Badem yağı ve hindistan cevizi yağı karışımı saça birlikte uygulanırsa sorun yaratır mı? (kepek, vs..) Saçlarım iyice yıprandı, kestirdim hem bakım amaçlı hem de çabuk uzaması için ikisini birlikte kullanırsam sorun olur mu?Yıpranmış uzamayan saçlar
Badem yağı ve hindistan cevizi yağı karışımı saça birlikte uygulanır mı?
Badem Yağı ve Hindistan Cevizi Yağı Karışımı Saça Uygulanır mı?
Yıpranmış saçları onarmanın yolları
Hindistan cevizi yağı ve badem yağı karışımı birlikte kullanılabilir. Yalnız ikisi de derinlemesine nemlendiren doğal yağlar. Ayrı ayrı kullanmak yerine, birleştirilip aynı gün içerisinde, haftada 1 kez uygulanabilir.
Yıpranmış saçların uzaması yavaşladığı için haliyle çabucak uzamaz. Uzamayı hızlandırmak için öncelikle yıpranmış saçların onarılması gerekir. Yıpranmış saçları onarmanın yöntemleri şu şekilde sıralanabilir;
Sıcak su saçları yıpratıyor, saçlar 2 günde bir ılık su ile yıkanmalı.
Yüksek ısı uygulamasından oldukça kaçınılmalı.
Saç açma işlemine ara vermeli.
Doğal yağlardan destek alınmalı.
Saç tipine uygun, onarıcı ürünler kullanılmalı.
Badem Yağı ve Hindistan Cevizi Yağı Karışımı Nasıl Hazırlanır?
Badem yağı ve Hindistan cevizi yağını birlikte kullanmak son derece kolaydır, çünkü ikisi de yağ halinde olduğundan birbirine karışmaları zahmetsiz olacaktır. Homojen bir karışım elde etmek için bilek gücüne de ihtiyaç var tabii ki.
Saçınızın uzunluğuna göre badem yağı ve Hindistan cevizi yağı miktarını ayarlamalısınız. Eğer sürekli kullanacağınız bir karışım elde etmek istiyorsanız, bu yağları küçük cam kavanozda eşit miktarda karıştırıp saklayabilirsiniz.
Hindistan cevizi yağı badem yağına göre daha yoğun bir formdadır, bunun için uygulama öncesinde Hindistan cevizi yağını biraz buharla ısıtıp badem yağı ile öyle karıştırmanızı öneririm.
Bir tatlı kaşığı badem yağı ile bir çay kaşığı Hindistan cevizi yağını küçük kasede birleştirip karıştırmanız yeterli olacaktır.
Bu Karışımı Saça Uygulamanın Faydaları Nelerdir?
İki doğal yağın da saçlarımıza olan etkileri büyük. Özellikle badem yağıyla Hindistan cevizi yağı saç maskesi olarak kullanıldığında oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Hindistan cevizi yağıyla badem yağının bir arada kullanılmasının faydalarından bahsetmem gerekirse:
Badem yağı ve Hindistan cevizi yağı saçların ihtiyacı olan nemi karşılamada rol oynar.
Badem yağı yeni saç oluşumunu destekler ve saçları güçlendirir.
İkisi de saçların daha temiz olmasını sağlar ve saçları besler.
Badem yağı saç dökülmesini durdurmak için kullanılabilir.
Hindistan cevizi yağı saç tellerini güçlendirerek, kırılmalarla savaşır.
İkisi de saçların daha parlak ve canlı olmasını sağlar.
Saçlar birçok etkenden ötürü yıpranabilir. Saçlarını kestirdiysen kırıklardan da kurtulmuşsundur. Böylelikle işin kolaylaşacak. Sana benim de kullandığım ürünleri önermek isterim. Saçlarım yıprandığında hızlıca toparlanmasını sağlamak için Elidor Anında Onarıcı Serum Bakım Kremini kullanıyorum. İlk kullanımda bile etkisini gösteriyor. Üstelik Keratin+Badem yağı içeriyor. Yani doğal yağ destekli bir ürün. Saçları ağırlaştırmadan onarıyor ve yağlanma yapmıyor.
Saçlarını onardıktan sonra hızlı uzatmak için de bir şeyler yapabilirsin elbette :) Ben Elidor Sağlıklı Uzayan Serum Bakım Kremini kullanıyorum bunun için. Saç tellerini güçlendirirken, hızlıca uzama sağlıyor. Keratin+Çam terebentin yağı içeriyor. Serum Bakım Kremleri kolayca durulanıyor ve saçları besleyerek onarıyor. Yıpranmadan kurtulduktan sonra saçlarının hızlıca uzadığını göreceksin :)
Olmaz, kullanabilirsin. 2 gün önce sipariş verdim haftaya bir çok yağ çeşidi elime geçmiş olacak araştırdım ve ikisini bir arada kullananlar var benim alacağım yağlarda aşağıda, meraktan aldım.
gerçekten çok ciddiyim içindeki bir madde kıl köklerini güçlendiriyor çoğu kızda hapı kullandıktan sonra bel ve karında tüylenme olur bunu direk saç dibine uygularsan göreceksin ben uygulayan kızlar tanıyorum bizim okuldalar ve gerçekten rapunzeller saçları belinde hepsinin .
Hiç bir problem olmaz aromatik ve esansiyel yağlar birbirlerinin etkilerini azaltır yada artırmazlar hepsi kendi özelliklerine göre işlevlerini yerine getirir güvenle kullanabilirsiniz.
Uygulanabilir. Sana tavsiyem bu yağları uygulamadan önce ısıtman. Böylece içlerindeki yararlı özler aktif hale gelecek ve maksimum yarar sağlayacaksın.