Kızlar, tırnağımı 3 aydır falan yemeyi bıraktım, güzel üzüyorlar fakat tırnak yatağı çok kısa haliyle. beyaz kısım çok uzun oluyor. tırnağın yatağıyla birleşmesi için neler yapabilirim?
SerŞŞim sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Galiba aynı sorunu bende yaşıyorum, sol baş parmağımla sağ baş parmak tırnaklarım farklı. Sol el tırnaklarımı yemeyi bir kaç sene önce bırakmıştım 1-2 senedir de sağ el tırnaklarıma alıştırdım kendimi. Yemiyorum ama bir türlü birbirleriyle uyumlu olamadı tırnaklarım. Uzatıp aynı boyuta getirince oje sürüyorum o şekilde gizliyorum ama rahatsız ediyo yine de ojesiz görüntüsü
02 Yorumla- +1 yıl
Yok canım değil
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
El ve tırnak bakımı çok önemli bir nokta. Sadece kadınlar için değil, erkekler için de önemli. El ve tırnaktaki bir sorun, karşı tarafa itici gelebiliyor. :/ Senin yaşadığın tırnak yeme sonrası tırnak yatağı nasıl uzatılırmış bakalım. 😇
Tırnak Yatağı Nasıl Uzatılır?
Sadece tırnak yiyen insanlarda değil, tırnağını hiç yememiş insanlarda da oluşabilen bir sorun kısa tırnak yatağı. Düzenli tırnak bakımıyla bunu aşmak mümkün. Ayrıca bakım yağları, zeytinyağı ile de uzatmak mümkün.
Tırnak bakım yağları
Tırnak etlerini geriye doğru ittirmek tırnak kısalığını aşmanın bir yoludur. Bu yöntemi uygularken tırnak derisine zarar vermemek gerekiyor. Bunun için tırnak derisini yumuşatmak şart.
Nemliyken tırnak etlerini itmek bir yöntem. Ayrıca jojoba yağı, kayısı yağı, ceviz yağı, badem yağı, menekşe ve susam yağıyla deriyi yumuşatıp masaj yaparak tırnak etlerini geriye ittirebilirsin. Bu yağlar tırnak etlerini yumuşattığı gibi tırnakları da besleyerek güçlendirecektir. 💅
Zeytinyağı ile uzatma
Tırnak etlerini hallettiysek bakıma geçebiliriz. 😇 Zeytinyağı her şeye şifa. Tırnakları güçlendirmek, sağlıklı uzamasını sağlamak için pahalı bakım yağlarına ihtiyacın yok. Doğal bir zeytinyağı ile tırnaklarına bakım yapabilirsin. Tırnaklarına, tırnak diplerine masaj yaparak yedirirsen zamanla tırnaklarındaki farkı göreceksin.
Tüm bunları uygularken, süreç boyunca oje kullanımından kaçın. Oje, tırnağı zayıflatan, nefes almasını engelleyen bir malzeme maalesef. :/
Son olarak, tırnaklarını keserken kökten kesme. Biraz beyaz bırakarak tırnaklarını kısalt. Zamanla etin tırnağınla birleşecek ve tırnak yatağın da uzayacaktır. 😇 Yukarıda anlattığım süreç biraz uzun bir süreç. Sabırla ve düzenli olarak uygulama yapman şart. Şimdiden kolaylıklar diliyorum. :)
20 Yorumla
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Ben de bir zamanlar tırnaklarımı yiyordum. Geçen sene yazın takip ettiğim bloggerlardan birisi bu konuda yazı yazınca ben de onun söylediklerini uygulamaya başladım. Gerek tırnak bakım yağları kullanarak, gerekse manikürüme dikkat ederek baya bir gelişme kat ettim. Zaten işin özü düzenli olan tırnaklara bakım yapmak ve sabretmek. 3 ay sonuçları görmek için çok kısa bir süre. Düzenli bakımla 6 ayda falan büyük aşama kaydedersin.
- Tırnak etlerini geriye doğru itmek,
- Bakım yağları kullanmak,
- Tırnak kesimine dikkat etmek,
- Tırnak temizliğine özen göstermek,
- Törpü kullanmak.
11 Yorumla
Kızlar Ne Diyor
1
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi