Sanırım dermatofaji var sürekli parmaklarım yara oluyor kanıyordu bende yara bantlarıyla geziyordum ama çok komik duruyor öylede. Bende acı cila alıp parmak uçlarıma sürdüm cidden şu an yememek için kıvranıyorum ama tadı insanı hayattan soğutacak cinsten.😢 Çok mu komik duruyor ya? 😢
Sen dermatofaji değilsin ki bu herkeste var. Ben 4 yıldır dermatofaji hastasıyım iki eliminde baş parmaklarını avucuma kadar derilerini koparıp yiyiyorum. Bunlar ince derilerde değil. Ayrıca anksiyete veya obsesif kompulsif bozukluğun yoksa ki bunlar şizofreni belirtileridir psikoloğa da gitmene gerek yok. Zaten psikoloklar bu durumu hemen anksiyeteye vururlar. Her neyse bunlari bilmemin sebebi yaşamış olmam. Endişelenme yani senin durum gelip geçici.
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Okb var ondanmı diyorsun yani, sanada geçmiş olsun bu arada ya :(
Merhaba Yuisukira yaşadığınız sorunu bende yaşıyorum fakat bir türlü kendimi tedaviye ikna edemedim siz nasıl bir yol izlediniz kurtula bildiniz mi bu rahatsızlıktan (özelinize yazmayı denedim fakat beceremedim:) mümkünse siz yazarmısınız )
cilt yırtılmadan altındaki bir kılcal damarda görülen kanama. halk arasında kan oturması da denir. başlangıçta kırmızı renk olan ekimozlar yaklaşık 3-5 günde oksijenin azalmasıyla mor-kahve renge dönüşür. 7-12 gün arasında hemoglobinin safra pigmentleriyle birleşmesi sonucu yeşil renge dönüşür ve 12-18 günde sarı renge dönerek kaybolur.
dışarıdan gelen bir darbe ya da travma sonucu doku bütünlüğünün bozulmasıyla vücutta oluşan morluklardır. ekimozdaki renk değişiklikleri ile uygulananan kuvvetin şiddeti ve zamanı az çok belirlenebilir.
Kendi çapında Zeki olan arkadaşım... Neyse.. Daha derinlemesine şeyler yazarak kendi beyin hücrelerimi yormak istemiyorum... Napıyoruz :) Her yurdum ergenine dediğimiz gibi He diyoruz :) Heeeee :)
bilmem ordan bakınca nasıl duruyorum da :S sazan özellikleri gösteren sensin... kendi içsel hezeyanlarının spesifik dışavurumlarını yansıtarak dikkat çekme çabalarındasın... varlığını daha kolay ifade edebilirsin dicem de bunu yapmak için beyinin bölümlerinden birisi olan mecensephalon bölgesinin bütün fonksiyonlarını eksiksiz yerine getirmesi lazım ki sanırım yaşamının zuhur bulduğu embrolojik dönemde gelişmeye başlarken gerek yetersiz beslenmeden dolayı gerekse diğer dış etkelerden dolayı yeterli gelişim gösterememiş olduğun kanısındayım...
Bence dayan yememeye calis ilerde cok kotu oluyor tanidigim bir arkadasim vardi tirnak etlerini yemekten tirnaklariji aldilar sonra daha yemedi bence boyle olmadan once birak
En İyi Cevaplar