Yüzümdeki sivilcelerin çıkmasını önlemek için temiz tutulması gerekli bence. Sivilce tedavisi için hangi sabunu öneriyorsunuz? En iyi sivilce sabunu hangisi?kekik sabunu
Sivilce tedavisi için kullanılan en iyi sivilce sabunu hangisi?
arakadaşım benim sana gönderdiğim alıntıdır ama oku faydalı olacaktır
Cilt Temizliği
SİVİLCEDE CİLT TEMİZLİĞİ NASIL OLMALIDIR?
En yanlış inançlardan biri de, sivilcelerin pislik sonucu ortaya çıktıklarıdır. Oysa sivilceler, hormon sistemi ve cildin yapısı gibi kontrol edilemeyen pek çok faktörün bir araya gelmesi sonucu oluşur. Yine de kontrol edebileceğimiz bazı etkenler vardır. Bu basit temizlik kuralları şunlardır:
- Sivilceye kirlilik yol açmadığı için, aşırı yıkanmanın, sivilce tedavisine faydası yoktur. Günde iki seferden fazla yıkanılmamalıdır.
Daha fazla yıkanmak cildin doğal yapısını bozar, cildi kurutur, sivilceye eğilimli bölgeleri tahriş eder. Ayrıca, aşırı yıkanmak ciltten yağ salgılanmasını arttırarak da yeni sivilce oluşumuna yol açabilir.
- Cilt temizliğinde, cildi aşırı ovalamak ve keselemek doğru değildir.
- Tonik kullanılmak istenirse, alkol oranı yüksek olan ürünler kullanılmamalıdır. Alkol cildi kurutur. Bu da yağ kanallarından daha fazla yağ salgılanmasına yol açarak, tahriş ve sivilceleri arttırır.
- Yüz, fazla ellenmemelidir. Cilt yüzeyinde normalde P. acnes (sivilce oluşturan mikrop) zaten bulunur. Yağ kanalına girmediği müddetçe de zararsızdır. Yüzü çok fazla ellemek, eli sürekli çenede tutmak bu bakterinin yağ kanallarına girişini kolaylaştırabilir.
- Sivilceler, elle veya herhangi bir aletle sıkılmamalı ve oynanmamalıdır. Bu tür hareketler, yine deri yüzeyindeki P. acnes’i derine iterek tahriş ve iltihabı arttırır. Ayrıca deride tahribat yaparak, kalıcı izlere neden olabilir.
- Egzersiz sonrası hemen duş alınmalıdır. Egzersiz esnasında terleme, ısı artışı ve giysilerin tahrişi sonucu, bakterilerin yayılması için uygun ortam oluşur. Bu yüzden, mümkün olduğunca egzersizden hemen sonra duş alınmalıdır.
Sivilceli ciltlerde cilt temizliği, cildi ölü deri artıklarından, gün içinde çevreden gelen kirlerden ve fazla salgılanan yağdan arındırmalır. Temizlik işlemi, nazikçe ve cildi tahriş etmeden yapılmalıdır.
Özellikle sivilce tedavisinde kullanılan ilaçlar cildi kurutup tahriş ettiği için, cildi temizleme esnasında nazik olunmalıdır. Kesin olarak, aşırı temizliğin sivilceyi alevlendirdiği bilinmektedir.
Sivilceli ciltler genellikle yağlı ciltlerdir. Sivilceli ve sivilceye eğilimli ciltlerde, normal kişilere oranla cilt yağı fazladır. Nodüler sivilce ve akne kongblata gibi şiddetli sivilce hastalıklarında, ciltteki yağlanma aşırı seviyede olabilir.
Sivilceli ve sivilceye eğilimli ciltlerde, yağlanmayı azaltmak ve yüzdeki parlamayı önlemek için, temizlik ve bakım yöntemleri etkili olabilir.
Sabunlar
Sabunlar kişisel temizlikte en sık kullanılan ürünlerdir. Sabun ile temizleyerek, gün içinde deriye yapışan ter, yağlanma, yüzey bakterileri ve tozlar yeterli derecede giderilir.
Sabun ile temizlik su kullanılarak yapılır. Su ile durulama yapılarak sabun ve kir artıkları uzaklaştırılır. Sabunlar alkalen yapıdadırlar. Derinin normalde 6.8 olan pH’sını yükselterek, cildi tahriş edebilir. Bozulan deri pH’sı yarı
Sivilce tedavisinde genellikle sabunlar tercih ediliyor. Sivilce yağlı ciltlerde daha çok çıkıyor. Burada devreye sabunun kurutan özelliği giriyor. Sabun ciltte olan fazla yağı temizler, sivilceleri kurutur, kısa zamanda iyileşmesini sağlar. Ve düzenli kullanımda tekrar oluşmasını engeller.
Ben bugüne kadar cilt bakımında birçok farklı sabun kullandım. Her sabun sivilce tedavisinde etkili olmasa da doğru sabunu bulduğunuz zaman faydasını fazlasıyla göreceksiniz.
Yüzü sabunla yıkamak sivilceleri geçirir mi?
Yüzü sabunla yıkamak sivilceleri geçirir mi?
Evet yüzü sabunla yıkamak sivilceleri geçirir. Sabunların pH değeri cildin pH değerinden yüksektir. Bu da ciltte kurumaya sebep olur. Normal ve kuru ciltler için bu sağlıksız bir durumken yağlı ciltlerin işine yarar. Çünkü sabun fazla yağı yok eder ve sivilcelerin kurumasını sağlar. Bu yüzden hem yağlı hem de sivilceli ciltler için uygundur.
Beyaz sabun sivilcelere iyi gelir mi?
Beyaz sabun sivilcelere iyi gelir mi?
Sabun tabi ki sivilcelere iyi geliyor. Ancak burada bahsettiğimiz sabun eskiden duşta kullanılan büyük klasik beyaz sabunlardan değil. Klasik beyaz sabunlar vücudu bile çok kurutur. Bu yüzden ben duş jeli kullanıyorum. Vücudu bu kadar kurutan bir ürün yüze neler yapmaz. Ve sivilceler için tabi ki fayda sağlamaz. Sivilceleriniz için beyaz sabun kullanmamalısınız.
En iyi sivilce sabunu listesi!
Sivilce bakımında kullanılan birçok farklı sabun var. Sivilceye hangi sabun iyi gelir? Sorusunun cevabını bir liste ile vereceğim.
1- Kekik sabunu
kekik sabunu
Kekik sabunu faydaları saymakla bitmez. Ancak biz sivilceye iyi gelen yanlarından bahsedeceğiz. Kekik sabunu özellikle ergenlik döneminden kalan ve uzun süre geçmeyen sivilcelerin tedavisinden kullanılır. Ciltteki mikrop ve bakteri oluşumu engellediği için akne, sivilce ve fazla yağlanma sorunlarının önüne geçer. Ciltte tam hijyen sağlar.
2- Kükürtlü sabun
en iyi sivilce sabunu
Kükürtlü sabunu sivilce tedavisinde kullanılan en etkili sabunlardan biridir. Keratolitik özelliğe sahip. Yani soyucu özelliğe sahiptir. Derinin en üst ve problemli olan tabakasını soyar. Sivilce ve akneler bu tabakada olduğu için sivilcelere de iyi gelir. Sivilceleri kurutur, salgılanan fazla yağı engeller.
3- Eşek sütü sabunu
en iyi sivilce sabunu
Eşek sütü vitamin, protein ve mineral açısından oldukça yüksektir. Cilde çok iyi gelir. Sivilceler üzerinde etkilidir. Sivilcelere iyi gelir ancak cildi kurutmaz. Özellikle yağlı cildi olmadığı halde sivilce problemi olanlar için çok uygundur.
4- Keçi sütü sabunu
en iyi sivilce sabunu
Keçi sütü sabunu da diğer sabunların aksine cildin pH değerini dengeler. Hem sivilcelere iyi gelir hem de cildi nemlendirir. Sivilce tedavisini yüzü yormadan yapar.
5- Okaliptus Sabunu
en iyi sivilce sabunu
Okalistus ağacının yapraklarından çıkarılan yağdan elde edilir. Okaliptus sabunu enfeksiyon ve bakteri oluşumunu engelleyen özelliğe sahiptir. Bu yüzden sivilce ve akne oluşumunun önüne geçer. Eğer sivilceye meyilli bir cilde sahipseniz tercih etmelisiniz. Ayrıca sivilce lekelerine de iyi gelir.
6- Çay Ağacı Sabunu
en iyi sivilce sabunu
Çay ağacı sabunu sivilceyle savaşmak konusunda çok güçlü bir üründür. Sivilce ve aknelere karşı savaşır. Cildin nem dengesini korur.
7- Bıttım Sabunu
en iyi sivilce sabunu
Cilt iltihaplarını giderdiği için sivilcelere iyi gelir. Sivilceleri kurutur ve iyileştirir. Sivilceleri kurutsa da cildi kurutmadan tedavi eder ve nem verir. Bu yüzden hem kuru ciltler hem de yağlı ve sivilceli ciltler için uygundur.
heralde benım kadar yüzü ıcın heryolu denıyen olmamıstır.Eger hassas bi cildin varsa sabun kullanma daha cok cıkarıyor cunku benım daha cok kotu oldu cıldım sabun yuzunden ve kukurtlu sabunda kullanma o da yuzu cok fazla kurutuyor ıyı degıl okadar.ben sımdıye kadar cok üürün kullandım bana sorarsan en iyisi şu an kullandıgım neutrogena hatta ıkı cesıdı var bı tanesı normal temızleme jelı olan dıgerıde greyfurtlu olan var reklamlardada gormussundur ben ıkı cesıdınıde kullanıyorum.Sabah aksam onla yıkarsan yuzun temızlenır ve zamanla sıvılceler azalır ama duzenlı kullanman şart..
bak bn de 16 yaşındayım özellikle yanaklarımda çok çıkıyo ve her şeyi denedim yüzüm çok yağlı ama en etki edeni elma sirkesi ama doğal olucak her sabah ve akşam yatmadan önce sür ondan sonrada gül suyu sür ama oda doğal olsun patlicak şekle gelen sivilcelerini kendisi patlatıyo ve 1-2 haftaya baya etkisi oluyo
oglum yası ıtıbarıyle ergenlıge gırdı cevremde yenı ergenlıge gıren bı cok ınsan mevcut ve bu sıvılce konusu cok muzdarıp bı konu. ama kendımce ben cozdum eger tavsıyeme uyar ısen sende de bu sorun kalmayacagına garantı ederım. Diyarbakı* Mardın e goreve gıttıgımde bır sabun tavsıye ettıler sac ve cılt ıcın. ozllıkle cıld beslenmesınde. sıyah noktaları temızlıyor sıvılcelerın tedavısınde kullanıyorlar ve sac dokulmesı ıle kepek sorununa da careymıs. kaybedecek bıseyım yoktu aldım ve tam 1 ay bıle surmeden etkısınde pozıtıf sonuc aldım. denemenı tavsıye ederım. sabunun ısmı : BITTIM sabunu. kesınlıkle tavsıye edıyorum. aktarlarda bulma sansın yuksek..
bu seba med ve bebek sabunlari neden iyi geliyor biliyor musun> cunku PH degerleri dusuk ve cildin asiri yikamaktan dolayi koruyucu tabakasini daha az yitiriyor.
Muhtemelen sen yuzunu liflerle sabunluyorsundur banyo yaparken ya da sabunla defalarca yikiyorsundur. Bunlari yapma, yuzunu lifleme, elinle hafifce sabunla ve hemen durula banyoda.
Hala asiri sivilcelenme mevcutsa karacigeride sorun olabilir, ama muhtemelen sadece ergenlik sivicilcesidir onlar. Tek tavsiyem, temiz tutmak adina fazla yikama, yikadikca cildinde daha cok sivilce cikar. Rahat birak yuzunu 10 gun bak nasil azalacak.
Ben şuanda keçi sütlü sabun kullanıyorum ve ne kadar memnun kaldın anlatamam çünkü alnım sivilce doluydu şimdi 3x kullandım çoğu gitti bile diğerlerini de kurutuyor. Sivilce izlerine de iyi geldi sanki çünkü gidiyorlar sanki o yüzden çok memnunum ve kesinlikle tavsiye ederim benim kullandığım ganoderma
2 gün önce zeytinyağlı sabun aldım doğal dediler , sonra sabah akşam yıkadım yüzümü 2. Gün ama gerçekten iyi geldi neye iyi geldi dersen yüzümde puturcuklar vardı kızarıklar ve de ama yumuşadı yüzüm ve şimdiden çok iyi tavsiye ederim , ama ciltten cilde fark edermi bilemem :)
Sivilce problemini uzun süredir yaşıyosan bunu sabunla değil başka tedavilerle önlemelisin. Mesela 6 ayda bir damardan kan alıp popandan iğne yapyorlar bu 10 gün sürüyo benim bir yurt dışından gelen arkadaşım uyguladı çokta faydası oldu sadece sivilceye karşı bişey değil tansiyon baş ağrısı kanın yenilenmesi kandeki soğuk algınlıgı yani bir sürü şeye faydası var bence bir doktora danış bu yöntemi uygula. Yok illa sabun kullancam diyosan OLAY en güzeli.
Cildin yağlıysa kükürt sabunu bence en iyisi lokman sena sultan başka marka tanımam tamamen doğal attralarda (baharatçılarda) bulabilirsin, vya lavanta sabunu da olabilir baktın cildin çok kurumaya başladı bi de kayısı çekirdeği yağlı sabuna başla öbürünü de haftada 1 -2 defa kullan her sabah kalkınca her akşam yatarken kullanırsan faydasını göreceksin
Kesinlikle BITTIM sabununu öneriyorum çünkü oglum ergenlik çağında ve ona uzun araştırmalarım sonucu bu sabunu buldum osmanlı sabunları diye bir marka var internet sitelerinden bu sabunu aldım oğlum denedi 20 günde farkı gördük çocugun piskolojisi düzeldi bu sabun sayesinde gençlere öneririm bu sabunu bıttım sabunu osmanlı sabunları markası
Yağlı bir cildiniz varsa tuz sabunu gerçekten önemli . Yeni sipariş ettim ve de kullanacağım hafta hafta yazarım size faydalarını . Konuyu hortlattığım için kusura bakmayın aman
Şu Hacışakir sabunu varya onu dene. Gerçekten bak. Yüzüne sür sabah ve akşam güzelce yıka suratını sonra hafif nemlendirici sür 1 haftada hiçbirşey kalmayacak. Güven bana :)
Tek tük nadir çıkanlar dışında hiç sivilcem olmadı neyse ki :) Ama abim kullanırdı hala da kullanır iyi geliyormuş yüzüne kükürtlü sabun :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
"Sivilcelerinizden kurtulmak için, bir çay kaşığı beyaz kil, bir çay kaşığı limon suyu ve bir aspirini toz haline getirip karıştırarak yüze sürülmesi öneriliyor."
Kıyamam ben bu ergen kardeşlerime ya :) Bak kardeşim bir eczaneye git ve solu hex adlı sivilce sabunu yada şampuanı iste.Çok faydasını göreceksin.İnan bana dua edersin...
sabun hiç önermiyorum ya kullanma. yüzünü düzenli olarak yıka ve gülsuyuylaa temizle. cok iyi etki yapıcaktır
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
cilde sabun iyi gelmez cildin yağlı bile olsa cildinin yağ dengesini bozar sırf temiz tutmak istiyosanda dalin bebek şampuanı al kullan hem cildi kurutmuyo hemde cildi çok temiz yapıyo ben onu kullanıyorum çok memnunum
ergenlik yaşadım o kadar arakdasımla cok dalga geçiyordum bigün malum yerımde cıkmıstı direk doktora gitmiştim doktor demişti artık sivilceye bile geliyor millet :D bi ilaç vermişti 1 aya geçmişti :D
Benim yağ bezlerim vardı keçi sütü sabunuyla sabah akşam yıkadım yüzümü ekstra olarak gece yatmadan önce sabunla yıkadıktan sonra çay ağacı yağını tüm yüzüme uyguladım ve yıkamadan uyudum amaç cilt yağı emsin 1 ayda bebek poposu gibi oldu yüzüm
ben anway’in g&h olması lazım ballı sabununu kullanıyorum hassas cildim ve faydasını gördüm sonrasında da bepanthol cilt bakım kremini sürüp yatıyorum sabah gerçekten azalıp söndüklerini hissediyorum gün içinde de bepanthol sürebilirsin
haa bir de kekikli sabun kullanyordum bir kaç haftadır iyce yüzüm kusmaya başladı sonra anladım ki bu sabundan cildin hassassa limonu direkt sürmek karbonat falan iyi gelmiyor