Doktorum neyim olduğunu da söylemiyor, kafasına göre ilaç yazıyor. Bu ilaç ne için kullanılıyor genelde bilen var mı? Rexapin 5 mg kullananların yorumu nasıl?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 8 ay
Rexapin 5 mg, antipsikotikler adı verilen bir ilaç grubuna aittir. İlaç;
- Gerçekte var olmayan şeyleri duymak, görmek veya hissetmek, yanlış inanışlar, anormal şüphecilik, içine kapanmak gibi semptomların eşlik ettiği bir hastalık olan şizofreninin 1/9 tedavisinde kullanılır. Ayrıca bu hastalığı yaşayan hastalar kendilerini depresif, endişeli veya gergin hissedebilirler.
- Heyecan ve coşku hali durumları görülen, orta ve şiddetli manik dönemler için kullanılıyor.
Rexapin 5 mg'ın manik dönemde (heyecan veya coşku belirtileri olan bir durum) olanzapin tedavisine cevap veren bipolar bozukluğu (ruhsal durumdaki zıt yönlü değişiklikler) olan hastalarda, bu semptomların tekrar oluşmasını önlediği kanıtlanmış.
Depresyon sebebiyle oluşan ve tedavi için verilen antidepresan ilaçlardan kaynaklı anksiyete sorunlarının giderilmesine yarayan ilaç reçeteyle, doktor kontrolünde veriliyor. Rexapin 5 mg kullananların yorumuna bakacak olursak; ilaç ağır bir ilaç olduğundan insanı sersemleştirdiği söyleniyor.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Rexapin 2.5 mg;
- Manik depresif bozukluk (kimi zaman kendini oldukça uyarılmış, heyecanlı hissetme, normalden daha az uyuma, daha konuşkan ve olağandışı gergin olma; kimi zaman ise depresyon dönemleri yaşama, karamsarlık, suçluluk, enerji kaybı, iştah azalması, uykusuzluk hissetme yönündeki duygudurum bozukluklarının görüldüğü psikiyatrik rahatsızlık)
- Şizofreni (gerçeklerden uzaklaşma, kendini yalnız hissetme, dış dünya ile ilişkiyi kesme, garip ve korkutan düşüncelere sahip olma, halüsinasyonlar görme, zihin karışıklığı ve zihinsel yeteneklerin kaybı şeklindeki duygu ve düşüncelerin görüldüğü ruhsal bozukluk hali) tedavilerinde kullanılmaktadır.25 Yorumla- Soran+1 yıl
teşekkür ederiiim bunlar yazılıda genelde ne için kullanılıyor ya da kullanan var mı merak etmiştim :)
- Soran+1 yıl
çok teşekkür ederim kuzum çok sağol :)
Doktor hep kafasına göre takılıyor, bu yüzden ilaç fobim var.
00 Yorumla
uyku habı gibi bişey. ya da psikokolojik sorunlar içinde olabilir
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
6Cevap
- 8 ay
Rexapin (Olanzapin) genellikle şizofreni ve bipolar bozukluk gibi bazı psikiyatrik durumların tedavisinde kullanılan bir antipsikotik ilaçtır. Şizofreni, kişinin düşünce, duygu ve davranışlarında bozulmaya yol açan bir akıl sağlığı bozukluğudur. Bipolar bozukluk ise, duygu durumundaki aşırı değişikliklerle karakterize edilir ve manik ile depresif dönemler arasında dalgalanmalar gösterir.
Olanzapin, beyinde belirli kimyasal iletişimcilerin (nörotransmiterler) etkisini dengeler ve bu sayede halüsinasyon, düşünce bozuklukları ve aşırı duygusal tepkiler gibi semptomları hafifletebilir. Ayrıca, duygu durumu stabilizatörü olarak da işlev görebilir.
İlacın etki ve yan etkileri kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Kullanıcı yorumları kişisel deneyimleri yansıttığı için genel bir sonuç çıkarmak zor olabilir. Ancak, genel olarak bazı yaygın yan etkileri şunlar olabilir:
- Kilo alma
- Uykusuzluk veya aşırı uyku hali
- Baş dönmesi
- Ağız kuruluğu
- Mide bulantısı
- Kabızlık veya sindirim problemleri
- Huzursuzluk veya ajitasyon
Eğer ilacın neden reçete edildiğini veya olası yan etkilerini anlamakta zorlanıyorsanız ya da herhangi bir yan etki yaşarsanız, doktorunuzla veya sağlık profesyonelinizle iletişime geçmek en iyisidir. Doktorunuz, ilacın sizin için doğru olup olmadığını, nasıl kullanılması gerektiğini ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini en iyi şekilde açıklayabilir. Herhangi bir ilaçla ilgili endişeleriniz varsa, bu konuları doktorunuzla tartışmanız önemlidir ve ilacı doktor tavsiyesi olmadan kesmemelisiniz.00 Yorumla - 8 ay
Tam 9 yıl kullandım... uykusuzluk ve sosyal fobi için gitmiştim. Uyutmak ve kilo aldırmak dışında bir etkisi olduğunu sanmıyorum. 6 ay önce bıraktım. Keske daha önce biraksaymisim. Tehlikeli bağımlılık yapar. Uzun vadede titreme vb. ihtimaller var. Antipsikotiklerin içinde en iyisi olarak konuşuluyor. G. Olsun
10 Yorumla - 8 ay
emin olun doktorlar kafasına göre ilaç yazmaz sizin bildiğinizi aksine bir ilaç sadece bir tedavi için kullanılmaz bir çok farklı tedavi de aynı ilaç kullanılabiliyor. senelrce okuyup kafalarına göre bi ilaç yazma lüksleri yok ve yapmazlar da böyle bişey. Gerçekte var olmayan şeyleri duymak, görmek veya hissetmek, yanlış inanışlar, anormal şüphecilik, içine kapanmak gibi semptomların eşlik ettiği bir hastalık olan şizofreninin tedavisinde kullanılır.
11 Yorumla- 6 ay
Haklısın
baksana endiksiyonlarına
30 YorumlaCok güzel yemek yediriyo yatiyorum kalkiyorum yiyorum ve hayatim duzene girdi cok sukur zayıf bir kisi icin mucizevi bir ilac spor sart yalniz
32 YorumlaIlac yanindsysa etken maddesini yazarmisin
02 Yorumla- Soran+1 yıl
olanzapin
deprasyon ilacı
10 Yorumla- +1 yıl
Psikiyatri ilacı
10 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Sağlık & Diyet > Sorular > Rexapin 5 mg ne işe yarıyor? Rexapin 5 mg kullananların yorumu nasıl?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?