Güncellemeler
18 sa
Özür dilerim, başlıkta bir yazım hatası olmuş.
Olması gereken şekli "Modern tıbba ne kadar güvenebiliriz? "
Olması gereken şekli "Modern tıbba ne kadar güvenebiliriz? "
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bugün bir arkadaşımla bu konuda konuştuk. Onun ifadesine göre "Modern tıp ne öldürür, ne de tamamen iyileştirir. Yaşam boyu seni ilaca mahkûm ederek hayatta kalmanı ister " Sen yaşadığın sürece onun için bir müşteri olmalısın ki ilaç firmaları para kazanmaya devam edebilsin.
Bu konuda senin fikrin nedir? Modern tıp göründüğü kadar masum ve iyi niyetli mi?

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
hiç bir şeye güvenmiyorum.
Çok güzel bir soru lakin Karl Marks asla böyle bir söz söyleyebilecek birisi değil, demez, bu sözü bizim içimizdeki zeki ve sosyalist arkadaşlardan birisi söylemiştir. 🙂
Şerker hastası olduğum için bazı şeyleri çok araştırdım. Öncelikle gıdalarda bizim alamamamız rakamla belirtilen katkılarla, "ilaç" denilen tarım zehirleri ile hastalanıyoruz, doktora gidiyoruz bu hastalık için ilaçlar yazılıyor sonra diyetisyene sevkediliyoruz. Diyetisyenin diyeti maalesef sık yemek insülin direncini hep yukarıda tutuyor, ilaçlar şekeri düşürsede insülin direnci olduğu müddetçe bu iş düzelmiyor. Eskiden doktorlar sadece metformin verirlerdi, destek hapları ayrı alınırdı, şimdi bazı hastaların kullandığı metforminlerin içerisine başkaca etkenler ilave ettikleri için zamanla şekeri yükselen hastalar biliyorum. Aynı ilaçları o bileşenler olmadan sade metformin kullanıyorum, doktor bana öyle verdi daha iyi diğerlerini kullanmıyorum. Peki böye kullandığım halde bana yan etkisi ne? B vitaminin emilimini engelliyor, bu da metobolik başka sorunlar doğuruyor karaciğer yağlanması orada duruyor. Bu sebeple tansiyon yükselmesi nedeni ile tansiyon hapı, tansiyon hapının etkileri nedeni ile kollestol hapı, ayrıca B vitamini, ayrıca daha önce yazdığım ikitane daha şeker destek hapı, bu nedenle hassas olanlar için mide koruyucu bunlar sebebi ile maalesef böbreklerde sıkıntı ve daha büyük metobolik rahatsızlıklar.
Peki daha iyi bir şey var mı? Evet metformin yerine Berberin bileşenli bir ilaç üretilse bu yan etki olmaz, üstelik berberinin harika bir özelliği daha var karaciğeri ve pankreası tedevi edebildiği çalışmalar var ancak ilaç olarak üretildiğini görmedim ya da ben bilmiyorum sadece gıda takviyeleri var. Şu anda Dünyada en büyük pandemi şeker hastalığı ve sağlık sektörünün süper benzini gibi. Halbu ki doğru diyet ve doğru etken maddeli ilaçlar, doğru üretilmiş gıdalar bu pandemiyi bitirebilir ama vahşi kapitalizmin buna niyeti yok maalesef.
Ne kadar detay yazsam eksik kalacak bir konu. Bunun Kanseri var, göz hastalıkları var, özellikle plastik cerrahisi var var ki var maalesef.
Toplumsal bilinç çok düşük olduğu için istedikleri gibi oynuyorlar. Sağlıklı gıdaya yeterince talep yok..
Hastanelerin adının eskiden "şifahane" olması tesadüf değil. Eskiden insanlar iyileşmeye gidiyordu, şimdi sanki sistemi çevirmek için hasta kalmaya gidiyoruz. Modern tıp maalesef insanı bir bütün olarak iyileştirmekten ziyade, bir yeri tamir ederken başka bir yeri bozan, semptomları bastırıp ömür boyu ilaca bağlayan bir sanayi haline geldi. Yani seni tamamen ayağa kaldırmak değil, bir araba gibi idare eder halde tutup süreci uzatmak amaçlanıyor sanki.
Ama günün sonunda ne yapıyoruz? Çaresiz kaldığımızda, başka seçeneğimiz olmadığı için yine o kapıya düşüyoruz. Allah kimseyi muhtaç etmesin; çünkü modern tıbba gönülden güvendiğimiz için değil, mecbur kaldığımız için sığınıyoruz
Durumu açık ve net ortaya koymuşsun. Bunun üstüne başka ne denilebilir ki 🤝
🙏
Güvenmek zorundayız. Bugün hastanede randevumu beklerken; "sağlığı yitirmek kolay, kazanmak zor" diye geçirdim içimden. Herkes hasta sanki. O kadar kalabalıktı ki herkes şifalanmak için gelmiş. Bu yüzden bazı noktalarda sana katılmıyorum. Gerçekten önce insan sağlığı diye düşünen doktorlar, bilim insanları var.
Bazı durumlarda elbette ki güvenmek zorunda kalırız. Ama bazen tedavi şekilleri ve verilen ilaçlar hakkında tercih yapmak gerekir. Ben bunları sadece duyumlarıma göre söylemiyorum. Yaşadığım tecrübelerin de çok etkisi var. Doktorlara her durumda, koşulsuz güvenmek, bence biraz bilgisizlik ve biraz da kolaycılılla alakalı bir durum.
Ve elbette ki dediğin gibi doktorlar var. Ama bazıları. da bilerek veya farkında olmadan maddi çıkarları, mesleki statüleri gereği hastalara zarar verebiliyorlar.
Sana 2 örnek vereyim. Annemin bir rahatsızlığı için özel hastaneye gittik. Doktor hemen ameliyat yapmak istedi. Annem kararsız kaldı. Üniversite hastanesinden hocaya randevu alıp gittik. Gittiğimiz doktor annenizi ameliyat yapamayız dedi. Annem nihayetinde 7 yıl sonra ameliyat oldu ama farklı yöntemle daha risksiz. Söyleyeceklerim bu kadar. O yüzden doğru doktor çok önemli.
Haklısın. Hasta biraz uyanık olmalı. Yoksa doktor gözünde bir müşteriden farkı yok.
Aynen👍
Tam olarak güvenmiyorum. Arkadaşının haklı olduğu nokta var. İlaç lobisinin olduğunu düşünüyorum. Tam tedavi değil de sürekli ilaç kullanmaya mahkum ettikleri haklı gibi
Ben de öyle düşünüyorum.
Mesela Hiv virüsüne yakalanan biri bir ömür boyu ilaç kullanarak yaşayabiliyor, bu ilaç hiv virüsünü büyük oranda kanda baskılıyor ama hiçbir zaman yok edemiyor. Keza şeker, tansiyon hastalıkları da aynı.
Hangi ilaçmış o hiç duymadım. Bağışıklık arttırıcı gıda takviyesi olmasın?
Hiv için olan mı?
Modern tıpa tapilir, doktorlar emilir eekek doktorlar çok çekici
Bence de kadın sağlık çalışanları aynı şekilde 🤣
Fazla güvenemeyiz
Buna katılıyorum