Arkadaşlar 14:15 de MR çekildim 15 dakika. Daha yeni geldim eve MR sonrası duş almak gerekir mi? MR dan sonra banyo yapılır mı? Nette radyasyon var diyordu MR'da. Bazı sitelerde de MR'da radyasyon yok diyordu. MR sonrası duş almak lazım mı? PC ye geçerken bile elimi falan yıkadım öyle konu açıyorum :D emardan sonra banyo yapılırmı
MR sonrası banyo yapmak ya da duş almak gerekir mi?
Selam :) MR çektirmek benim hiç sevmediğim bir işlem. Tahmin ediyorum ki bunu dünyada sevecek kimse yoktur. Klostrofobisi olanlar ile zaten kabus gibi bir şey MR çektirmek. MR aletinin yaptığı gürültü beni en çok korkutan şey. Tabi en önemlisi radyasyona maruz kalmamız. Bu yüzden mecbur kalmadıkça MR çektirmemekte fayda var. Sanırım MR ile ilgili en çok sorulan sorulardan biri MR sonrası banyo yapılmasının gerekip gerekmediği ya da MR sonrası duş yapmanın herhangi bir zararı olup olmadığı.
MR'dan sonra duş alınır mı?
MR dan sonra banyo yapılır mı?
Mr'dan sonra duş alıp almamamız gerektiğinin bu kadar merak edilmesinin sebebi maruz kaldığımız radyasyon ve hastane kirliği aslında. MR çektirirken radyasyona maruz kalırız. İçine uzandığımız MR aletinin kirli olma ihtimali de cabası. Bu gibi sebeplerden ötürü MR çektirdikten sonra duş alınması gerektiği tavsiye edilir. Uzmanlara göre MR sırasında maruz kaldığımız radyonun etkisi azaltma da duş almak etkilidir. Kısacası emardan sonra banyo yapılırmı? sorusunun cevabı evettir.
MR sonrası duş almak zararlı mı?
emardan sonra banyo yapılırmı?
Yukarıda da anlattığım gibi MR'dan sonra duş almak uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Ama tabi ki şart değil. Özellikle de MR sırasında rahatsızlananlar için kesinlikle şart değil. MR'dan sonra duş almak zararlı olmasa da MR sırasında rahatsızlanan kişilerin hemen duş alması tavsiye edilmez. MR sırasında radyasyonun etkisi ve makinenin gürültüsü kişilerde Baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, tansiyon düşmesi gibi rahatsızlıklara sebep olabilir. Eğer bu semptomlar MR'dan çıktıktan sonra da devam ediyorsa duşa girmek için geçmelerini beklemelisiniz. Çünkü duşta bu semptomlardan kaynaklı kayıp düşme ihtimaliniz bulunmakta.