivilce sabunu hangisi?
Sivilce Soruları En İyi Soruları Öneri Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • demme
    demme Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31 , eic 77%
    +1 yıl

arakadaşım benim sana gönderdiğim alıntıdır ama oku faydalı olacaktır

Cilt Temizliği

SİVİLCEDE CİLT TEMİZLİĞİ NASIL OLMALIDIR?

En yanlış inançlardan biri de, sivilcelerin pislik sonucu ortaya çıktıklarıdır. Oysa sivilceler, hormon sistemi ve cildin yapısı gibi kontrol edilemeyen pek çok faktörün bir araya gelmesi sonucu oluşur. Yine de kontrol edebileceğimiz bazı etkenler vardır. Bu basit temizlik kuralları şunlardır:

- Sivilceye kirlilik yol açmadığı için, aşırı yıkanmanın, sivilce tedavisine faydası yoktur. Günde iki seferden fazla yıkanılmamalıdır.

Daha fazla yıkanmak cildin doğal yapısını bozar, cildi kurutur, sivilceye eğilimli bölgeleri tahriş eder. Ayrıca, aşırı yıkanmak ciltten yağ salgılanmasını arttırarak da yeni sivilce oluşumuna yol açabilir.

- Cilt temizliğinde, cildi aşırı ovalamak ve keselemek doğru değildir.

- Tonik kullanılmak istenirse, alkol oranı yüksek olan ürünler kullanılmamalıdır. Alkol cildi kurutur. Bu da yağ kanallarından daha fazla yağ salgılanmasına yol açarak, tahriş ve sivilceleri arttırır.

- Yüz, fazla ellenmemelidir. Cilt yüzeyinde normalde P. acnes (sivilce oluşturan mikrop) zaten bulunur. Yağ kanalına girmediği müddetçe de zararsızdır. Yüzü çok fazla ellemek, eli sürekli çenede tutmak bu bakterinin yağ kanallarına girişini kolaylaştırabilir.

- Sivilceler, elle veya herhangi bir aletle sıkılmamalı ve oynanmamalıdır. Bu tür hareketler, yine deri yüzeyindeki P. acnes’i derine iterek tahriş ve iltihabı arttırır. Ayrıca deride tahribat yaparak, kalıcı izlere neden olabilir.

- Egzersiz sonrası hemen duş alınmalıdır. Egzersiz esnasında terleme, ısı artışı ve giysilerin tahrişi sonucu, bakterilerin yayılması için uygun ortam oluşur. Bu yüzden, mümkün olduğunca egzersizden hemen sonra duş alınmalıdır.

Sivilceli ciltlerde cilt temizliği, cildi ölü deri artıklarından, gün içinde çevreden gelen kirlerden ve fazla salgılanan yağdan arındırmalır. Temizlik işlemi, nazikçe ve cildi tahriş etmeden yapılmalıdır.

Özellikle sivilce tedavisinde kullanılan ilaçlar cildi kurutup tahriş ettiği için, cildi temizleme esnasında nazik olunmalıdır. Kesin olarak, aşırı temizliğin sivilceyi alevlendirdiği bilinmektedir.

Sivilceli ciltler genellikle yağlı ciltlerdir. Sivilceli ve sivilceye eğilimli ciltlerde, normal kişilere oranla cilt yağı fazladır. Nodüler sivilce ve akne kongblata gibi şiddetli sivilce hastalıklarında, ciltteki yağlanma aşırı seviyede olabilir.

Sivilceli ve sivilceye eğilimli ciltlerde, yağlanmayı azaltmak ve yüzdeki parlamayı önlemek için, temizlik ve bakım yöntemleri etkili olabilir.

Sabunlar

Sabunlar kişisel temizlikte en sık kullanılan ürünlerdir. Sabun ile temizleyerek, gün içinde deriye yapışan ter, yağlanma, yüzey bakterileri ve tozlar yeterli derecede giderilir.

Sabun ile temizlik su kullanılarak yapılır. Su ile durulama yapılarak sabun ve kir artıkları uzaklaştırılır. Sabunlar alkalen yapıdadırlar. Derinin normalde 6.8 olan pH’sını yükselterek, cildi tahriş edebilir. Bozulan deri pH’sı yarı

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• IceQueenn
    IceQueenn Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 85%
    +1 yıl

Selam 😊

Sivilce tedavisinde genellikle sabunlar tercih ediliyor. Sivilce yağlı ciltlerde daha çok çıkıyor. Burada devreye sabunun kurutan özelliği giriyor. Sabun ciltte olan fazla yağı temizler, sivilceleri kurutur, kısa zamanda iyileşmesini sağlar. Ve düzenli kullanımda tekrar oluşmasını engeller.

Ben bugüne kadar cilt bakımında birçok farklı sabun kullandım. Her sabun sivilce tedavisinde etkili olmasa da doğru sabunu bulduğunuz zaman faydasını fazlasıyla göreceksiniz.

Yüzü sabunla yıkamak sivilceleri geçirir mi?

Evet yüzü sabunla yıkamak sivilceleri geçirir. Sabunların pH değeri cildin pH değerinden yüksektir. Bu da ciltte kurumaya sebep olur. Normal ve kuru ciltler için bu sağlıksız bir durumken yağlı ciltlerin işine yarar. Çünkü sabun fazla yağı yok eder ve sivilcelerin kurumasını sağlar. Bu yüzden hem yağlı hem de sivilceli ciltler için uygundur.

Beyaz sabun sivilcelere iyi gelir mi?

Sabun tabi ki sivilcelere iyi geliyor. Ancak burada bahsettiğimiz sabun eskiden duşta kullanılan büyük klasik beyaz sabunlardan değil. Klasik beyaz sabunlar vücudu bile çok kurutur. Bu yüzden ben duş jeli kullanıyorum. Vücudu bu kadar kurutan bir ürün yüze neler yapmaz. Ve sivilceler için tabi ki fayda sağlamaz. Sivilceleriniz için beyaz sabun kullanmamalısınız.

En iyi sivilce sabunu listesi!

Sivilce bakımında kullanılan birçok farklı sabun var. Sivilceye hangi sabun iyi gelir? Sorusunun cevabını bir liste ile vereceğim.

1- Kekik sabunu

kekik sabunu
    kekik sabunu

Kekik sabunu faydaları saymakla bitmez. Ancak biz sivilceye iyi gelen yanlarından bahsedeceğiz. Kekik sabunu özellikle ergenlik döneminden kalan ve uzun süre geçmeyen sivilcelerin tedavisinden kullanılır. Ciltteki mikrop ve bakteri oluşumu engellediği için akne, sivilce ve fazla yağlanma sorunlarının önüne geçer. Ciltte tam hijyen sağlar.

2- Kükürtlü sabun

en iyi sivilce sabunu
    en iyi sivilce sabunu

Kükürtlü sabunu sivilce tedavisinde kullanılan en etkili sabunlardan biridir. Keratolitik özelliğe sahip. Yani soyucu özelliğe sahiptir. Derinin en üst ve problemli olan tabakasını soyar. Sivilce ve akneler bu tabakada olduğu için sivilcelere de iyi gelir. Sivilceleri kurutur, salgılanan fazla yağı engeller.

3- Eşek sütü sabunu

en iyi sivilce sabunu
    en iyi sivilce sabunu

Eşek sütü vitamin, protein ve mineral açısından oldukça yüksektir. Cilde çok iyi gelir. Sivilceler üzerinde etkilidir. Sivilcelere iyi gelir ancak cildi kurutmaz. Özellikle yağlı cildi olmadığı halde sivilce problemi olanlar için çok uygundur.

4- Keçi sütü sabunu

en iyi sivilce sabunu
    en iyi sivilce sabunu

Keçi sütü sabunu da diğer sabunların aksine cildin pH değerini dengeler. Hem sivilcelere iyi gelir hem de cildi nemlendirir. Sivilce tedavisini yüzü yormadan yapar.

5- Okaliptus Sabunu

en iyi sivilce sabunu
    en iyi sivilce sabunu

Okalistus ağacının yapraklarından çıkarılan yağdan elde edilir. Okaliptus sabunu enfeksiyon ve bakteri oluşumunu engelleyen özelliğe sahiptir. Bu yüzden sivilce ve akne oluşumunun önüne geçer. Eğer sivilceye meyilli bir cilde sahipseniz tercih etmelisiniz. Ayrıca sivilce lekelerine de iyi gelir.

6- Çay Ağacı Sabunu

en iyi sivilce sabunu
    en iyi sivilce sabunu

Çay ağacı sabunu sivilceyle savaşmak konusunda çok güçlü bir üründür. Sivilce ve aknelere karşı savaşır. Cildin nem dengesini korur.

7- Bıttım Sabunu

en iyi sivilce sabunu
    en iyi sivilce sabunu

Cilt iltihaplarını giderdiği için sivilcelere iyi gelir. Sivilceleri kurutur ve iyileştirir. Sivilceleri kurutsa da cildi kurutmadan tedavi eder ve nem verir. Bu yüzden hem kuru ciltler hem de yağlı ve sivilceli ciltler için uygundur.

1
    0 Yorumla
  • dlannnnn
    dlannnnn Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

heralde benım kadar yüzü ıcın heryolu denıyen olmamıstır.Eger hassas bi cildin varsa sabun kullanma daha cok cıkarıyor cunku benım daha cok kotu oldu cıldım sabun yuzunden ve kukurtlu sabunda kullanma o da yuzu cok fazla kurutuyor ıyı degıl okadar.ben sımdıye kadar cok üürün kullandım bana sorarsan en iyisi şu an kullandıgım neutrogena hatta ıkı cesıdı var bı tanesı normal temızleme jelı olan dıgerıde greyfurtlu olan var reklamlardada gormussundur ben ıkı cesıdınıde kullanıyorum.Sabah aksam onla yıkarsan yuzun temızlenır ve zamanla sıvılceler azalır ama duzenlı kullanman şart..

1
    2 Yorumla
    • oztrkiremnur
      oztrkiremnur
      +1 yıl

bak bn de 16 yaşındayım özellikle yanaklarımda çok çıkıyo ve her şeyi denedim yüzüm çok yağlı ama en etki edeni elma sirkesi ama doğal olucak her sabah ve akşam yatmadan önce sür ondan sonrada gül suyu sür ama oda doğal olsun patlicak şekle gelen sivilcelerini kendisi patlatıyo ve 1-2 haftaya baya etkisi oluyo

Yorumla
    • Alper1312
      Alper1312
      +1 yıl

@oztrkiremnur elma sirkesi ve gül suyu 1 gün içinde nasıl kullanılmalı ve marka önerin var mı

Yorumla
  • egomlaevlencem
    egomlaevlencem Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33
    +1 yıl

1- Soda ile yıkayabilirsin yüzünü

2- 1 tatlı kaşığı beyaz kil,1 tatlı kaşığı kayısı yağı 2 yemek kaşığı elma sirkesini karıştır.

3- 1 çay kaşığı kuru maya, 1 aspirin, 1 limonun suyu iyice karıştırıp yüzüne, 4 gece üst üste sivilcelere uygulayabilirsin.

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

36

Cevap

24

Cevap

• joeblack18
    joeblack18 Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 37
    +1 yıl
    Cilt Bakım konusunda 3b cevap paylaştı.

doktora git doktora bırak sabunu felan cildiyeye git özel iyi bir hastaneye

0
    0 Yorumla
  • 1Garib
    1Garib Takip Et
    Xper 5 Yaş: 56 , eic 58%
    +1 yıl

merhaba..

oglum yası ıtıbarıyle ergenlıge gırdı cevremde yenı ergenlıge gıren bı cok ınsan mevcut ve bu sıvılce konusu cok muzdarıp bı konu. ama kendımce ben cozdum eger tavsıyeme uyar ısen sende de bu sorun kalmayacagına garantı ederım. Diyarbakı* Mardın e goreve gıttıgımde bır sabun tavsıye ettıler sac ve cılt ıcın. ozllıkle cıld beslenmesınde. sıyah noktaları temızlıyor sıvılcelerın tedavısınde kullanıyorlar ve sac dokulmesı ıle kepek sorununa da careymıs. kaybedecek bıseyım yoktu aldım ve tam 1 ay bıle surmeden etkısınde pozıtıf sonuc aldım. denemenı tavsıye ederım. sabunun ısmı : BITTIM sabunu. kesınlıkle tavsıye edıyorum. aktarlarda bulma sansın yuksek..

0
    2 Yorumla
    • DuPBalaC
      DuPBalaC
      +1 yıl

Nerde satılıyor bu ? Nasıl bir markaymış. ...

Yorumla
    • 1Garib
      1Garib
      +1 yıl

aktarcılara bak bulursun. ama ısmını yanlıs alma one goreç. bıttım sabunu

Yorumla
  • hinchapelotas
    hinchapelotas Takip Et
    Xper 5 Yaş: 45
    +1 yıl

bu seba med ve bebek sabunlari neden iyi geliyor biliyor musun> cunku PH degerleri dusuk ve cildin asiri yikamaktan dolayi koruyucu tabakasini daha az yitiriyor.

Muhtemelen sen yuzunu liflerle sabunluyorsundur banyo yaparken ya da sabunla defalarca yikiyorsundur. Bunlari yapma, yuzunu lifleme, elinle hafifce sabunla ve hemen durula banyoda.

Hala asiri sivilcelenme mevcutsa karacigeride sorun olabilir, ama muhtemelen sadece ergenlik sivicilcesidir onlar. Tek tavsiyem, temiz tutmak adina fazla yikama, yikadikca cildinde daha cok sivilce cikar. Rahat birak yuzunu 10 gun bak nasil azalacak.

0
    0 Yorumla
  • pelow
    pelow Takip Et
    Xper 4 Yaş: 27 , eic 43%
    +1 yıl

Ben şuanda keçi sütlü sabun kullanıyorum ve ne kadar memnun kaldın anlatamam çünkü alnım sivilce doluydu şimdi 3x kullandım çoğu gitti bile diğerlerini de kurutuyor. Sivilce izlerine de iyi geldi sanki çünkü gidiyorlar sanki o yüzden çok memnunum ve kesinlikle tavsiye ederim benim kullandığım ganoderma

0
    0 Yorumla
  • sinem5555
    sinem5555 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30 , eic 64%
    +1 yıl

2 gün önce zeytinyağlı sabun aldım doğal dediler , sonra sabah akşam yıkadım yüzümü 2. Gün ama gerçekten iyi geldi neye iyi geldi dersen yüzümde puturcuklar vardı kızarıklar ve de ama yumuşadı yüzüm ve şimdiden çok iyi tavsiye ederim , ama ciltten cilde fark edermi bilemem :)

0
    1 Yorumla
    • Tcfulya
      Tcfulya
      +1 yıl

Avakado kulanin lekeleri de alıyor sabunu

Yorumla
  • narinam
    narinam Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40 , eic 40%
    +1 yıl

Sivilce problemini uzun süredir yaşıyosan bunu sabunla değil başka tedavilerle önlemelisin. Mesela 6 ayda bir damardan kan alıp popandan iğne yapyorlar bu 10 gün sürüyo benim bir yurt dışından gelen arkadaşım uyguladı çokta faydası oldu sadece sivilceye karşı bişey değil tansiyon baş ağrısı kanın yenilenmesi kandeki soğuk algınlıgı yani bir sürü şeye faydası var bence bir doktora danış bu yöntemi uygula. Yok illa sabun kullancam diyosan OLAY en güzeli.

0
    2 Yorumla
    • Gizemli20
      Gizemli20
      +1 yıl

merhaba canım bu yontemi bende cok duydum ama acaba ise yarar bir yontemmi? bide bunu hangi alan doktoru yapiyordurki...

Yorumla
    • erendadaş
      erendadaş
      +1 yıl

tansiyon içindemi oluyodu bu olay

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

avonda yesil bir seri var aha içeren krem var onu al

arada bir sür hergün sürersen hassasiyet gelişir

haftada 2-3 kez normal limonu kes, bir dilimi gözlerine kacırmadan goz cevrene yanastırmadan daha önce yıkadıgın yüzüne sür

1 dk bekle, hemen sabunla yıka

biz gidip 90 tl ye glycolic acid aldık benevden, limonun da etkisi aynı

ikisi de meyve asidi

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

ha bu arada doa kozmetik diye bir yer var, bıkac lıraya lactic acid satıyorlar

ondan da alabilirsin dikkatli kullan ama, ben de aldım süt asidi bu

temiz yeni yıkanmıs yüzünme asidi pamukla sür, 2 dk bekle hemen sabunla yıka

bence sabun kulanma, sabun dedigime bakma

cildin hassasiyeti artar, nivea bebek sampuanı kullan sabun ıcermıyor, guzel temızlıyor

Yorumla
  • MtnKc
    MtnKc Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Cildin yağlıysa kükürt sabunu bence en iyisi lokman sena sultan başka marka tanımam tamamen doğal attralarda (baharatçılarda) bulabilirsin, vya lavanta sabunu da olabilir baktın cildin çok kurumaya başladı bi de kayısı çekirdeği yağlı sabuna başla öbürünü de haftada 1 -2 defa kullan her sabah kalkınca her akşam yatarken kullanırsan faydasını göreceksin

0
    0 Yorumla
  • Ladykız
    Ladykız Takip Et
    Xper 4 Yaş: 39
    +1 yıl

Kesinlikle BITTIM sabununu öneriyorum çünkü oglum ergenlik çağında ve ona uzun araştırmalarım sonucu bu sabunu buldum osmanlı sabunları diye bir marka var internet sitelerinden bu sabunu aldım oğlum denedi 20 günde farkı gördük çocugun piskolojisi düzeldi bu sabun sayesinde gençlere öneririm bu sabunu bıttım sabunu osmanlı sabunları markası

0
    0 Yorumla
  • eleftra
    eleftra Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31 , eic 50%
    +1 yıl

Yağlı bir cildiniz varsa tuz sabunu gerçekten önemli . Yeni sipariş ettim ve de kullanacağım hafta hafta yazarım size faydalarını . Konuyu hortlattığım için kusura bakmayın aman

0
    0 Yorumla
  • purplee
    purplee Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33 , eic 41%
    +1 yıl

Şu Hacışakir sabunu varya onu dene. Gerçekten bak. Yüzüne sür sabah ve akşam güzelce yıka suratını sonra hafif nemlendirici sür 1 haftada hiçbirşey kalmayacak. Güven bana :)

0
    1 Yorumla
    • IClementine
      IClementine
      +1 yıl

O konuda çok haklısın akşam hacışakir sabunla yıkadım üstüne limon sürdüm sabah pürüzsüz uyandım :)

Yorumla
  • sarhoşolsakya
    sarhoşolsakya Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 36%
    +1 yıl

yılan yağı özlü sabun veya kükürtlü sabun iyi.Amway markasının ballı sabunu var.O çok harika.Şimdiye kadar en iyi temizleyen sabun oydu.

1
    0 Yorumla
  • niphredil3
    niphredil3 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 32 , eic 34%
    +1 yıl

Tek tük nadir çıkanlar dışında hiç sivilcem olmadı neyse ki :) Ama abim kullanırdı hala da kullanır iyi geliyormuş yüzüne kükürtlü sabun :)

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

"Sivilcelerinizden kurtulmak için, bir çay kaşığı beyaz kil, bir çay kaşığı limon suyu ve bir aspirini toz haline getirip karıştırarak yüze sürülmesi öneriliyor."

:)

1
    3 Yorumla
    • Tresss1
      Tresss1
      +1 yıl

Kili nerden bulcam ben :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Aktarda beyaz kil satılıyor

Yorumla
    • erendadaş
      erendadaş
      +1 yıl

kasaptan

Yorumla
  • çikolataşk
    çikolataşk Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 54%
    +1 yıl

doveun sabunları iyidir ama bir tavsiyem olucak yaani sivilcenin üzerine diş macunu sür gerçekten iyi geliyo :):)):):

1
    0 Yorumla
  • physician
    physician Takip Et
    Xper 3 Yaş: 33 , eic 54%
    +1 yıl

o sabunu iyi yıkamazsan o da gözenekleri tıkayıp sivilce yapar,haberin olsun

sabun önerim yok...

gül suyu vb. bir şey kullanman daha doğru olr. bnc.

1
    0 Yorumla
  • BirkanBicer
    BirkanBicer Takip Et
    Xper 3 Yaş: 44 , eic 77%
    +1 yıl

Avakado, aloe vera ve limon karışımı doğal sabun forever living firmasına ait valla 6-7 aya yakın kullanırsın kolay kolay bitmez.

0
    0 Yorumla
  • seda19
    seda19 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

sebamed in sabunu yada yüz temizleme jelini kullanabilirsin tüm ciltleri i,çin ideal ve iyi br temizleyici

1
    2 Yorumla
    • Tresss1
      Tresss1
      +1 yıl

o sabun marketlerde falan varmı :P

Yorumla
    • seda19
      seda19
      +1 yıl

bazı marketlerde bulabilirsin ama bulamazsan bir eczanelere bak birde sana önerim missha bb kremler

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

Kıyamam ben bu ergen kardeşlerime ya :) Bak kardeşim bir eczaneye git ve solu hex adlı sivilce sabunu yada şampuanı iste.Çok faydasını göreceksin.İnan bana dua edersin...

3
    1 Yorumla
    • bilge19
      bilge19
      +1 yıl

evet bende solu hex kullandım,gerçekten çok faydasını gördüm

Yorumla
  • hasan82hasan
    hasan82hasan Takip Et
    Xper 5 Yaş: 44
    +1 yıl

hiç acayip şeylere para verme öncelikle karaciğerde sorun olmaması gerek

cips yada çok yağlı baharatlı eyler yeme elma ve ananası çok tüket

kükürtlü sabun al yüzünü her gün onunla yıka ama sürekli yapman gerek

0
    0 Yorumla
  • aaahu
    aaahu Takip Et
    Bilge Yaş: 36 , eic 32%
    +1 yıl

Sebamed veya dogal Zeytinyag sabunu her aksam kullan.

1
    1 Yorumla
    • pump79
      pump79
      +1 yıl

güzel fikir

Yorumla
  • kelebek123
    kelebek123 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33 , eic 45%
    +1 yıl

sebamed ürünü kullanabilirsin sebamed temizleme köpüğü gibi

1
    0 Yorumla
  • pembepanterrrrrr
    pembepanterrrrrr Takip Et
    Guru Yaş: 32
    +1 yıl
    Cilt Bakım konusunda 1,3b cevap paylaştı.

sabun bende de var ama kullanmıyorum faydalı değil bence

0
    1 Yorumla
    • Tresss1
      Tresss1
      +1 yıl

Ne surcem

Yorumla
  • Lovestoryy
    Lovestoryy Takip Et
    Yoda Yaş: 33
    +1 yıl

sabun hiç önermiyorum ya kullanma. yüzünü düzenli olarak yıka ve gülsuyuylaa temizle. cok iyi etki yapıcaktır

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

cilde sabun iyi gelmez cildin yağlı bile olsa cildinin yağ dengesini bozar sırf temiz tutmak istiyosanda dalin bebek şampuanı al kullan hem cildi kurutmuyo hemde cildi çok temiz yapıyo ben onu kullanıyorum çok memnunum

1
    0 Yorumla
  • RomantikAdam1992
    RomantikAdam1992 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33
    +1 yıl

kafana takma yeterli... ve eczaneye git yardımcı olurlar ucuz ilacı.. ben 1 ay adını unuttugum bir ilac kullandım 3 yıllık sivirceden eser kalmadı

0
    0 Yorumla
  • fall88
    fall88 Takip Et
    Master Yaş: 37
    +1 yıl

dove kullanıyorum cidimdeki fazla yağları alıyor. sürekli kullanınca ciddi iyileşme oluyor.

3
    0 Yorumla
  • xkhats
    xkhats Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 42%
    +1 yıl
    Cilt Bakım konusunda 840 cevap paylaştı.

Cilt doktoruna benzer halimiz mi var? Biz doktor muyuk?

1
    0 Yorumla
  • benbircezveyim
    benbircezveyim Takip Et
    Guru Yaş: 42
    +1 yıl
    Cilt Bakım konusunda 455 cevap paylaştı.

bol bol normal sabunla yıka birde yüzüne maden suyu ile temizle hiçbirşeyin kalmaz

0
    0 Yorumla
  • Romeooo
    Romeooo Takip Et
    Xper 2 Yaş: 34
    +1 yıl

ergenlik yaşadım o kadar arakdasımla cok dalga geçiyordum bigün malum yerımde cıkmıstı direk doktora gitmiştim doktor demişti artık sivilceye bile geliyor millet :D bi ilaç vermişti 1 aya geçmişti :D

0
    0 Yorumla
  • benöylebirinsanmıyım
    benöylebirinsanmıyım Takip Et
    Xper 3 Yaş: 25
    +1 yıl

Benim yağ bezlerim vardı keçi sütü sabunuyla sabah akşam yıkadım yüzümü ekstra olarak gece yatmadan önce sabunla yıkadıktan sonra çay ağacı yağını tüm yüzüme uyguladım ve yıkamadan uyudum amaç cilt yağı emsin 1 ayda bebek poposu gibi oldu yüzüm

0
    0 Yorumla
  • bsk4161
    bsk4161 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 25
    +1 yıl

ben anway’in g&h olması lazım ballı sabununu kullanıyorum hassas cildim ve faydasını gördüm sonrasında da bepanthol cilt bakım kremini sürüp yatıyorum sabah gerçekten azalıp söndüklerini hissediyorum gün içinde de bepanthol sürebilirsin

0
    2 Yorumla
    • bsk4161
      bsk4161
      +1 yıl

haa bir de kekikli sabun kullanyordum bir kaç haftadır iyce yüzüm kusmaya başladı sonra anladım ki bu sabundan cildin hassassa limonu direkt sürmek karbonat falan iyi gelmiyor

Yorumla
    • İntikamperisitinkir
      İntikamperisitinkir
      +1 yıl

Kekik sabunu öneren var mı akneli ve yağlı cilde

Yorumla
  • elifkısss
    elifkısss Takip Et
    Xper 3 Yaş: 36
    +1 yıl

allaha şükür hiç sivilce problemim olmadı ama arkadaşım vardı o kükürt sabunu kullanıodu

0
    2 Yorumla
    • pump79
      pump79
      +1 yıl

prenseslere bişey olmaz

Yorumla
    • elifkısss
      elifkısss
      +1 yıl

teşekkürler:)

Yorumla
  • gülgül28
    gülgül28 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 41
    +1 yıl

sabun olarak sebamed ama bence La Roche-Posey Effaclar yüz yıkama jeli kullan derim..

0
    0 Yorumla
  • eskiraki
    eskiraki Takip Et
    Guru Yaş: 48
    +1 yıl
    Cilt Bakım konusunda 379 cevap paylaştı.

hacı şakir bildiğin saf sabun cildini yağdan arındırıyo. eskiden ben öyle yapardım.

1
    0 Yorumla
  • -Heja-
    -Heja- Takip Et
    Xper 2 Yaş: 34
    +1 yıl

En iyi sabun en basit olandır. Parfümsüz, katkısız ve basit sabunlar seç..Menengiç sabununu tavsiye ederim tabi bulabilirsen..

0
    0 Yorumla
  • eeeelçin
    eeeelçin Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

dove un sabununu kullanıyorum çok işe yaradı öneririm

0
    0 Yorumla
  • deepsoul
    deepsoul Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37
    +1 yıl

kükürtlü sabunun işe yaradığını duymuştum fakat kullanmadığım için net bir bilgi veremiyorum.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Dalin bebek sabunu iyi geliyor dediler. bende aldım kullanıyorum azda olsa kurutuyo

0
    0 Yorumla
  • Melody35
    Melody35 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 49%
    +1 yıl

Vichy'nin Normaderm Sivi Sabunu

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

sırtımda çok sivilce var bunun için ne yapabilirim :(

0
    0 Yorumla
  • kedicik00
    kedicik00 Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 43%
    +1 yıl
    Cilt Bakım konusunda 484 cevap paylaştı.

sebamet ve kükürtlü sabun işe yarıyor diyorlar.

0
    0 Yorumla
  • sedoooş
    sedoooş Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40
    +1 yıl

kükürtlü sabun kullan

1
    0 Yorumla
  • birincitekilşahıs
    birincitekilşahıs Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33
    +1 yıl

kükürtlü sabunlar iyi gelir..

1
    4 Yorumla
    • Tresss1
      Tresss1
      +1 yıl

Zeytinyaglı sabun varya Yesil o nasıl

Yorumla
    • birincitekilşahıs
      birincitekilşahıs
      +1 yıl

o varsa ondan kullan..cilde cok yararlıdır ..ama has olmalı..

Yorumla
    • Tresss1
      Tresss1
      +1 yıl

Duru nun Yesik böle Kurutuyor Cok iyi temizleyen bi sabun bence hatta yıkadıktan sonra elimi sürttügümde gıcır gıcır sesler bile geliyor.

Yorumla
    • birincitekilşahıs
      birincitekilşahıs
      +1 yıl

duru falan değil..doğal sabun satan yerler var..en iyisi öyle yerlerin sabunlarını kullan..mesela burası link

Yorumla
  • Bahaorhan
    Bahaorhan Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    +1 yıl

Komedon temizliği yaptır kurtul

0
    0 Yorumla
  • Endorfin
    Endorfin Takip Et
    Xper 2 Yaş: 36
    +1 yıl

Dove kullan gayet etkisini gordum

0
    0 Yorumla
  • renkly
    renkly Takip Et
    Xper 7 Yaş: 37
    +1 yıl

seba mad ısmını tam bılmıyom eczanelerde var..

0
    0 Yorumla
  • Nurialçonunamcası
    Nurialçonunamcası Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

Hiç bişey yapma zamanla geçer.

0
    0 Yorumla
  • anxiousgirl
    anxiousgirl Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29
    +1 yıl

Nileranin sabunlaruna göz atmanı tavsiye ediyorum

0
    0 Yorumla
  • bitanesinikabulet
    bitanesinikabulet Takip Et
    Xper 2 Yaş: 36 , eic 43%
    +1 yıl

Duruda iyi gelir mi?

0
    0 Yorumla
  • pump79
    pump79 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 47
    +1 yıl

[ hacı şakiri bırak ) ne kullanırsan kullan !

0
    0 Yorumla
  • saniseker
    saniseker Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33
    +1 yıl

kükürt sabunu . eczanede bulabilirsin

0
    0 Yorumla
  • mct250
    mct250 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

AMway - Ballı sabun

0
    0 Yorumla
  • MağrurDivaneMaşuk
    MağrurDivaneMaşuk Takip Et
    Xper 4 Yaş: 32
    +1 yıl

kükürtlü sabun ++++

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

kükürtlü sabun kullan

0
    0 Yorumla
  • deepgame
    deepgame Takip Et
    Xper 2 Yaş: 39
    +1 yıl

Daha az 31

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

Dowe

...

0
    0 Yorumla
  • Nursevim
    Nursevim Takip Et
    Xper 5 Yaş: 46
    +1 yıl

Imex Syndet!!!

1
    1 Yorumla
    • erendadaş
      erendadaş
      +1 yıl

imex kremle daha faydalı olur

Yorumla
  • foseptik
    foseptik Takip Et
    Xper 5 Yaş: 38
    +1 yıl

spermli sabun

1
    1 Yorumla
    • banyiyenliseli
      banyiyenliseli
      +1 yıl

Ulan ssdaassa

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

sebamed...

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(45)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cilt Bakım > Sorular > Sivilce tedavisi için kullanılan en iyi sivilce sabunu hangisi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Cilt için hangi sabun iyi gelir? 4 cevap verildi
Cildim için en iyi sıvı sabunu hangisi? 16 cevap verildi
Cilt bakımı için hangi doğal sabunu kullanabilirim? 6 cevap verildi
Cilt bakımına hangi doğal sabunu kullanıyosun? 7 cevap verildi
Cildi güzel yapan en iyi sabun hangisi? 9 cevap verildi
Vücut için sabun önerisi 16 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Cehalet karşısında sabrını koruyabiliyor musun?
  • Sevdiğiniz insandan kolay soğur musunuz?
  • Sevgi bağınız güçlü müdür, zayıf mı?
  • Çok sevgi ve şefkat gördüğünüzde, sevdiğiniz insandan soğur musunuz?
  • Bağlanmaktan korkar mısınız ?
  • Konuşmayı sever misin?
  • Kalbiniz kırılınca durgunlaşır mısınız yoksa agresifleşir misiniz?
  • Aşkın dili nedir?
  • Kabızlık şikayetiniz var mı?
  • İç giyimde hangi renkler?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨