Hayırlı geceler... Siğil için Verrutol kullanan var mı? Varsa Verrutol nasıl kullanılır? Gerçekten siğillerde işe yarıyor mu?
Teşekkürler.

Hayırlı geceler... Siğil için Verrutol kullanan var mı? Varsa Verrutol nasıl kullanılır? Gerçekten siğillerde işe yarıyor mu?
Teşekkürler.

Verrutol, siğil tedavisi için kullanılan bir ilaçtır. İlacın etken maddesi olarak sodyum nitrit bulunur ve asitliği düşürerek siğilin çevresindeki deriyi tahrip eder. Bu, siğilin vücuttan atılmasını sağlar. Verrutol, genellikle dermatologlar tarafından reçete edilir ve kullanımı öncesinde mutlaka doktora danışılması önerilir.
Verrutol, sıvı formda bulunan bir verrü (siğil) ilacıdır. Etkin madde olarak salisilik asit ve laktik asit kombinasyonu içerir. Bu asitler, siğillerin dış tabakasını yumuşatarak ve parçalayarak tedavi etmek için kullanılır. Verrutol, eczanelerde reçetesiz olarak satın alınabilen bir ilaçtır.
Verrutol, birçok farklı siğil türüne karşı etkilidir. Siğiller, insan papilloma virüsü (HPV) tarafından oluşturulan bir enfeksiyondan kaynaklanır ve ciltte küçük, sert, kabarık lezyonlar olarak ortaya çıkarlar. Verrutol, siğillerin azalmasına ve kaybolmasına yardımcı olurken, enfeksiyonun kendisini tedavi etmez.
Verrutol kullanımı oldukça basittir. İlacın sıvısını siğilin üzerine bir fırça veya aplikatör yardımıyla uygulamak gerekir. İlacın siğil üzerinde kalması, siğilin boyutuna ve yerine bağlı olarak değişir, ancak genellikle birkaç dakika ile yarım saat arasındadır. Siğilin tedavisi genellikle birkaç hafta ila birkaç ay sürebilir.
Verrutol kullanırken dikkatli olunmalıdır, çünkü ilaç ciltte tahrişe, yanıklara ve ağrıya neden olabilir. Bu nedenle, ilacı kullanmadan önce ciltte bir test yapmak önerilir. Ayrıca, verrutol kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışmanız önemlidir.
Verrutol, siğil tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Siğiller, HPV virüsünden kaynaklanan ve ciltte oluşan enfeksiyonlardır. Verrutol, siğillerin yok edilmesine yardımcı olan bir asit olan salisilik asit içerir.
Verrutol, topikal olarak uygulanır ve siğillerin üzerine doğrudan uygulanır. İlaç, siğil dokusunu çözerek, ölü dokuların soyulmasına yardımcı olur. Bu da siğilin azalmasına ve yok edilmesine yardımcı olur.
Verrutol, cildin üst tabakasında oluşan siğil, ben, ve çatlakların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Verrutol'un bazı faydaları şunlardır:
Verrutol gibi herhangi bir ilaç kullanımı, bazı yan etkilere neden olabilir. Bu yan etkiler şu şekilde sıralanabilir.
Siğil tedavisinde reçete edilen Verrutol, hekimlerin önerdiği şekilde kullanılmalıdır. Verrutol ile yapılan siğil tedavisi genellikle 6 hafta sürmektedir ve ilaç günde 2-3 kez uygulanmaktadır. Verrutol, yalnızca ciltteki siğillerin üzerine ince bir tabaka halinde sürülmelidir.
Verrutol, cilt üzerinde bulunan siğillerin tedavisi için kullanılan bir ilaçtır. Ancak, kullanmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. İşte Verrutol kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler:
Verrutol, içerisinde salisilik asit bulunan ve dışarıdan uygulanan bir siğil ilacıdır. Genellikle el ve ayaklarda görülen siğillerin tedavisinde kullanılır. Verrutol fiyatı, 3 Ocak itibari ile 17,26 tl'dir.
Verrutol ciddi bir ilaçtır yani kullanırken son derece titiz davranılması gereken ve iyi muhafaza edilmesi gereken bir ilaçtır. Peki Verrutol nasıl kullanılır, nelere dikkat edilmeli?
- Sadece siğil üzerine uygulanmalıdır, siğilin dışında kalan yüzeye asla bulaştırılmamalıdır.
- Deride geniş yer kaplayan derilerde Verrutol kullanılmaz, sadece küçük siğillere uygulanması gerekir.
- Verrutol ilacı kendi fırçası ile uygulamak gerekir ama eğer siğiliniz fırça ucundan daha küçükse kürdanla da uygulayabilirsiniz.
- Eğer siğiliniz tırnağa çok yakın bir yerdeyse, ilacın tırnağa gelmemesine dikkat etmelisiniz.
- Verrutol kullanırken ilacı yazan doktora belli aralıklarda görünmek faydalı olacaktır. Şayet Verrutol sayesinde kuruyan siğilin temizlenmesi işleminden önce doktorun görmesi, hatta temizlemeyi doktorun yapması daha doğru olacaktır.
- Verrutol kullanırken doktorun tarif ettiği şeklin dışına çıkılmamalıdır. Siğil çabuk iyileşsin diye fazla süreyim demeyin.
Küçükken Verrutol kullanmıştım. Doktorun bana dediğine göre 12 saat arayla siğilin üstüne süreceğim ve 12 saat sonra yeniden sürmeden önce eski ve çöp olmuş tabakayı almam gerekiyormuş. Üst üste sürmek yok ona göre.
Gerçekten işe yarıyor, daha ilk günden farkı görüyorsun ve tamamen iyileşiyor.
Sürmek için fırçası var ama ben fırçayı değdirmeden damlatıyorum. Ne kadar kalınlıkta sürmek lazım? :)
Üstünü hava almayacak şekile örtmen kafi. Oje sürmek ile aynı mantık oje kalınlığında
Aaa tamam bilmediğimden bastık ilacı :D
Hiçbir zararı yok fazlasının emin ol. Umarım yardımcı olmuşumdur
Oldun tabiki çok teşekkür ederim +
EİG mi isterim :D hahaha
Verrutol ilacı siğilin üstüne koyuyorsun. Mümkün oldukça taşırma, şu an sürdüğünü düşünürsek yarın öğleden sonra yıka sürdüğün yeri. Başka bir ilaç daha var daha etkili, bulursam söyleyeyim.
Az önce sürdüm.. Ayağımda var bir tane. Ama kurumadı bu ya.. Kabuğu yarın mı kaldırıcam?
Ayak mi.. Ben baska turlu sanmistim. Kurur 1 dk icinde beyaz olur hatta. Deriyi yakip kaldiriyor, o yuzden yikamani tavsiye ettim canin yanmasin diye. Birak dursun bu sekilde yarin aksam saatlerde yikarsin iyice. Ayakta cok agri vermez tahminim.
Oha ya bana deriyi kaldırcak demedi kimse! Acır onu kaldırırken of.. Yıkarkende deri kalkacak mı? Sıcak suyla mı yıkayayım?
Yahu yok yok bir dur sakin ol :) surup birakirsan deriyi yakar demek istedim. 10-12 saat sonra ilik ya da soguk suyla yika sen surdugun yeri. Birakma yani gunlerce o sekilde.
Peki kaç gün kullanmalıyım?
Sigil kendini yok edene deri normal hale donene kadar kullan.
Peki son sorum :D
Yakacak diyorsun. Deri atacak diyorsun. Bu ilacı açık yaraya sürmüş olucaz yani.. Deri nasıl normal hale dönebilir ki?
Canim gizlicim bak guzelce oku :) sen simdi surdun ya hani, eger sen onu 10 12 saat sonra yikamazsan derine zarar verir. Yikarsan bir sorun olmaz. Sen ilaci zamanli ve dogru bir sekilde surdugunde sigil ufalacak ufalacak ve pufff gitmis olacak :) yara yok agri yok kapis?
Sabrına teşekkür ederim :D
Biraz daha inat etseydin derini yaktiracaktim :) gecmis olsun. Sart degildi ama tsk ederim eig icin.
Hahaha :D iyi geceler
Sanada ;)
Cevap
6Cevap
Ben endwarts kullandım bunu hiç kullanmadım. Siğil yoğunluğuna göre değişir bu. El parmaklarında çıkan ufak ve yaygın olmayan siğiller için işe yarıyor.
Evet işe yarıyor ama vücudunuz kuru ve hassas ise kullanmanızı önermem içerisindeki bulunan üre değeri eğer%2' yi geçerse sizde alerjik reaksiyona olmasına neden olabilir
Ben şu an düzenli olarak kullanmaktayım. Sadece siğilin bulunduğu yere sürmelisiniz asit olduğundan dolayı başka bir noktayla temas ederse iyi olmaz. Başlarda bembeyaz olacaktır siğil daha sonra tabaka halinde soyularak dökülmeye başlar. Siğil geçtiği gibi kullanmayı bırakın çünkü dediğim gibi asit
@Murat_x35 saglam derine bisey oldumu? Cunku benimde tasti ilac saglam derine ne oldu merak ettim de
günde 4 defa kullanılır , siilin üstüne damlat ve etrafına nemlendirici sür gelmesin. İşe yarar asit zaten.
Bana doktor duoderm verdi sigil icin hicbir faydzsi yok
Bunlar gercekden faydali oluyormu?
İlk defa kullanıcam. Umarım iyi gelir
Inşallah canım ya :D
Evet gerçekten faydalı oluyor
Benim bir arkadaşım kullandı
Aynısını eşim et beni var diye kullandı düştü ama çok uzun süre kullanmamak gerekiyor deriyi yakar
Sabah akşam ya da sadece gece yatarken sürebilirsiniz
Günde bir defa da olabilir 2 defa da olabilir
Beni bul bi yerden eğer silin varsa ilaçla uğraşma 3 günlüğüne köye gidiyorum sana ordan bi ağacın yaprağı var. Küçükken kurbağalarla oynuyordum ellerim siilden mahvolmuştu o ağacın yaprağını sarıp uyudum bir gece sabah hepsi gitmişti.
Kutusunda yazar. Etkili ilaçtır
prospektüsünü kaybettim o sebeple soruyorum.. :/
Küçükken kurbağa öldürmüştum ondan bana bulaştı siğil bu ilacı kullanmama rağmen hiç geçmedi aksine dahada büyüyordu kullanmanı tavsiye etmem
Merhaba uzun zaman geçmiş ama işe yaradı mı benimde parmağımda var kurudu etrafi düştü düşecek ama az bir kökler var
Nerende sigil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?