Hindistan cevizi yağı, kişisel bakımdan beslenmeye pek çok alanda kullanmaya başladığımız popüler sağlıklı yağlar arasında. Özellikle yoğun kıvamından dolayı yemeklerde tereyağı gibi kullanılırken, vücuttaki yara ve akneler için pomat veya krem şeklinde tercih edilmektedir. Biz Hindistan cevizi yağını sağlıklı ve doğal olarak biliyor olsa da acaba bir dezavantajı var mıdır, Hindistan cevizi yağı yüzde tüylenme yapar mı veya sivilce oluşumuna zemin hazırlar mı diye de merak ediyoruz. O zaman hadi gelin ve bu güzel yağın yüzümüze olan etkileri nelermiş bir bakalım ;)
Hindistan cevizi yağı tüylenme yapar mı?
Genel kullanım itibari ile Hindistan cevizi yağı, içerisinde bulunan yağ asitleri sayesinde yüzdeki aknelerle savaşan bir niteliğe sahiptir. Aynı zamanda ciltteki siyah noktaların temizlenmesini de kolaylaştırmaktadır. Bu sayede Hindistan cevizi yağı, kişisel bakımımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmektedir. Peki Hindistan cevizi yağı tüylenme yapar mı? Esasında bu cildimizin tipine bağlıdır.
"Hindistan cevizi yağı kıllandırır mı?" diye merak edenler için şunları söyleyebilirim;
Hindistan cevizi yağı, yoğun bir yapıya sahip olduğundan, cilt yüzeyindeki kullanımına son derece dikkat edilmeli. Özellikle tüm yüze uygulanacaksa, mutlaka ince bir tabaka halinde sürülmeli, cildin emebileceği miktarda kullanılmalı. Şayet hızlı ve yoğun bir etki istiyorsak; Hindistan cevizi yağına maske gibi davranmalı, cilde kalın bir şekilde uygulayıp 10-15 dakika bekledikten sonra yağı ciltten nemli bir havlu yardımıyla arındırmalıyız.
Hindistan cevizi yağı, özünde cildi derinden besleyen bir yağ çeşididir. Özellikle içerisinde bulunan C vitamini, Omega 6 ve Omega 9 yağ asitleri sayesinde ciltte bulunan izler, yaralar, sivilceler ve benzeri oluşumlar istikrarlı kullanım sonucunda iyileşebilmektedir. Fakat mevzu cildin beslenmesi olunca, kıl kökleri de bu doğal ve güçlü yağdan nasibini alıp güçlenir. Dolayısıyla Hindistan cevizi yağı, cildi iyileştirmekle beraber kıl köklerini de besleyerek tüylenmeye neden olabilmektedir. Özellikle yağlı veya karma tipte bir cilde sahipseniz ve Hindistan cevizi yağı kıllanma yapar mı diye endişe ediyorsanız, Hindistan cevizi yağının bu ciltteki besleyici etkisini de göz önünde bulundurmanızı öneririm.
Hindistan cevizi yağı
Hindistan cevizi yağı ciltte tüylenme yapar mı? konusunda bir endişe yaşıyorsanız, Hindistan cevizi yağı kullanmadan önce mutlaka cildinizin tipini bilmeli, doğal yağların kullanımlarına dair incelikleri öğrenmeli ve cildiniz üzerinde bu yağların olumlu sonuçlarını görmek için istikrarlı bir şekilde uygulamalısınız. Tüylenme problemini yaşamamak için yağın ciltten arındırılması gerektiğini de unutmayın ;)
Hindistan cevizi yağı ile cilt bakımı nasıl olur diye merak ediyorsanız size şahane bir video önereceğim, mutlaka faydası olacaktır.
Yillardir guzellik iksirim olmustur bu yag. hayir yapmaz. tek dikkat edilmesi gereken: icinde e vitamini var. e vitamini gunduz kullanildiginda guneste cilltte leke yapar. gece surulurse hucre yeniler.
Cok guclu bir nemlendiricidir. magnezyum fisfir acisindan zengindir. yumusatir, nemlensirir, kepegi ve mantari yok eder, besler, parlatir uzamasini kolaylastir saclarin. ciltte de mucizevi ozellikleri var. yaslanmyida engelliyor maranki ya da oriflame den al. kati beyaz matgarin gibi yag. vazelini andiriyor. sahte yaga kanma. hos kokuludur.
Saç diplerine sürersen hücrelerin yenilenmesini sağlar ve köklerin güçleşmesine yardımcı olur. Cilt için güzel bir nemlendirici fakat gece bir pamukla ince bir tabaka halinde uygula çünkü güneş lekeleri yapabilir cildinde. Başka bir yağ ile karıştırmadan saf halini kullanırsan tüylenme yapmaz. Esmer şekerle karıştırarak kendi peelingini de yapabilirsin. Ayrıca sivilcelerin varsa onlara da iyi gelir.
Hindistan cevizi yağı yüzde tüylenme yapmaz. Ben saç bakım ya da yüz bakım maskelerimin içine koyuyorum. Cildi ve saçları ışıl şıl yapıyor. Sağlıklı bir görüntü veriyor. Hindistan cevizini rahatlıkla yüzüne uygulayabilirsin.
Hindistan cevizi yağı tüylenme yapmaz. Aksine birçok bakım maskesinin içeriğinde bulunuyor. Hindistan cevizi yağı cilde uygulandığında yumuşaklık ve harika bir parlaklık veriyor. Tüylenme korkumuz olmasın.
Totoda cikarir surada cikartmaz mantigini bir yenin bence ;) Saf halini kullanan herkes bebek saclarinin ciktigini ve saclarinin daha canli oldugunu soyluyorlar ki... Bende de var doa kozmetik'e ait olani... Ben karisimda kullandim cok faydasini gordum.
Hindistan cevizi yağının saçı gürleştirdiği uzattığı ve beslediğini biliyorum gerçekten çok işe yarıyormuş ama türkiyede olanların hepsinin orjinal olduğunu zannetmiyorum. Hindistandaki insanlar bu yağ ile saçını uzatıyor. bildiğim kadarıylada türkiyede orjinal hindistan ciddi pahalı bir ara saçımı uzatmak için alıcaktım vazgeçtim :)))))
C A ve E vitaminleri tuylenme yapar ya da tuy guclendirir hindistancevizi yaginin icinde bunlar varsa bir arastir istersen bu viteminlerden varsa cok kullanmamani oneririm
eğer bu bir ürünse ambalajının arkasnda ürün bilgi numaraları oluyo telefonla ara sor ben bikere öyle merak edip direk üründeki mail adresine mail atıp sormustum cevap gelmişti öyle bişey yok diye
sanırım cildin yumuşasın güzelleşsin diye kullanmak istiyorsun ama o cildine sürünce yapabilir sana tavsiyem Aloe vera yağı sür cildine oda çok faydalı tüyde yapmaz
Kullanilan butun makyaj malzemelerinin icinde en zararli ve gozenek tikayici yaglar oldugu halde hangi fondoten ya da bb krem sonrasi yuzunuzden tüyler fışkırdı? Dogal olan yaglarin hicbiri yuzu kıllandirmaz bu genetikle alakali bir konu
bütün yorumları okudum en mantıklısı saçına sür o yağı yüzüne çok değdirme kaşların içinde kulak çöpü ile sür kenarlarına gelmesin
benim aklıma bir bu geldi
çok garanti istiyorsan yüzüne farklı bir maske uygula kaşların açıkta kalacak şekilde sür sonra h cevizi yağını yine kulak çöpü ile kaşına sür kenara gelse bile maskeye gelir :D
Dövülmüş sarimsak veya doğum kontrol hapi al ez toz haline getir şampuanla saçini ovala aman dikkat vucuduna deymesin sonra bir erkek olarak cikma karsimiza :))
valla ben hintli bir kızla çıktım ağda bile yapmıyo tertemizdi ufak tefek yerlerinde vardı oda az demekki hindiztan cevizi yağı tüy yapmıyo türkiye ayçiçek yağı yapıyomuş :)