Ben bu konuda arastirma yaptim da pek birsey bulamadim sizlerinde bildiginiz birsey varsa benimle paylasin lutfen..
Estradiol E2 : 293, 24
Prolaktin : 36, 48
Estradiol E2 : 293, 24
Prolaktin : 36, 48
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Prolaktin, hipofiz bezinin ön lobu tarafından salgılanan iç salgı hormonudur. Gebelik sırasında öbür iç salgı hormonları tarafından tam olarak gelişmeleri sağlanmış meme bezlerinden süt salgısını uyaran prolaktin, diğer hipofiz maddeleri olmaksızın etkisini gösteremez. Süt salgısını uyarmasının yanı sıra, cinsel bezleri, gonadotropin salgılanmasını, böbreklerden su, sodyum ve potasyum atılmasını da etkiler. Aşırı salgılanması, böbreklerde çeşitli bozukluklara yol açabilir. Süt bezinin çalışmasını etkileyerek süt salgılanmasını sağlar. Annelik duygusu gelişir. Beyinde bulunan ve birçok hormonun salgılandığı hipofiz salgı bezinde üretilerek salgılanan ve lohusalık ve emzirme döneminde süt üretiminden, yumurtlamanın ve böylece adetin durmasından sorumlu olan, böylece emzirme döneminde kadını yeniden gebe kalmaktan koruyan prolaktin hormonu çeşitli nedenlere bağlı olarak farklı salgılanmaya başladığında adet dönemlerinin düzeninin bozulmasına ve beraberinde göğüslerden süt veya süt benzeri bir sıvının salgılanmasına neden olabilir (galaktore). Prolaktin hormonun süt üretim ve salgılamanın dışında adet düzeni ve üreme fonksiyonları üzerinde de önemli bir etkisi vardır. Prolaktin salgılanmasında artma olduğu zaman adet düzeni bozulmakta ve bazen adet tamamen kesilebilmekte veya adet kanamalarında artış görülebilir
Estradiol
kandaki seviyesinin ( östradiol ) en aktif kadınlık hormonlarından biridir. kadınlık özelliklerini sağlayan ana hormondur, dişi cinsel organlarının gelişimi ve cinsel olgunluğa erişmesini sağlar. beyinden gelen uyarıcı hormonlar (lh- fsh) sayesinde over ler den yani yumurtalıklardan, böbrek üstü bezlerinden ve gebelik sırasında plasentadan salgılanır. gebelikte estradiol uterusun ve bebeğin gelişiminde önemli rol oynar. kadınlarda progesteron hormonuyla birlikte yumurtlama ve adetleri düzenler, uterus, overler, meme dokusu ve dış genital organların gelişmesini sağlar. erkekte testislerden az miktarda salgılanır ve prostat ile meme dokusunun gelişmesi
Cok sagol ya :)
Öncelikle geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.
Biri kadinlik diğeri sut hormonu.
referans araliklarini yazar misiniz veya resmini koyabilir misiniz daha detaylı yardimci olayim
Tamam
Testosteron a hic bakma zaten ya adet duzensizligim vardi 5 ay adet gormedim sonra ultrasona girdim kist var dedi yumurtaliginda kan testi istedi sonra bakti bakti endotem diye bir yer varmis oraya git dedi daha gidicem :)
Yok endotem :P
Bende estradiol 12 çıktı prolaktin 6 çıktı halbuki prolaktin 12 estradiol 6 cikmaliymis
Diane 35 kullanıyorum 5 yildir
Kadinlarin isi zor ya bende asiri killanma var birde oda total testosterondan.
Anlamadığım ne biliomusun
Estradiol yani kadınlık hormonum olması gerekendenn çok yuksek çıkıp ta
Prolaktin hormonum yani süt hormonum nasıl az ckio arkadas
Kadinligim fazlaysa sutumde fazla olmali
Insan vucudu cok dengesi ya kisirlik falan diyor bendede cok kotu cok.
:D of kafamda deli sorular
En iyisi takmamak :0
;))))))
Cevap
1Cevap
Prolaktin hipofiz bezinden salgilanan ve sut uretimini yapan hormondor digerini bilmiyorum
Yuksekliginde ve dusuklugunde ne oluyor bilgin var mi
tamam tesekkurler :)
Östorojen yani senin dediğin estradiol aynı şey başlıca yumurtalıklardan salgılanır. Ergenlik döneminde dişi özelliklerin gelişmesini sağlar. Meme gelişiminde etkilidir. Adet düzeninde progesteronla birlikte önemli rol oynar. Adet döneminin ilk yarısında daha yüksek düzeyde bulunur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar