Kullananlar tecrübelerini anlatabilir mi? Ben 6 gündür kullanıyorum herşey aynı?
Cevabın nedir?
prozac tek başına iyileştirici özelliği olan anında etki gösteren ağrı kesici ateş düşürücü tipte bir ilaç değildir. Etkin değerlikleri çok az olduğu için ortalama 1 ay sürede etki gösterir antideprasanlar, prospektüste yazılıdır min etki süresi 2 hafta hatırlıyorum. antideprasan sadece kendini daha mutlu hissetmeni sağlar. beyninin depresyon halinden çıkması için ama eş zamanlı terapi görmezsen sahte mutluluk uzun süre götürmez insanı. sorunları çözmek için zaman kazandırıyor sadece.
12 Yorumla
Soran+1 yılYani terapi olmazsa herşey yeniden aynı mı olur diyosun?
En İyi Cevaplar
Ben doktora bir değişiklik yok ayniyim dedim ne degisiklik bekliyodun ki dedi ne biliyim la ben niye verdin yani dimi :D sonra dozunu yükseltti sakinlestiriyordu beni
14 Yorumla
Soran+1 yıl:D hahah güldüm buna. Ben anlattıkça anlattım söyliceklerim bitince doktorla bir süre karşılıklı bakıştık ilac yazim mi dedi istersen ben yazim dedim
Soran+1 yılSorma bide gençti stajere benziyodu hatta bir ara beni unutup annemle cinleri konuştular doktor cinleri tekmelerim falan dedi. Halime şükrettim o an
+1 yılBen 1 ay kullandım ve bana olan etkisi beynimi hissetmedim uykumu alamadım düzelmesini istedigim bazı seyler düzeldi açıkcası ama tam degil olsun ama simdi biraz rahatladim ama beynini uyusturuyor bunu ilacı birakınca anlıyorsun ilac kullandigin surece etkisiz gibi geliyor ama etkisi oluyor simdi kullanmıyorum ben prozacin yaninda bir ilac daha alıyordum ikisini birlikte alınca sanırım daha etkili oluyordu
03 Yorumla
Soran+1 yılBeni hiç uyutmuyo uyku düzenim daha beter oldu
- +1 yıl
aynen uyutmuyor sabahta uyandırmıyor
Soran+1 yıl2 gündür uykusuzum
+1 yılProzac'ı doktorunuz size serotonin salgılamanızı sağlaması için vermiştir. Daha doğrusu salgılamayı arttırmak için. Serotonin salgısı tam anlamıyla bünyeye göre 10 gün ile 15 gün arası sürebilir.
16 Yorumla
Soran+1 yılDoktor bişey anlatmadı vala kullan daha iyi olcan dedi sadece
- +1 yıl
Mutluluk hormonu sağlatır :) o yüzden vermiştir. Geçmiş olsun
Soran+1 yıl:) saol anarşist bey. Ama bende mutluluktan çok baş dönmesi yapıyo
- +1 yıl
Vücut bir süre sonra direnç göstermek yerine uyum sağlamayı tercih edecektir. O zaman daha rahat kullanırsınız.
Soran+1 yıl:) teşekkürler iyi eylemler
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim sağol :)
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
17Cevap
Prozac Kapsül’ün etken maddesi Fluoksetin hidroklorür’dür. Bu etken madde beyinde endişeye ya da kaygıya neden olan çeşitli kimyasalları engelleyerek çalışır. Prozac Kapsül Obsesif kompulsif bozuklukta, adet öncesi meydana gelen huzursuzluklarda, major depresyonda, bulimia nervoza – aşırı yemek yedikten sonra kusma – hastalığında psikoterapiye yardımcı olarak kullanılabilir.
12 Yorumla
Soran+1 yılKullandın mı
Ilk 1 hafta etki etmeyebilir.. sabirli olun.. günde kaç kez alıyorsunuz?
Yaşınız ve kilonuz nedir?05 Yorumla
Soran+1 yıl18 kilomda 57 bir kez alıyorum
Soran+1 yılbir ay falan diyolar anlamadım
Soran+1 yılAma doktor bir ay sonra gel dedi
ben 1 sene boyunca sabah 1 akşam 1 kullandım. bu ilaç 4-5 ay içinde etkisini gösteriyor. sorununu bilemediğim için burada net bir şey yazamam ama tek diyebileceğim şey istikrarlı kullanacaksan kullan ve sakın kafana göre bırakma bunun altını net olarak çiziyorum çünkü kafana göre bıraktığın zaman başladığın noktadan daha da geriye gidiyorsun eğer dm den sorununu sıkıntını yazarsan daha efektif bir cevap verebilirim.(burada inşallah sana yazdığımı filan düşünmezsin tek korkum o )
06 Yorumla
Soran+1 yılYok düşünmem tabiki yazıcam sana birazdan
Soran+1 yılSesler duyuyorum ve gölgeler görüyorum
- +1 yıl
eğer bunları gece yaşıyorsan tahminimce aşırı serotonin (mutluluk hormonu) salgılamaktan oluyor bunlardan ürküyorsan eğer bunun sebebi de daha önce böyle bir şeye mağruz kalmadığın için , bu yüzden böyle zamanlarda korkmayı bırakıp bunun suni bir hissiyat olduğunun farkına varırsan ve gevşersen daha optimist ve mutlu bir hissiyat yaşarsın açıkcası antidepresanlar da bir nevi uyuşturucu görevi görüp suni hissiyatlar oluşturuyor
Soran+1 yılAntidepresandan önceydi bunlar
- +1 yıl
ilaçla ilgili deneyimlerimden paylaşabilecek başka bir şeyim yok açıkcası bu durum hakkında konuşacağım her şey boş olacaktır bilgi sahibi olmadığım konu hakkında fikir sahibi olmak istemem ancak psikyatr olarak benim çok memnun kaldığım bir insan var ve kendisi ciddi anlamda çok başarılı (Kemal Arıkan) eğer tavsiye istersen gözümü kırpmam tavsiye ederim
+1 yıl15 günden sonra etki eder. anti depresan bu kuzum aspirin gibi etki bekleme
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah olur pek bir fark yok gibi ama beklicem artık
çok düşük etkisi var die biliyorum ben kulandım hiç bişey yapmıyor ya
012 Yorumla
Soran+1 yılUf bana da öyle geldi nedense
Soran+1 yılDoktor tabikide
Soran+1 yılProzac bir işe yaramıyo mu yani
Soran+1 yılUf bu doktora da pek güvenemedim
Soran+1 yılYa onada güvenemessem. s
Soran+1 yıl:) asla
+1 yılçok etkili bir ilaç değilin yanı sıra en az 1 ay kullanınca bir şeylerin değiştiğini farketmeye başlarsın
09 Yorumla
Soran+1 yılEtkili değil mi yani
- +1 yıl
depresyonda mısın? neden kullanıyosun? doktorun onu uygun gördüyse doğru olan odur, ama çok ağır bir ilaç değil, 6 gün çok erken 1 ay kullandıktan sonra hala bir iyileşme olmuyosa söylersin doktoruna dozu artırır veya takviye yapar, ama 1 ayda tedavi olmazsın sadece ilacın etkisini hissetmeye başlarsın, en az 6 ay öneriyo doklar
Soran+1 yılTakviye nasıl takviye? Depresyon ve okb kaygıda var yani
- +1 yıl
senin psikolojik durumunun gidişatıyla ilgili düşüncelerine paralel olarak prozacın dozunu artırabilir veya yanına yeni ilaçlar ekleyebilir, depresyon okb anksiyete hep biri birini tetikleyen durumlar geçmiş olsun... takma bu kadar hayatı ;)
Soran+1 yıl:) arkadaş baksana bu yaşta çökmüşüm be. Manyak gibi bişey olmuştum valla
- +1 yıl
evet kafanda kocaman soru işareti var :) ya ne çökmesi ne manyaması dur bir ağır ol :D
Soran+1 yıl:) evde sesler duyuyorum. Sonra dizi kıvamında kabuslar bazen gölgelerle konuşuyorum falan
- +1 yıl
onlarla dostluk kurmaya çalış, yaratıcı olabiliyolar bazen :D
Soran+1 yıl:) tabi canım dizi çekiyoz her gece korku ve dehşet içerikli
+1 yıl2ile 4 ay arasında etkısını gosterıyor tam anlamıyla hele bir dure 2. haftaya bir gir bakalım.. mayısmalar baslar ters orantılı olarak kılo alma veya verme de baslar
03 Yorumla
Soran+1 yılAy kilo almiyim ölürüm ya
- +1 yıl
bişey olmaz :)
Soran+1 yılİnşallah
+1 yılİlk kez mi kullanıyorsun böyle bir ilaç? Direk prozac mı yazdı?
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet ilk ve direk prozac yazdı
- +1 yıl
Çok kafa yapıyor zamnala gorursun
+1 yılantidepresanlar 1 aydan sonra etkisini göstermeye başlar
01 Yorumla
Soran+1 yılSaol tiryaki
prozac mı prosec mi mide hapından bahsediyorsun degilmi
03 Yorumla
Soran+1 yılHayır prozac
Soran+1 yılDeğil
hafif geliyordur bana da başlarda etki etmedi sonra tekrar doktora gitmek zorunda kaldım tabii bu 2 sene önceydi şu an daha ağırlarını kullanıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılHangisini kullanıyosun
Psikolojik destek verebilirim. Ilaçlar sadece öteler ayrıca
08 Yorumla
Soran+1 yılNiye sen doktor musun
Soran+1 yılÖyle mi saol valla
Soran+1 yılCiddi söyledim niye hemen kezban yaptın beni?
Soran+1 yılİyi ya git o zaman alla alla iyi laftan bile anlamazsın git.
+1 yılBen bir ara kullanmıştım. sonra ellerimde titreme yapmaya başladı bıraktım
01 Yorumla
Soran+1 yılBende bikaç gün yaptı geçti sonra
hafif geliyordur arttır biraz
029 Yorumla
Soran+1 yılDoktora diyim artırsın bari farkeder inşallah
Soran+1 yılAnksiyete okb depresyon
Soran+1 yılHemde üçü birden sorma
Soran+1 yıl:) anlat anlat bitmez evde sesler falan duyuyom kısaca
Soran+1 yılHoca mı dicen yoksa
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=d8ecfIrlwOY sen tek dinlersen kapatır zaten
birileri sana zorla dinletsin ve o zaman şamataya bak
Soran+1 yılYa benim hiç dinleyesim gelmiyo dokunmuyorum bile kurana kaç yıldır
Soran+1 yılBekarım anlattim mi sana herşeyi
Soran+1 yılAyeti dinliyom şu an
Soran+1 yılYo tek başıma tamamını dinledim
Soran+1 yılSadece dinlerken biraz rahatsız oldum ifrit diyince sanki kalbimde tepindi biri
Soran+1 yılEvet noldu sende kötü haber tellalı gibisin valla
Soran+1 yılİyi de sen napacaksın ki nasıl yardımcı olcaksın
Soran+1 yılSöyle de ilk nasıl yardımcı olcan
Soran+1 yılOlur sor
+1 yıl2-4 haftada etkisi başlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılSaol
+1 yılvalla kullandım gram etkisini görmedim
030 Yorumla
Soran+1 yılBende
- +1 yıl
etkisini görmen için 1 ay kadar kullanman gerek sanırım ama işe yarayacağını sanmıyorum
Soran+1 yılYaramassa ölürüm artık ya
- +1 yıl
yok doktoruna söyle değiştirir benim gibi 2 ayda bütün depresan ilaçlarını kullanırsın bir faydasını görücem ümidiyle yaşamaya devam edersin
Soran+1 yılValla umudumu kırdın
- +1 yıl
valla sana birşey söyliyeyim mi ilaçlar falan boş ya cidden zamanın bolsa al uyku ilacı uyu düşünmeye fırsat bırakma kendine çünkü düşündükçe kafan da kuruyorsun da kuruyorsun intihar etmeyi düşünüyorsan anlık birşey o doktorların verdiği ilaçların hepsi intihara sürükleyebilir yan etkileri bir uyuşturucudan bile fazla o yüzden bol bol uyu gez dolaş düşünmeye fırsat verme kendine
Soran+1 yılKafamda çok kuruyorum. Aslında intihar etmek isterdim ama yapamıyorum. Düşüncede kalıyo yani bilmiyorum
- +1 yıl
aynısı işte düşüncede kalıyor ama dediğim gibi anlık birşey intihar etmek o yüzden kafanı rahatlatacak birşeyler bul
Soran+1 yılGerçekten mi ya? Yani bir an eyleme geçebilir miyim
- +1 yıl
evet daha geçen gün doktorumla bu konuda konuştuk
Soran+1 yılBenim doktorum benle çok konuşmuyo ki
- +1 yıl
sen konuşmazsan pek konuşmazlar ama benim doktorum iyi baya ilgili sen anlat durumu o sana gerekliği şeyleri söyler
Soran+1 yılEvet ben konuşmadım ondan heralde ay azcık anlat yaa ne diyim ben bu doktora ne anlatim
- +1 yıl
söyle işte ben intihar etmeyi düşünüyorum yani kafamda kuruyorum bundan nasıl kurtulabilirim de ilaçların işe yaramadığını söyle neler yaşıyorsan anlat açık açık
Soran+1 yılDedim de düşünme dedi bunları düşünmek sana ne kazandırıyo dedi
- +1 yıl
al işte o tür doktorlara fena ayar oluyorum ben
- +1 yıl
birşey soracağım buralardaysan
Soran+1 yılBurdayım sor tabi
- +1 yıl
içini döktüğün sorunlarını anlattığın birileri var mı çünkü insan içinde ne kadar biriktirirse kafasında o kadar düşünceler oluşuyor ben kimseye anlatmam kapalı bir dünyam var belki de bu yüzden sürekli düşünüyorum ama sen yok anlatıyorum yine de aynı diyorsan bilemiyorum
Soran+1 yılYok bende anlatmam
- +1 yıl
belki de bütün sorunumuz budur bilmiyorum ama ben yine de kimseye anlatmayı düşünmüyorum senin varsa güvendiğin seni anlayabilecek bir insan anlat belki rahatlarsın ilaçlara falan gerek kalmaz
Soran+1 yılArtık manyak gibi bişey oldum olmuyo
- +1 yıl
beni bir tanısan haline şükredersin aslında aynıyız ama ben iyice delirdim
Soran+1 yılGeçmiş olsun
- +1 yıl
geçmiyor ki inşAllah sende sağlına kavuşursun yardım edebileceğim bir konu olursa ulaşabilirsin istersen gizlilikten çıkabilirim
Soran+1 yılOlur çık gizliden
- +1 yıl
5 gün oluş yazalı buralardamıdın?
- +1 yıl
5 gün olmuş yazalı buralardamısın?
Soran+1 yılBurdayım
- +1 yıl
tamam çıktım gizlilikten mesaj atanbilirsin istersen
- Sağlık konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yılKesmeden 6 ay kullanmalısın
022 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah pek bir fark yok ama neyse
- +1 yıl
Var var. ilk 3 ay hiç bir etki görmeyeceksin
Soran+1 yıl3 ayda intihar etmem inşallah
- +1 yıl
saçmalama, iyileşicem diye söz vereceksin
Soran+1 yılDoktora mı
- +1 yıl
kendine
Soran+1 yılYa intihar et diyen kafamın içi zaten kendime ihanet edebilme ihtimalim var
- +1 yıl
Bak benim için yapma, ismim ibrahim, hep beni hatırls ve şeytana de ki Ibrahim için yapmiycam
Soran+1 yılValla ne diycemi bilemedim ama teşekkürler. İnsan kolay anlatıyo da yaşamak gerek
- +1 yıl
ben de o süreci geçtim kardeşim o yüzden yardım edebiliyorum şu an sana, en önemle nokta şu iyileştiğini sanıp sakın ilaçları kesme daha kötü olursun
Soran+1 yılGerçekten mi? İyi ama iyileştiğimi nasıl anlicam? Yıllardır böyleydim ben artık dayanamicamı anladım ve psikiyatriste gittim
- +1 yıl
Iyileştiğini anlayacaksın, şikayet ettiğin herşey tersine dönecek ve çocuk gibi mutlu olacaksın
Soran+1 yılİnşallah vala bilmiyorum 5 yıldır böyleydim
- +1 yıl
yeni mi gidiyorsun doktora?
Soran+1 yılEvet ben sürekli bunlarla mücadele ettim ama hiç bu kadar altüst olmamıştım en azından intihar fikri yoktu
- +1 yıl
Kötü bir durum ben de aynı senin gibiyim, ilaçları ihmal etme, düzenli kullan ben de sana yardım ederim istersen
Soran+1 yıl:) nasıl ediceksin
- +1 yıl
benimle konuşarak, sorunlarına yardım edicem
Soran+1 yılÖzelden mi yazim
- +1 yıl
evet :) sadece şimdi değil her zaman yardım ederim
- +1 yıl
Yarın ve ya öbür gün kafana soru takılırsa yaz bana, şimdi geç oldu uyucam. iyi geceler ;)
Soran+1 yılİyi geceler :)
insanı kantırda ki botlara çeviren melet
15 Yorumla
Soran+1 yılBu iyi bişey mi yani
Soran+1 yılBot ne
Soran+1 yılAdam seçmediğim kesin ruh hastayım iyice sinirlendirme beni git burdannnnnnb gitttt
+1 yılben senelerdir kullandım aynı değişen yok
09 Yorumla
Soran+1 yılKaç sene
- +1 yıl
3 4 vardır
Soran+1 yılOv çok olmuş
- +1 yıl
bir halta yaramıyor
Soran+1 yılEe naptın peki
- +1 yıl
bıraktım
Soran+1 yılŞimdi nasılsın peki
- +1 yıl
aynı hala sinir hastası
Lustral al daha iyi
05 Yorumla
Soran+1 yılBen almıyom doktor verdi. Başka ilac istesem öyle verir mi
Soran+1 yılBen mi istiyim yani
Soran+1 yılHıı iyi diyim bari
+1 yılHayatimi mahveden ilac. aman uzak olsun
03 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten mi
- +1 yıl
Gercekten. evet dengesizim
+1 yılzamanla tesir eder
013 Yorumla- +1 yıl
uzun zaman kullanılcak hap onlar hemen bırsey bekleme
Soran+1 yılBırakınca nolur peki
- +1 yıl
onu kafana gore bırakamazsın doktor kontrolunde azaltarak bırakıcaksın.
Soran+1 yılHayır demek istediğim bırakınca herşey aynı mı olucak
- +1 yıl
İyileşmiş olursun
Soran+1 yılİnsallah bakalım
- +1 yıl
Hemen etki bekleme sen
Soran+1 yılEtki yapmazsa doktor değiştirir mi
- +1 yıl
Kontrole gidersin değiştirir
- +1 yıl
Anksiyete bozukluğun vardır baş donmesi gelmiştir
Soran+1 yılDepresyon için verdi