'Concerta' adlı ilacı kullanan var mı ? Bu ilac hakkınızda bilginiz , duyumlarınız varsa bilgilendirirseniz sevinirim.
Ben concerta 54 mg liktan bahsedeyim. merak edenler icin ben bizzat kullaniyorum onceden 36 mg ligini kullandim tam 6 sene boyunca bir zaman sonra 36 mg ligin etkisi kalmadi bende vucudum alistigi icin sakinleştirmiyodu hareketlerimi dizginleyemiyodum derslerime yonelemiyodum dikkatimi bir yere toplayamadim. ama şubay ayinda doktora gittik kontrole ve konuştuk ettik sorulari sordu dikkatin nasildi 36 mg likta vs şeyler bende artik 6 senedir kullandigim icin vucudum alisti etkisini kaybetti hapi kullansamda kullanmasamda fark eden bir sey yok dedi oyle deyince dozunu 54 mg cikartti eger ilk kullandigin zamanlarda kalbinde carpinti kasılma olursa 1 hafta sonra gel dozunu degistiririz dedi bir sey olmazsa bir ay snra gel dedi bende carpinti kasılma olmadi ama 54 mg gecince baga degisiklik oldu dikattimi topladi derslerim bir yogunluk verdi beni baya dizginledi her önüne gelen tabi bu hapları alamiyor illa doktara gorunup bir tedaviden gecmek şart ben ilk önce İstanbul bakırköyde tedaviye başladim sonra tekirdağa geçiş yaptik ama benim düşüncelerime göre 53 mg lik. bana çok yaradi her seyime iyi geldii beni dizginledi o eski saldirganligim kalmadi kimilerinde kalp carpintisi ve kasılma yapar bünyeye göre değişiyor 36 mg liktan sonra 54 mg lik bana baya iyi geldi annem beni 4 yil kendi doktoruma goturmedigi icin tedavileri surekli 36 mg lik kullanmak zorundakaldim daha ömce götürseydi haplari dozlari degisip. şimdiye çoktan iyileşiktim. şimdi tedavim uzadikça uzadi ama 36 mg liktan sonra 54 mglik daha iyi geldi bana iyikide 54 lugunu kullaniyorum gercekten çok işime yariyorrr
19 Yorumla- +1 yıl
Evet arıyorum
- +1 yıl
@lila678 güncel mi
- +1 yıl
@sanemes güncel mi
- +1 yıl
@Aretias2828 ben de var
- +1 yıl
Bana lazım
En İyi Cevaplar
+1 yıldaha cok yetiskinlere hitaben dikkat eksikligi ve hiperaktivite icin kullanilan bir ilac..tedavide ilk once ritalin kullaniillir ancak bu tip ilaclarin en buyuk dezavantaji olarak ritalin ilk baslarda super etkili olurken bir sure sonra banamisin demez ve concerta ya gecis yapilir.prospektusunde ve eczacilar odasinin onayladigi maksimum gunluk doz 54 mg yani 5mgx9 ritalin demektir.ancak bu doz da etkili olmazsa doktor 72 mg a gecis yapacaktır ki bu dozun aylik maliyeti 250-300tl gibi birşey..,anormal derecede tasikardi baslar.kalp ritmin130 a dayanir ki bu sebeple cocuklarda ani olumler meydana geldigi rivayeti vardir bazi internet kaynaklarina gore.
13 Yorumla- +1 yıl
Tesekkür ederm
- +1 yıl
Ben 32 yaşındayım doktor ritalinden sonra concerta 36 mg yazdı. 10 gündür kullanıyorum ama işe yaramıyor diyebilirm. Sizce neden ? Ritalin az çok yaramıştı ?
- +1 yıl
Ben 1. Siniftan 8 sinifin sonuna kadar kullandim oyle bir sey yok 7 yasindan itibraen herkes kullanabilri yaslilar haric doz ise yetiskinlerde 104 ergenlerde 72 max dozdur
Bu ilacı bende uzun araştırdım. Hatta patronum uzun süredir kullanıyor. Bende dikkat dağınıklığı sürekli uyuma istediği konsantrasyon dağılımı gibi şeyler var ''PHARMATON MULTİVİTAMİN'' kullandım fakat bir etki etmedi. Kullanan kişilere sorduğumda ve netten araştırdığımda olumsuz pek bir yoruma rastlamadım. Patronumdan 1 kapsül aldım içtim 1 kere o gün çok güzeldi üstüne bir mutluluk hissi bir eğlence veriyo anlam veremediğim ama ertesi sabah aşırı uyku ağırlığıyla karşılaşıyorsun. Sabah kalkamama gibi ve tabi gece uyuyamama sorunu buda belki yüksek mg kullandığımdan kaynaklı olabilir. Şu an yazılım üzerine eğitimlerim ve çalışmalarım var derslere ve projelere odaklanamıyorum gün içerisindede aşırı uykusuzluk halsizlik var bu ilaçtan kullanıcam kesinlikle denemek gerekli. Yan etkisine gelince sanırım sana verilen doz biraz yüksek ve bunu bünyen kaldırmamış doktoruna başvur mg düşür.
- Yorumlarda bir arkadaş uyuşturucu olarak kullanıldığını sormuş elim değmişken onuda cevaplıyım :) evet bu ilaç uyuşturucu olarak kullanılabiliyor. İçerisinde bulundurduğu madde kokain gibi düşünülebilir.
-Dikkat ettiyseniz kokain'i genellikle zengin kişiler iş adamları, sanatçılar vb kişiler kullanmakta bunun nedenide apacık ortada kokain dikkat dağınıklığını toplamakta çok iyi bir maddedir. Fakat bilindiği üzere bir uyuşturucu kategorisine girmektedir. Söylediklerim yanlış anlaşılmasın kimseye iyi göstermiyorum ve önermiyorum ama concerta'da bu maddeden bulunmakta diye biliyorum. @erdi9127322 Yorumla- +1 yıl
Siz ilaci denemek icin almissiniz ama cidden yasiyor olmaniza sukretmeniz lazim. bide yuksek dozmus. ben bu ilaci kullanicagimda zaman bircok testten gectim, EKG'ye girdim kan bile aldilar sirf kalbim bu ilaci kullanima uygunmu diye. hepsinden gectim olumlu denildi, ilaci kullanmaya uygun dendi ama ona ragmen ikinci yuksek dozda gectikten bir hafta sonra okulda kalp krizi gecirdim. yani tam olarak ambulanslik olmadim ama dersteydim zaten saatlerdir agri cekiyordum sonra kalp atisim yavasladi ve durdu nefes anlamadim dersten vikarabilirmiyim bile diyemedim diger butun kalp krizi belirtilerini yasadim doktora bildirdim biraktim
- +1 yıl
@izmirliayştayn6 öncelikle çok geçmiş olsun bende concerta kullanmaya daha doğrusu ilk ve tek kez cumartesi kullandım diğer etkiler neyse de kalp çarpıntısı beni çok panikletti acile gittik sorun yok dedi ama nabız 128... doktoruma dedim ilk dozlarda normal dedi ama ben almadım yine de çünkü sınav haftam yaklaşıyor sınavlarda heyecan yapıyorum daha çok çarpıntım artmasın istedim ama 12 nisandan sonra tekrar başlayacağım ve çok korkuyorum bana da aynısı olursa diye ama kullanmakta istiyorum çünkü dikkat eksikliğile yaşamak tam bir işkence ama şu an daha tereddütlüyüm sizin çarpıntınız fazla mıydı oyle mi kalp krizi gecirdiniz yoksa aniden mi bir de sizinki kaç mg'dı?
- +1 yıl
@Staryhead soyle soyleyim;umarim bunu yazmak icin gec kalmamisimdir bu ilaci kullanmanizi asla tavsiye etmem soz konusu bile olmaz. Ayrica concertadan gordugum en basit, en zararsiz yan etkisi kalp kriziydi. Bede sizin gibi bu dikkat etksikligiyle yasamak iletisim kurmak bile bana haram :D :D ayni zamanda disleksiyim cunku. Ona ragmen su concertaya baslamadigim gunleri hasretle aniyorum. Ilacin icieriginde kokain var , kullanan tamamen bildigimiz sokakta falan gordugumuz uyusturucu bagimlilari gibi oluyor. Ben en dusuk dozda kullanirken bile salak salak guluyordum hic konusmuyordum farkli bir kafalardaydim yani :D notlarim cok cok dustu. Ama en buyuk kaybim bu ilaci kullandigimiz sure 7-8 ay oldu. Concerta yazip googlede aramanizi oneririm ozellikle eksi sozlukteki cok bilgi var.
- +1 yıl
Bu ilac Amerikada yasaklanmis bir ilac. Cebinde bir avuc ritalin (concertanin etki saatinin farkli oldugu turu) bulunaninsanlar direkt gozaltina aliniyor. Duruma gore hapis yatanlarda oluyor. Ama mahalesef Turkiye'de hala var
- +1 yıl
@izmirliayştayn6 ekşi sözlükteki hemen hemen her şeyi okudum kimi nimet gibi görürken kimi yeriyor ilacı her bünyeye farklı etkiler yapıyor demekki ama ben çok rahatsızım ve umutsuzum dikkat eksikligimden o yuzden son çarem olan ilaci da denemek istiyorum eğer faydalarindan cok zararlarını gorursem hemen bırakırım ama şu an 15 yaşında olmama rağmen hayattan bezdim şu dikkat laneti yüzünden yani bir bakıma mecburum bu ilaç yolunu denemeye.
- +1 yıl
@Staryhead denemek çok iyi bişey birde buna mecbuursan denemek avantaj olur ama şahsen ben faydasından çok zararını gördüm.1 veriyorsa 10 alıyor
- +1 yıl
Arkadaşlar bu ilaçla ilgili bir çok şeyi yukarıda belirttim. Bu ilaç zaten doktor tavsiyesi dışında satışı yasak. Bünyeye ve dozuna gore ilaç değişkenlik gösterebilir. Bilmeniz gereken önemli bir husus var bu ilacı kullandıktan sonra kesinlikle kafein tarzı şeyler tuketmemeniz gerekir. Kalp çarpıntısı daha tehlikeli şeylere dönüşebilir. Kafaniza yatmayan içinize sinmeyen biseyi kullanmanızı önermem tereddütle kullanırsanız pek faydasını göremezsiniz. Size tavsiyem bir psikiyatriye godin sorununuzu anlatin gerekli görürse size en düşük doz yazar zaten. Aklınıza takılan merak ettiğiniz farklı şeyleri sorabilirsiniz.
- +1 yıl
evet dediğiniz gibi doktor yazıyor zaten. ben en düşük dozla başlayıp en fazla en düşüğün 2 üstü doz kullanmama rağmen bu kadar zarar gördüm. Zaten ilaç çok zor bulunan bir ilaç, ben koskoca İzmir'de bile birkaç yerde buldum o da sipariş veriyorlar 1-2 gün sonra gidip alıyorsun ve sigorta ödemezse ilaç 50 tl,
- +1 yıl
Bana zaten uzman psikiyatr yazdı bu ilacı umarım işe yarar teşekkür ederim uyardığınız için.
- +1 yıl
@izmirliayştayn6 Ilacisiz bir hayat en guzelidir..
- +1 yıl
@Kursun85 kesinlikle! Antideprasanlarin hicbirinin kimseye faydasi oldugunu dusunmuyorum. Aksini iddâ edenler kendisini kandiriyor bence. Gecici..
- +1 yıl
@izmirliayştayn6 Bir insan kendisini yönetmelidir. Kesinlikle. En güzel ya$am inanarak ve tadaraktir.
- +1 yıl
@Kursun85 bu antidepresan değil dikkat dağınıklığı tedavisi için kullanılan bir ilaç. İnanarak yaşamayla ne alakası var. Dikkat dağınıklığı yaşayan özellikle çocuklar okul hayatında başarısız oluyor ve bu nedenle kendine olan güvenleri kırılıyor. Doktor tavsiyesi ile kullanılır veya bırakılır. Bu tür şeyler hakkında yorum yaparken klişeleşmiş saçma yorumlarınızı kendinize saklayın
- +1 yıl
@erkkanka hayır antidepresan bu. Ben 6-7 ay kullandım bu ilacı
- +1 yıl
@izmirliayştayn6 psikiyatrinin verdiği doğru ama antidepresan olarak geçmiyor. Dikkat dağınıklığı konsantre bozukluğu amaçlı genelde veriliyor
- +1 yıl
Hiçbir ilaç antidepresan diye geçmez ki :D
- +1 yıl
@izmirliayştayn6 arkadaşım depresyon hastaları değil dikkat dağınıklığı teşhisi konulanlar kullanıyor bunu. Benim çocuğumda dahil. İlacın yan etkilerini yazarsın yaşadıklarını yazarsın amenna. Bizlerde okur çocuğumuza vernelimiyiz konusunda yardım alırız. Ama beyin sıvılarında anormallik olduğu için ilaç alması gereken insanlara "kullanmayın, inançlı yaşam vs. vs. " bunlar çok saçma ve cahilce
- +1 yıl
@erkkanka inançlı yaşam? Bende kullanmalarını öğreniyorum çünkü 6-7 ay kullandım, hiçbir ufak bile olsa faydasını görmedim. Aksine hep zararlarını gordum. zaten içinde kokain olan bir ilaç çoğu kişide sayfasından çok zararını olduğunu düşünüyor kendi icin
- +1 yıl
@erkkanka valla o kadar kotu yorumlar yapilmişki benimde oglum kullaniyo 9 yasinda 6 aydir kullaniyorum cokda memnunum ilaci almayinca cok uyumsuz kavgaci herseyden sorun cikaran mutsuz biri ama alinca herseye daha pozitif uymlu kavgasiz ve en onemlisi mutlu olan bir cocuk oljyo ben cok memnunum ilacin yan etkisi istah kesici olmasi onuda hafta sonlari vermiyorum vitaminli seyler yediriyorum fazlasiyla yiyiyo ve kilosuda boyuda olmasi gereknden fazla bile yani ilacin kalici etkisi yok antideprasan degil vucuttaki etkisi 12 saat suruyo sabah kalktiginda ilaci vucuttan tamamen atmiş oluyo zaten vucutta kalsa 16 yasina kadar kullanilmaz enfazla bir sene kullanir birakirsin antideprasanlar gibi kalici bir etkisi yok vucutta
- +1 yıl
@Yaramazlar ilacın tamamen vücuttan atılması 14 gündür.
Küçük çocuklarda özellikle beyinsel ve fiziksel gelişim geriliği yaptığı hepsi bu yazdıklarımın endüksiyonlaronda var. - +1 yıl
kesinlikle çocuğunuza kullandırmayın bu ilacı şema terapi ve psiko terapi araştırın ilacın uyarıcı maddelerden hiç bir farkı yok bir kere alıp içerseniz zaten anlarsınız çocuğun davranışlarının altındaki asıl sebebe psiko terapi ile inilebilir ve sorun kaynağından çözülebilir hiperaktivite bozukluğu ve dürtüsel bozukluk tanısı kondu bana 5 farklı psikiyatriste gittim ve bu ilaçların tedavi etkisi asla yok anlık etkili dikişlim yarayı yara bandı ile idare etmekten ileri gidemiyor maalesef
- +1 yıl
Buna ek olarak uzun süreli kulanımlarda vücut tolerans geliştiriyor ve ilaç etkisini kaybediyor @Yaramazlar
Gizli Üye(36-45)+1 yılben içiyordum birara nesini merak ediyorsun? duyumum yok direk tecrübem var. kırmızı reçete zaten nasıl alacaksın?
019 Yorumla- +1 yıl
Doktorm var verdi bugun ilk defa içtm ve cok fazla yan etksini gördm kasldm , kalp carpntsı , ates yaptı. Cevremdekler kullanmamı söylyr ne yapmaylym blmyrm.
Cevap sahibi+1 yılteşhisin neydi?
- +1 yıl
Derslere konstre olmam için veriyo. üni hazrlıktayım. bide bi senedr cipralx kullnyrm.
Cevap sahibi+1 yıldoğru vermiş, yan etkilere bakma her ilacın yan etkisi var. concertayı şöyle düşün, mutsuzsan mutlu eder, mutluysan mutsuz. hareketliysen durursun, duruyorsan hareketlenirsin. vücut içinde ki duygu durum olaylarını tersine çeviriyor. ben durgundum mesela o yüzden kullanıyordum. içinde elim dursa ayağım durmuyordu :D
- +1 yıl
Ya tamam iyi de yan etkini görmedn mi hiç sen ?
Cevap sahibi+1 yılya bak şöyle söyliyeyim, testler yapılır ve en çok ortaya çıkanlar ve ne olur ne olmaz diye görülenler yan etki olarak yazılır. bende hiç yan etki olmadı gayet de iyiydim. hatta yan etkilerini bile okumamıştım
- +1 yıl
Beni mahvetti bugun yarın içmycem, yüzüm hala yanyo . İyi etksnden cok götürüsü var gibi.
Cevap sahibi+1 yılne gibi bir yan etki yaptı?
- +1 yıl
Yüzüm yanmaya basladı kalp carpntısı ufak çaplı kriz gibi oldu agladm kasldm falan.
Cevap sahibi+1 yılbu doz ayarındandır, doktoruna söyle dozu tekrar ayarlasın fazla yada az geliyor. kullanım saatlerini de tekrar gözden geçirsin
- +1 yıl
Ne zamandır kullanmıyorum prozacı 80 lik ti benim yanj resmen saçmalayip kafama göre kullandim arkadaşımdan concerta aldım 54 2 tane attım ve kalbim içim bir tuhaf
- +1 yıl
@Glorytnnn oncelike bu ilac her ilac gibi kafaniza gore almamaniz gereken ilaçlardan ki ilk alan birine göre 54 mg çok fazla tahminimce şu an fazla çarpıntınız vardır ve yan etkilerini görüyorsunuzdur
- +1 yıl
@Staryhead ilaca dün basladim ve yuzde kızarıklık halsizlik vs. Gibi yan etkiler gordum. Bugun ise bitane icip 3-4 saat sonra iki bira ictim
. Ardindan yemek yiyip bitane daha ictim ilaci cozmek icin ( bende direk 54 mg ile basladim). Carpinti filan yok bende sadece baş agrisi yapti. Hoş günler :) - +1 yıl
Kullanmanızı tavsiye etmem kimse kusura bakmasın bu hastalık ezeldir var insanlarda kimseye bişi olmadı fazla enerjiden olmıcakda ben 8 sene kullandım yararı oldumu oldu tabi ama kullanmayı bıraktıgımda ise halsizlik düşünce bozuklugu karamsarlık vb. Sürekli yemek yemek uyuma istegi gibi zikihin bozukluguna sebep oldu kullanmayın Şu an pişmanım evet uyusturucu mevcut içerisinde amfetamin diye bir madde bulunuyor içinde simsiki gençlerin kullandıgı uyusturucu metanfetamin in annesi olan amfetamin evet uyuşturucuya yöneltiyor kullanmayın..
- +1 yıl
@Yasemen111 bizde var
- +1 yıl
Bn 54 luk dozunu kullaniyorum bildigin flakka icmis gibi oluyorum azim kayiyo falan uyuyamiyorum ama sınavlarda yüksek derece ise yariyor
- +1 yıl
Bugün bende ilk defa kullandım normalde ritalin kullanıyordum ders çalışırken concerta baya çarptı beni çarpıntı titreme terleme kulak çınlaması mide bulantısı sersemleştirdi ve de anksiyete huzursuzluk yarattı. Gerçekten ihtiyacınız yoksa kullanmayın arkadaşlar
- +1 yıl
@Bilmemmmhwoqbdown knk birisinde bulabildin mi conecentayı
- +1 yıl
@Alperbtnay knk hala kullanıyor musun
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Sağlık konusunda 379 cevap paylaştı. Dikkat eksikliği- hiperaktivite bozukluğu, beyinde dopamin ve noradrenalin moleküllerinin yetersiz ya da verimsiz çalıştığı durumlarla ilişkilidir. Concerta ve Ritalin, yani metilfenidatlar, muhtemelen dopamin ve norepinefrin hormon durumunu düzene koyar. Concerta ve Ritalin, hafıza, odaklanma, konsantrasyon ve dikkat mekanizmalarının daha iyi çalışması için dopamin ve norepinefrin verimliliğini artırır.
Concerta ve Ritalin, dikkat eksikliği- hiperaktivite bozukluğu tedavisinde yıllardan beri kullanılmaktadır. Sinirlilik ve uykusuzluk bildirilen en sık yan etkilerdir, fakat genellikle dozu azaltmak veya öğleden sonra veya akşam dozu atlayarak kontrol ediliebilir. İştah azalması da yaygındır fakat genellikle geçicidir.
Bilimsel araştırmalar Concerta ve Ritalin’in , dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu olanlarda aşağıdaki alanlarda yarar sağladığını göstermiştir:
■Konsantrasyon artışı
■Daha iyi odaklanma
■Dikkat süresinde uzama
■Azalmış dürtüsellik.
■Azalmış huzursuzluk ve aşırı aktivitede düşüş
■Daha sabırlı olma
■Daha iyi yazılı ifade ve el yazısı (özellikle çocuklarda).
Ritalin ve Concerta birbirine benzeyen ilaçlardır. Ancak Ritalin kısa etki süresine sahipken, Concerta daha uzun süre etkilidir ve iştahsızlık yan etkisi daha azdır. Her iki ilaç da yasadışı bir uyarıcı madde olan amfetamin ile benzer farmakolojik aktivite sergiler. Ritalin ve Concerta’nın merkezi sinir sistemindeki etkisi sonucu, sempatomimetik aktivite artar, yani beyin de bir uyarılmışlık hali oluşur. Buna bağlı olarak, yorgunluk hissinde azalma, zihinsel uyanıklıkta artma, hafif canlı ve parlak bir ruh hali ortaya çıkar. Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunda izlenen huzursuzluğun ortadan kalkması kişiyi rahatlatır.
Ritalin ve Concerta dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu olanlar için bir tedavi yöntemidir. Ancak son dönemde başarıyı artırmak için birçok aile çocukları için metilfenidat arar hale gelmiştir. Hekimler gerekli olmayan, hastalık tanısını karşılamayan vakalara reçete vermeme konusunda hassasiyet gösterirler. Gereksiz yere Ritalin ve Concerta kullanımı, özellikle çocuklarda öfkeli hale ve davranış problemlerine yol açabilmektedir.
Çocuğunuzun dikkatinde dağınıklık izliyorsanız, öğretmeni de durumdan şikayetçi ise, danıştığınız hekim, Ritalin veya Concerta kullanımı önerdiyse, ilacı kullanınız. Tedavinin en başında kalp grafisi çektiriniz. Her muayenede çozuğun boy ve kilosunu kaydediniz. Çoğu hekim haftasonları ve yaz tatilleri ilaç tatili verir. Kullanım konusunda hekiminizin önerilerine uyunuz.44 Yorumla- +1 yıl
Tesekkürlerr.
- +1 yıl
rica edrim.
- +1 yıl
Bu ilaçlar evet başarılı yapar fakat bıraktıktan sonra zeka geriliği yapar anlama konuşma zorluğu falan. inanın
- +1 yıl
@HüseyinveBarış o yüzden yavaş yavaş kesmek lazım yoksa aşırı depresyon yapar
Merhaba, ben Sancar size bugün hayatımın ilacı Concerta ile olan 8 yıllık tecrübemi anlatayım.
Çok küçükken ben aşırı haylaz bir çocuktum dünyadan haberim yoktu ve babam beni çok döverdi bende hep anneme kaçardım bir gün okulda 2. Sınıfta iken bir Annesiz feminist çocuk bana laf attı diye onu ayağımın altına aldım ve hocam babamı aradı o gün eve geldiğimde babam beni dövmemişti hayatımın sevincini yaşadım fakat babam o sırada salonda beni dövmektende kötüsünü yapıyordu "çocuk psikiyatriyi arıyordu" evet annemi filan dinlemeyip çocuk psikiyatriyi aradı. Ertesi sabah okula gitmiyordum 2000 model torosla Gülhaneye gidiyordum yaklaşık 1.30 saatlik yol sonra gülhaneye ulaştık ben korkuyordum içeride milyon tane beyaz kıyafetli adam var ne yapayım? 5-10 dk sonra odaya çağırıldık sadece annemi yanıma istedim fakat babamda yanımda gelmek zorundaydı birlikte odaya girdiğimizde 40 yaşlarında bir amca beni karşıladı ve bana "anlat evladım" dedi ve babam başladı saçma şeyler anlatmaya "çocuğumun notları çok düşük, çocuğum çok dalgın" doktor sesini kesti ve şöyle dedi "Bu formu doldurun" bize bir form verdi formda absürt absürt sorular vardı [Hasta fazla oyun oynuyormu? Birşeyler çalıyormu? Evden kaçıyormu? Gibi şeyler yanlarındada Hayır 0, Çok Az 1, Bazen 2, Genelde 3, Fazla 4, Çok Fazla 5 diye kutucuklar] vardı bunlar işaretleme kutucuğuydu doldurup verdiler 5 dk sonra sonra doktor konuştu "Concerta 36 mg yazıyorum" dedi ve işte o an hayatım o kadar değişmişti ki... Aslında o andan itibaren hayatıma kendi duygularımla değil kukla gibi devam edicektim ve gtam farkında değildim annem bana her sabah bu ilacı senin miden bozulmış diyip içirirdi ve o günden sonra notlarım hep 85-100 arası geldi ama birşeyler oluyordu öğretmenlerim ilacı kullandığımı bildiği için benimle ilgilenmiyordu çok depresiftim çok az arkadaşım vardı ve hepsi şu an Türkiye iş veren dünyasının kaliteli kapsamlılığı sayesinde sabit dükkanlı mesleklere sahip herneyse bu palavra 5 yıl sürdü ve 7. Sınıfta iken artık birşeyleri anlayabildiğim için bilgisayarımda concerta nedir diye araştırdım, ama keşke araştırmaz olaydım zaten sizde internete yazınca ne cevap verdiğini biliyorsunuz ve işte ozaman sorgulamaya başladım "neden ben bu ilacı 5 yoldır kullanıyorum?" ve neden her yıl kpntrol için gülhaneye gidiyorum? bunun cevabını bulamamaş olsam bile bir şey biliyordum artık elimin altında çok etkili bir doping var ve kullanırsam çok verimli oluyorum. Bu böyle 1 yıl daha gitti ve artık bir sınav öğrencisiydim 8. Sınıfım concertanın artık ne işe yaradığını çooook iyi biliyorum ve elimin altında kutularca var ben gene çaba sarf ettim ve son 3 ay sınav stresinden ne yapacağımı bilmiyordum hocalarım beni zorluyordu yaptığımız Kazanım Değerlendirme Sınavlarından yüksek al. Sınava son 2 ay kala yeter dedim artık bende öbür zekiler gibi hile yapacağım dedim ve 2 hafta sonra tekrar Kazanım Değerlendirme Sınavı yapıldı tahmin edin ne yaptım? Hilenin alasını yaparak düşünmeden 4 tane Concertayı gömdüm ve sınava girdiğimde caanvar gibi soru yapıyordum sınavı bitirdiğimde bir şey farkettim daha sınavın bitmesine 40 dk var kendi kendime oha dedim bu hız ne dedim basbaya CsGo da legit hile açmış biri gibiydim kendimi çok güçlü hissediyordum ve mutlu mutlu müzik dinleyerek eve gittim akşama doğru bende bir göğüs ağrısı, ishallik ve kalpim çok hızlı atıyordu odama çekildim ve ağlıya ağlıya yattım ve uyumadan önce nöbet geçirmişim annem babam beni uyuyor zanmediyordu ama ben içerde baygımdım allahtan dilim gırtlağımı engellememiş sabahım 6 sında çok terli bir şekilde uyandım ve bok gibi yatakta 1 saat 7 yi bekledim ve o 1 saat içinde birşeyler öğrendim "Bu ölümcül basbaya ölümle dans ediyorum" gerçeğini öğrendim ve müdahale edemesem bile bunu yapıyordum 2 gün sonra sonuçlar çıktı ve sonucum felaketti. (Hatırlayamıyorum ama 400 üatü bir şey olduğunu anımsıyorum) o gün öğretmenlerim benle gurur duyuyordu. Büyük sınav günü geldi ve o gün aynı şeyi gene yaptım ve Gazi Üniversitesinin lisesinde IB bölünde okudum ve şu an çevre mğhendisiyim ve şunuda hatırlıyorum ailem IB ye 570 avroyu eşşek gibi ödedi ama sınavdan sonra bana ne oldu dersiniz? Ben bu sefer gene nöbet geçirdim ve bu sefer eskisi gibi değildi dilim gırtlağımdaydı ve busefer uyandığımda yatağımda değildim, sedyedeydim. Bu olanlara değdimi, pişmanmısın dersiniz? Tabikide değmedi ve bunu yaptığıma pişmanım concerta beni köreltti, etkiledi ve hayatımın içine etti artık çok başarılı değilim sınavda bu hileyi yaptığımdan vicdan azabı çekiyorum hayatımı sürdürüp götürüyorum ve şunu biliyorum hem babam hem o çocuk hemde ben ahirette fazla acı çekeceğiz.
Yani anlayacağınız beyler bayanlar Concerta bir antideprasan değil benim gözümde reçeteli uyuşturucudur ve eroinden bile güçlüdür ve kimseye önermem ben bu işkenceyi 8 yıl çektim ve asla ama asla kullananmanızı önermem.
Concertayı şöyle düşünün eroin kullandınız ama bu uyuşturucu sizi yıkmak yerine kendi elleriyle düzeltiyor ama bir yandanda keskinlenemez bir bıçağa çeviriyor.
Allah kimseye kötü baba eylemesin benim babam orada pisikiyatriyi aramak yerine bunu hocam ve çocuğun ailesiyle konuşarak halledebilirdi sizde bir evebeyin olursanız çocuğunuz için pisikiyatriyi çözüm bulmayın bu çok büyük acizlik duyduğunuz her önerilere inanmayın çünkü uygulayacağınız bazı şeyler hayat karartmak olabilir.250 Yorumla
+1 yılsize şimdi concerta denilen yani yasal kokain olarak geçen kırmızı reçeteli ilaçla nasıl zirveleri yaşıyacağınızı anlatacam abi ilk önce psikolağa gidiyosun ben odaklanamıyorum geçmem gereken dersler var diyosunuz size büyük ihtimal iki ilaçtan bahsedecek biri ritalin biri concerta ama böyle isimlerini söylemez derki biri 4 saat etkili yani ritralin biride 12 saat etkili yani concerta siz 12 saatlik olandan olsun hocam diyosun ilk başta 18 mg yazar siz onun o tatlı kafasını bir kere yaşıyınca hemen bitecek o ilaç emin oalbilirsiniz :D 15 gün sonra tekrar aynı dokrata hocam 1 tanesi bana pek etki etmedi diyip günde iki hap aldım diyeceksiniz o zaten 36 mg yazar ama 2 ay da 2 kutu yazdırabilirsiniz daha fazlasını yazdıramazsınız devlet ananzı siker yoksa herneyse abi ilacı alıyosunuz geliyosunuz eve geçiyosunzu odanıza ilk denemede siz 1 hapla başlayın çünkü daha önce hiç içmediğiniz için fazla doz alırsanız tahtalı köyü boylarsınız ilac speed head ve extacy etkisi ve kokain etkisi yapar uçarsınız fenasın başa belasın kardeşim olursunuz ayıktınız :D kafanızı en uç noktalara götürür çok güzel şeyler yaşayabilirsiniz ben yıllardır içiyor ve harika diyarlarına yolcululuk edip harika kafalara erişiyorum herzaman zirve kafalar yaşamak isteyenler için benim yüksek kafalar yaşamamı sağlayan yolu size anlatacam bu dediklerimi yaparsanız çok uç noktalarda kafalar halüsler çok ilginç şeylerin tribine girip zirvelerde son hız gezmenizi sağlar şu an benim kafamın nasıl çok iyi Şu an neler yaşadığımı kelimelere dökemiyorum zirveler herzaman efsanedir hayatınız yaşamayacığınız kafayı bu vereceğim taktiklerle çok iyi yaşayabilir harikalar diyarında beraber yüksek kafalarla buluşabiliiriz biraz saçmalaya bilirim çünkü kafam efsane şekilde çok iyi zirvernin zirvesindeyim çünkü ama anlatıklarımda saçamala değil yanlış kelimeler gibi şeyler aynı şeyleri yazma gibi şeyler bende şu an ne yazcaklarımı merak ediyorum kafam düştüğünde büyük bir sabırsızlıkla okumayı bekliyecem bakalım bu kafayla neler yazmışım neyse yavaştan başlıyalım sıkılmadan bütün yazdıklarımı okuyunki zirveler sizin olsun anlatabilliyormum kardeeeeeşşdurun bir dk şu an çok pis kafam yüükseklere çıktı ya neyse konumuza dönelim haydi :D hadi bakalım gençler iyi okuyun herzaman kafası güzel mübtezellerim benim :* neyse devam edelim vücud ilaca alışması lazım çünkü ilk denemlerden sonra 108 mg a kadar çıkabilirsiniz neyse abi hapı alıyosun dilin altına koyuyosun 1 dk felan emiyosun sonra çıkarıyosn ağzından bıcak yardımıyla üstüdeki kaplamayı kazıyosun fazla derine inmeden zaten o kendilinde sökülür soyduktan sonra bir gri ksım birde beyaz kısım göreceksiniz gri kısım işimize yaramıyo pense yardımıyla gri kısmı kesip atıyosunuz penseyle yapın çünkü kırması zordur bize zirveleri yaşatacak beyaz kısımdır sonra penseyle beyaz kısmı eziyosunuz fazla parçalamadan sonra suyu elinizde hazır tutun beyaz kısmı ağzına hemen atıp su ile hemen içiyosunuz ağzınıda 2 saniyeden fazla tutarsanız adamı kusturur deneyimledim biliyorum yani :D hemen içiyosunuz abi sonra mutfağa hemen gidip çay bardağına başka bardağa değil çay bardağına iki tane 3ü1 aradayı koyup sıcaksuyla sonra hemen odanıza birazdan o oda sizin evreniniz olacak odaya :D neyse abi sonra o kahveyi hızlı bir şekilde içiyosunuz üstüne bir sigara yakıyosunuz hemen sigarayı ağızdan çekip burundan veriyosunuz sigara bitene kadar böyle içiyosunuz 30 ila 40 dk arasında kafasını hissetirmeye başlar hemen bir sigara daha yakıyosunuz yine ağızdan vekip burundan veriyosunuz ilaçın etkisindeyken ne zaman sigara içerseniz hep bu şekilde içeceksinizki kafanız daha çok zirve yapsın sonra kalbiniz hızlı atmaya başlıyacak korkmayın bu kafanızı zirveye çıkaracak beyniniz çok fazla bir şekilde dopamin salgılamaya başlayacak 1 saat sonra zirveye yavaş yavaş çıkacaksınız zirveye çıkarken terleme başlayacaktır eller ayaklar soğumaya başlayacaktır ellerde hafif titremler vucuta karıncalanmlar başlaycaktır korkmayın bunlar çok normal yarım saat karıncamalar geçer son
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2005 senesinde ilk okul 5. sınıfta psikoloğa başladım birçok test sonucu dikkat dağınıklığı ve ileri hiperaktivite teşhisi konuldu 2009 senesinde lise 1. sınıfın ilk döneminde concerta 18 mg a başladım ilk kullandığımda ağır gelmişti göğümsümdeki baskıdan rahatsız olmuştum bırakmıştım o dönem karnemde 7 zayıfım vardı 2. dönem aklım başıma geldi ve kullanmaya tekrar başladım karnemde hiç zayıfım yoktu çoçukluğumdan beri çok hareketli çok konuşan saçmalayan kendini rezil eden bir kızdım ki bir kız çocuğu için çok daha zordu concerta ya başladğımda hayatım değişti ne dediğimin ne yaptığımın farkına vardım üşengeçliğimi çok ve gereksiz konuşmamı saçmalamalarımı kontrol altına aldım sabırlı olmayı başardım ders çalışmayı başardım bir çoğu kişi bu ilacı sadece ders çalışmak zanetsede bana ve hayatımın her alanına çok büyük katkısı oldu lise 2. sınıfta hayatımda hiç ders çalışmadığım için sayısal zekada olsamda tm seçtim ama o yıl artık bunu başarabileceğimi anladım 3. sınıfta fen bölümünü geçtim yaşımda ilerlemesiye ilaç etkisini azalttığından 36 mg a yükseltildi artık sınıf yaramaz işe yaramaz kızından okul derecesindeki öğrenci statüsündeydim son senemde ilacı 54 mg a yükseltildi ki bu geçen sene oluyor 0 temelden başlıyarak fen bölümünün nasıl zor olduğunu tahmin bile edemezsiniz ama concerta ile tüm eksiklerimi kapattım okulumu ilk 10 da derece ile bitirdim okula ağırlık verdiğimden üniversite sınavında istediğim dereceyi yapamadım ama şu an dershaneye gidiyorum yüksek sınıftayım deneme sonuçlarım hedefime yaklaşıyor bu arada da yaş ve vücut gelişimden dolayı ilacın etkisi 1-1,5 yıl sonra azalıyor. o yüzden periyodik olarak doz artışı yapılıyor bu ay içerisinde concerta 54 mg a ek ritalin alıcam artık sosyal hayatımda da ilaca ihtiyaç duymuyorum üniversite sınavından sonra sadece ders çalışmak için düşük bir zor kullanabileceğimi söyledi doktorum dikkat dağınıklı ve hiperaktivide şunlar bunlar görülüyo diye kendi kendinize koyabileceğiniz bir hastalık değildir beğinin ön lobundaki beta ve teta frekanslarının düzensizliği az ya da çok olmasıdır bu ilaçlar belirli testlerle teşhis konmuş hastalara verilir ve bu frekansların düzenlenmesini sağlar istediğiniz için hiçbir doktor size concerta yazmaz . yan etkileri 12 saat etkili uykusuzluk ve açlık. bunun kontrolünüde zamanla ayarlıyabiliyorsunuz ilaç etkisi bittikten 5 saat içinde çok rahat uykuya dalıyorum şöyleki sabah 8 de içtiysem akşam 8 gibi etkisi bitiyor 12 gibi uyuyorum bu yüzden hafta sonu falan ilacı öğlen 12 yi geçtiyse almıyorum açlık konusunda da tok hissediyorsunuz bunun ilacın etkisi olduğunu bildiğim için düzenli öğünlerde yemeğimi yiyorum ztn okul ve ya iş gibi bir hayatınız varsa yemek saatleri belli olduyor bu saatlerde tok hissetsenizde yemeğinizi yedinizde açlık etkisininde bir dezavantajı kalmıyor yalnız bir süre sonra yemek yemek ilacın etkisini azaltabiliyor tabi bu durum bahsettiğim ilacın doz yükseltme periyoduna yaklaştığında oluyor.hepsi senin elinde sevmezsen bırakırsın
61 Yorumla- +1 yıl
concerta ilaç yazıldı doktorum tarafından, çok zayıf olduğum için daha fazla kilo vermek istemiyorum. ne kadar sürece ne kadar kilo verdiğini hatırlıyor musun?
Ben kullanmıştım dikkat bozukluğu için o sıralarda depresyondaydım çok kötü olmuştum, yan etkileri zaten çok fazla intihar düşüncesi bile olmuştu şu an hatırlıyorumda nasıl düşüncelerdi onlar , eğer durumunuz varsa psikoloğa gidin, psikyatriste bana göre sadece çok ağır depresyon geçirenler örneğin insanlardan kaçma, işte çalışamama gibi eğer evden zor çıkabilecek duruma geldiyseniz gidin ve ilaçlar size iyi gelecektir, ama sonrasında mutlaka psikoloğa gidin (durumumuz varsa tabiki) eğer yoksa bana mesaj atabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım çünkü ben bu sıkıntıları yaşadım ve atlattım ne olduğunu iyi biliyorum o yüzden kendime bir söz vermiştim elimden geldiğince insanlara bu konuda yardımcı olacağım diye, sadece şunu bilin arkadaşlar her şeyin bir çaresi vardır umutsuz olmayın yardım isteyin. Şu an aklıma geldi diye söylüyorum 😆 annem bana o kadar çok derdiki senin sorunun psikolojik, psikolojik diye ama vücudum resmen titriyodu nasıl psikolojik olabilirdiki annenizi dinleyin 😊 sonradan psikolojik olduğunu anladım ama nasıl çözeceksiniz yavaş yavaş zamanla dediğim gibi yardım isteyin bu şekilde hayatınızı geçirmeyin.
30 Yorumla
+1 yılBen Ritalin , Concerta , Modiwake Her üçünü Kullandım. Hala da Kullanmaya Devam Ediyorum. Diyeceğim Tek Şey En iyi ilaç Doktorun size Önerdiği ilaçtır. Onun dışında Böyle sitelerde Yazılanların Hiçbirisine İtibar etmeyin. şu an Sabah Saat 06:03 Bu İlaçlar yüzünden Bir milyon Wat Termik santrali Yutmuş gibiyim. Hepsininde Uyarıcı Özelliği Metalfenidat Doktorun Söylediği Dozun Dışına Çıkılmadığı sürece. Sıkıntı Yok ama Kulaktan dolma Yalan beyan Haberlere Yorumlara bakıp Ona göre İlacı Kullanırsanız işte o zaman Naneyi Yediniz DEMEKTİR. GEÇMİŞ OLSUN.
( BENDE Kİ BAŞLICA YAN ETKİLER )
AŞIRI TERLEMEK
AŞIRI İŞTAH KAYBI
GÖZ BEBEKLERİNDE BÜYÜME
AŞIRI HAREKETLİ OLMA, YERİNDE DURAMAMA ( HİPERAKTİF )
GÖZLERDE KARINCALANMA HİSSİ
GEREĞİNDEN FAZLA TOPLUMA VE ÇEVREYE KARŞI DUYARLI OLMA
DUYGU DURUMU DÜŞÜNCELER (AJİTASYON)
BENDENİZ BU İLAÇLARI KULLANIRKEN BU YAN ETKİLERİN HEPSİYLE KARŞILAŞTIM.
NOT : BELİRTTİĞİM YAN ETKİLERE BENİM İLAÇLARI KULLANIRKEN KENDİMDE YAŞADIĞIM YAN ETKİLERDİR. KESSİNLİKLE HİÇKİMSEYE İLAÇLARI KULLANABİLMELERİ KONUSUNDA YÖNLENDİRİCİ TIBBİ ya da RESMİ BİR YOL GÖSTERİR MAİYETTE DEĞİLDİR.10 YorumlaMerhaba , tarihi bilmiyorum ama yazmak istedim tip 1 olarak bipolarım biraz bilgisi olan varsa tip vakkasını bilir olanzapine denen bir ilaç kullanıyordum bir gram etki etmiyordu ve bu çok tuhaftı neredeyse piskolojik olarak en ağır ilaçlardan biri olan ilaçtan verim alamadım șans eseri doktorumun kullandığı concerta 72 mg yi gördüm ilgimi çekmiști belki ișe yarar diye bir tane çalmıștım ve orada da içmiștim normal de her dakika ağlayan boș yere afforizmalar yazan çocuk mutluydu ve çok tuhaftı anneme yaptığımı söyledim alalım o zaman dedi ve doktorum izninde aldım 72mg den bașladım neden 72mg bir anda derseniz de günde neredeyse 180mg ilaç alan bir bireyim ve çoğu sinir ilaçları olmakta o yüzden düşük dozun bir ișe yaramayacağını biliyorduk 9 aydır kullanıyorum ve oldukca ișime yaradı diyebilirim daha az sıklıkta sinirleniyorum daha az ağlıyorum ve mani dönemlerim daha sakin geçiyor ama çok halsiz geziyorum konușmuyorum yani tabiri caiz robota döndüm diyebilirim ama iyi yanları bitmiyor 4 saat duraklamadan kitap okuyabiliyorum çok daldırıyor ve kitliyor ama biraz kalp ritmimi oynatıyor ve uyku felçi yapıyor șans eseri keşvettiğim bir ilaç kendisi yararı zararlarından oldukca daha fazla hayatımı kurtardı teșekkür ederim concerta
21 Yorumla- +1 yıl
Asla tavye etmem şu an içtim ve çok kötü yum ve ister istemes insan çok pişman oluyor Allah hakkı için yapmayın ve banada dua edin de duzeliyim hayırlısı ile
Bak bende 5 yildir bu ilaci kullaniyorum benim ruhsal halimi inanilmaz yonde etkiledi. genel olarak mutsuz ve hic bir seyi istekli olmayan bir ruh hali ile dolasiyorum, istahim cok kesildi. Ama bunlarin yanina sana olan getirisi emin ol daha fazla cunku beyinin as calisan kisimlarini uyararak etki haline geciriyor bunun yaninda spor yapaken kullanmanin da bir zarari yoktur aksine doping etkisi yapar.
Baslarda bendede cok fazla yan etki gostermisti surekl atesim cikmasi, kalp carpintilari, depresyon gibi ama sonradan bu etkiler git gide azaliyor bunun yaninda ilacinda etkisi git gide azaliyor ve doktor ilacin dozunu yukseltiyor ama genede bastaki yan etkiler gorunmuyor. Ilaci bir sure kullandiktan sonra vucut cok hizli bir sekilde ilaci karsi bagisiklik kazaniyor bunun olmamasi ve ilacin ayni dozda iken etkisinin artmasi icin ay sonlarinda 1 hafta ara vermeni oneriyorum yoksa en yuksek dozu kullansan dahi ilac etki etmemeye baslar.
Bu arada baslarda asiri derecede depresyon, konusmama istegi olucaktir bunlar zamanla kaybolmasada %30civarinda azalacaktir.
Yardimci olabildiysem ne mutlu bana ^^65 Yorumla- +1 yıl
Peki ya kalp çarpıntıları? Sizin başlarda nasıldı? Ve ne zaman azaldı?
- +1 yıl
Arkadaşım nasıl bir kafa yaşıyorsun bilmiyorum concerta doping yaratıyor ne demek concerta iştah keser spor yapıyorsan kilo ve kas kaybın olur.
- +1 yıl
@Staryhead
- +1 yıl
@Staryhead Kalp çarpıntısı kafein den olur. Yani kahve yi kesinlikle hayatından çıkarmalısın
- +1 yıl
@Staryhead
+1 yılConcerta cocuklugumdan beridir kullanmaktayım bende yan etkisi iştah kesme olmuştu bu yüzden aşırı derecede kilo vermiştim etkisinden cok yan etkileri vardır önermem açıkcası kalp çarpıntısı yapabilir kahve ile tüketmemek gerekir belki kalp çarpıntın ondan olmuş olabilir. Concertanın asıl amacı merkesi sinir sistemini güçlü bir şekilde uyaran maddedir dozundan fazla kullanmamak gerekir bagımlılık yapar sırf kafa yaşamak için senden satın almak istiyen insanlarda çıkabilir tavsiyem kullanmaman yönünde olucaktır kullanıcaksanda sınav döneminde kullan 1-2 hafta öncesinden sonra devam etme şuanda öyle yapmaktayım
01 Yorumla- +1 yıl
Yapmayın Allah hakkı için çünkü deymez hiç biseye ve buardaa her kişi için ayrı ayrı yan etkileri ve ölümcül yan etkışeride var sakın ha almayın beynınızle sıfır almaktan yoksa o ölümcül ilaçtan 100 yapmak isterseneiz bilmem ama değmez kendi kafanız ve zekanızla sıfır alın p bile dahi iyi çünkü olücez hepimiz olücez hdsi şrifte buyruluy ki her canlı ölümü tadacaktır az bir akıllı insanlarsanız kendi canınızı kendiniz almassınız da hzAllahı cellacelluhu sizin olumunuzu en güzel şekilde alır Allah imanlı bir şekilde bu dünyadan göç etmeyi nasip eylesin amin amin amin su aciz kardesibiz için bir datıha okuyumda okuyan okudum yazsın çünkü ölmek üzereym ben de o ilaçtan içtim ama dediğim gibi çok pişmanım Allah Affeylesin inşallah biizniAllah... Nolur bir dua edin de kurtulmak istiyorum Allah izniyle ya da hayırlısı ile... Dua ile
Tam 10 yıldır kullanıyorum, sanırım 1 ay sonra yas itibariyle kullanamayacağım 25 yasından sonra devlet ödemiyor buda bilinmesi gereken bir madde. Concerta o kadar bagımlı ettiki beni kendine almadigim gun ayaklarimda agrilar oluyor bende. Concertayı aldigim zaman istahim kesiliyor ve suya susar gibi sigara istegi geliyor enteresan kismi 7 yildir sigara iciyorum ilaci alamadigim gun toplasaniz 5 sigara zorla iciyorum :) . concerta beni webmaster yapan en buyuk etken :) ve concerta elektronik tamirindeki performansiminda en buyuk etkeni. Birine biseyi yapamassin deyin sonra concerta icirip geri cekilip izleyin :D. emin olun o is neise basarir. Birde askerlik yaparken askeri hastanedeki bir doktor bana ve yanindaki meslektasina concertanin 12 tanesini tos haline getirip uyusturucu diye icenlerde varmis tabi nekadar dogru bilmiyorum buda tartisma konusu olabilir :)
22 Yorumla- +1 yıl
concerta ilaç yazıldı doktorum tarafından, çok zayıf olduğum için daha fazla kilo vermek istemiyorum. ne kadar sürece ne kadar kilo verdiğini hatırlıyor musun?
- +1 yıl
@lilamungen concerta zayıflatır kilo aldırmaz. Kilo almak istiyorsan anafranil yut habire yedirir
Ben normalde ritalin kullanıyorum onuda çok nadir ders calışcağım zamanlar alıyorum şuana kadar hiçbir yan etkisini görmedim sadece AC karnına icilince mide bulantısı yapıyor. Fakat CONCERTA 36 mg kullandım bugün sadece 1 kere ve bana baya bir yan etki yaptı etkisi 2 saat sonra gösterdi çarpıntı, terleme, titreme, algilarda azalma, anksiyete, huzursuzluk, kulak çınlaması mutsuzluk gibi belirtiler gösterdi ve mide bulantısı da ders çalışmak için icmistim fakat beni çok sersemleştirdi. O yüzden ritaline devam..
00 Yorumla31 yaşındayım ritaline başladığımda özellikle sabahları çarpıntı ve bulantı yaptı.ama çok verim alamadım.uykumu bile kaçırmıyordu.ilk dokrorum etkisi madem yok tamamen bırakalım dedi bense 6 ya çıkarmak istedim.ama ısrarla cocertayı yazmadı.ben de başka bir doktara gittim.o bana hak verdi ritalinin bu kadar yüksek dozda kullanılmasındansa concerta 56 yı önerdi.çünkü ritalinin saatlerini ve açlığımı ayarlamak zor oluyordu.ne de olsa aç alınması lazım ve ama şimdi kafam rahat kaç saatte bir alıcam derdi yok.
DEMEM O Kİ 1 DR. SİZİ İKNA ETMİYORSA 2.YE GİTMEKTE TERDDÜT ETMEYİN VE UNUTMAYIN BU HASTALIK TAM OLARAK ÇÖZÜLEBİLMİŞ DEĞİLDİR.BUNDAN MÜZDARİP BİRİSİ BİRÇOK DKTORDAN DAHA ÇOK BİLGİYE SAHİP OLABİLİYOR
SON OLARAK HERHANGİ BİR PİSKİYATIRA GİTMEKTENSE ÖZELLİKLE BU SORUN ÜZERİNE YOĞUNLAŞMIŞ OALANLARI SEÇMENİZİ TAVSİYE EDERİM.YANİ PARAYA KIYIN !!!00 Yorumla
+1 yılKullanmıyorum fakat araştırdım yardımcı olması adına.
Çocuklarda ve adolesanlarda diğer tedaviler tek başına yetersiz olduğunda, kapsamlı bir tedavi programının parçası olarak Dikkat Eksikliği-Hiperaktivite Bozukluğu'nun tedavisinde kullanılırmış.
Kullanıcıların yorumlarına göre yemek yeme alışkanlığında değişiklik yapabilirmiş. İştah kesme gibi.
Fakat işini iyi yapan bir ilaçmış.
Geçmiş olsun.02 Yorumla- +1 yıl
Tesekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim.
içme bence ilk kullanımından sonra bırak direk 2-3 kez denedin mi belki bozabilir seni bende kullandım 2 gün aynı etkileri verdi bıraktım şimdi 1 ay oldu hala toparlamaya çalışıyorum. doktorada gittim devam et dedi ilaca o ilaca devam edilmez. bir sıkıntın bir derdin varsa baska seni mutlu edebilecek keyif verebilecek şeyler bul ama güzel şeyler olsun. hayatını bu gibi ilaçlarla zaman geçirerek bozmana gerek yok sabret herşey olacağına varır.
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen sakın ha içmeyin o ilaçtan Allah bana da yardım etsin ve ben çok pişman oldum gece saat 2;56 takriben ve ben hala uyuyamıyorum nOlur yardın en dua edin boş bol kadeşinize çok pişman oldu hayat yasamak için gerçekten çok kısa kıymetini bilin ve asla boyle şeyier içmeyin ve ben hep intihar etmeye çalışırdım ve bu son kez deneyısım gakiba olucem nolur dua edin dua yardım edin çevrenizde ki insanlarada boyie seylere asla ama asla başvurmasın lar çünkü çok tehlikeli ve çok acı cekersiniz benim gibi Allah muhafaza
+1 yılben kullanıyorum, sakın kullanmayın abi insanı mala çeviriyor. durduk yere öfkelendiriyor, iştah kesiyor, uykusuzluk başlıyor. hele de benim gibi "kendinden sinirli" bir tipseniz, havada uçan kuşa bile sinirleniyosunuz * . 'bu kodumun kuşu niye uçuyo amk' falan gibi, önermem ve tavsiye etmem. bağımlılık yapar, kilo kaybettirir. bırakınca kilo aldırır ve spor hayatınız biter, kaslarınız erir.
26 Yorumla- +1 yıl
Daha sonra nasıl bıraktın
- +1 yıl
- +1 yıl
:D haklısın ama haksız yanında var
- +1 yıl
@lilamungen @sleepergirl bayağı geç oldu ama yazayım yine de.. öncelikle doktora gidip etkilerini söyledim ve azaltarak bıraktım. ne kadar sürede kilo verirsin bilemem ben bir ay içinde birden zayıflamıştım, bünyeyle alakalı biraz da
- +1 yıl
Benim kuzenimin oğlu içiyodu o zaman 13 yaşındaydı şu an 14 göbeği felan vardı baya yaşlı amcalar gibi çocuğu 1 ay sonra gördüm erimiş resmen benim adhd (dehb) nin ingilizcesi benim anksiyetem var diye vermedi ama yazdırcam acil zayıflamalıyım
- +1 yıl
Dehbm var eksik yazmışım
+1 yılconcerta dehb de kullnılan bir ilaçtır. ayrıca etki mekanızması ile narkolepsi ve obezitedede kullanılabilır içerdiği metilfendiat dozundan. ilacın ne siyle ilgili bilgi istiyorsunuz ki onu anlamadım yoksa yaz yaz bitmez...
10 Yorumla
+1 yılBenimde şu an bu ilacı iyi bilen birine ihtiyacım var artık huzurlu uyumak istiyorum nolur bi bilgisi olan kişi bana ulaşsın benim sorcam soru daha farklı bisi çünkü bilgisi olan biri bana yazsın nolur özelden ben yorumdaki kişilere yazamıyorum xyphine ne mi ne bisi diyo iste daha 1 olduğu için yazamıyorum yardımcı olabilcek biti lütfen acilen yazsin
10 YorumlaVucudunuzu cok dinlemezseniz fazla bir yan etki gormezsiniz. Istahsizlik yapiyo demeyin biraz yemeye zorlayin kendinizi ne kadar etkili oldugunu goreceksiniz. Uykusuzluk icinde 1-2 tas yogurt yiyip gayet rahat bir uyku cekebilirsiniz. Hersey sizde bitiyor.
Hayat yaşamasını bilene guzel :)20 Yorumla
+1 yılKullanan var mı varsa soru sormak istedim ben kullaniyorum
04 Yorumla- +1 yıl
Bende kullanıyorum canım , ise yarıyor mu sende
- +1 yıl
@sleepergirl hayir birsey veriyorsa 10 sey aliyor
Zararlarini gordum sadece - +1 yıl
Bıraktın mi peki sonra ve ne için kullanıyordu mg kaç
- +1 yıl
@sleepergirl 18di galiba o bile cok zarar Verdi doktor cok sukur biraktirdi daha bir ay anca olmustur ama ona ragmen simdiden birakmayin rahatligini fazlaca hissediyorum. o ilacta kokain var hatta uzun sure kullananlarin cogunda bagimlilik yapiyor. simdi strattera diye bir ilaca gectik bundan memnunum cok sukur bu farkli bir grupmus yan etkisi sadece mide agrisi. concerta illetinden sonra cok sukrediyorum cidden. Dikkat eksikligi icin kulaniyorum. strattera da dikkat e iyi gelmiyor cok ama zarari yok ya onada raziyim :D bir umit faydasini goruruz diye kulaniyorum iste. Ama ben disleksiyi ayni zamanda. o yuzden ilacin faydasini gorsen dikkat eksikligi tedavi olsa bile (ki cok zor) disleksinin tedavisini yok. sanirim hep cekicem :D
+1 yılRetalin in biraz konsantre hali, yıllarca kullandım ikisinide
04 Yorumla- +1 yıl
Yan etkilerini gördün mü ?
- +1 yıl
bunları kullanıp yanetkilerini görmeyen varmıdır bilmiyorum ama hiperaktivite tedavisinde çok önemli ilaçlar. Yanetkiler retalinde(benim yaşadıklarım) iştahsızlık, bütün gün yemezdim acıktığımı hissetmezdim :), uykusuzluk, agresiflik felan, retalinin etkisi kısa sürer o yüzden günde iki doz kullanılır concerta nın etkisi daha uzundur ve yanetkiler neredeyse hiç görülmez :)
- +1 yıl
- +1 yıl
ve ritalinle değiştirsem kilo kaybı durumu nasıl olur
+1 yılIlaci alirken size herhangi yazili test yaptilar mi? Ne gibi bir asamadan sonra verdiler?
01 Yorumla- +1 yıl
Test yapmasına gerek duymuyor bazen doktor
Gizli Üye(30-35)+1 yılne şikayetle gittin doktora?
sorunun sorulma tarihi yazmıyor ama merak ettim haftaya randevu aldım acaba doktor yazar mı merak ediyorum.
aşırı dikkat dağınıklığı ve unutkanlık var birde aşırı derece dalgınlık00 Yorumla
+1 yılBen de psikiyatriye gidip anca alabildim daha önce kullanıyordum bitmişti geri aldım bugün tekrardan kullanmaya başladım dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu için zaten istesende alamazsın reçeteli maalesef
00 YorumlaMantıksal düşünmeye iten bir ilaç türevi duygu-mantık dengesini ayarlıyor. Birde uyanık kalma işlevi saglıyor cok sert içilmiş iki fincan kahve gibi odaklanmayı artırıyor. Önemli sınavlara calışırken odaklanma problemi için iyi bir alternatif
10 Yorumla
+1 yılben bugün başladım hiçbir yan etkisi olmadı ben doktora dikkat eksikliği ve aşırı sinirli olduğum için gittim kendime zarar veriyordum sinir krizlerimde ilaç kullanımında sinirlilik için irşey yazmıyo
00 Yorumla14 yaşında kızım 6 yıdır kullanıyor başlarda çok fazla iştahsızlık yaptı sabah erken kahvaltısını yapıp içiyor ilacın etkisi geçtikten sonra normar hale dönüyor ve uykusuzluk yapıyor ama biz çok faydasını gördük dikati ve davranışları açısından
11 Yorumla- +1 yıl
Ben içtim ve şu an çok kötü yum sakın ha ajlınız varsa asşa içmeyin belki ben çok içtiğim için dir bilmiyorum ama asla içmetin Allah için v bana çok dua edin olur muu? Nolur sunuz
00 Yorumla
+1 yılİlk günler her ilaç yan etki yapar. buda iştahsızlık yapıyor. bence altın değerinde bir ilaç. ben çok faydasını gördüm
11 Yorumla- +1 yıl
Bence çok kötü. Çarpıntı huzursuzluk sinirlilik yapmaktan başka bişeye yaramıyor sadece dikkate yarıyor
+1 yılritalin aynı etken madde detaylı bilgi
00 Yorumlagoogle de yazmama sebebin ney?
01 Yorumla- +1 yıl
Birerbr kullananlara sormak istyrm. Zaten arastrdım .
+1 yıl27 mg lik alıyorum sigara içsek bie şey oluyormu?
00 Yorumla
+1 yılben kullanıyorum pek bir faydasını göremedim.
00 YorumlaBen 8 senedir kullanıyorum
00 Yorumla
+1 yılsakın kullanma
00 Yorumlaİgrenc bir ilaç
00 Yorumla
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?