Hamileyim tiroid hastasıyım her ay tsh ve t3-t4 değerlerime bakılması lazım gelen ay baktırdım sağlık ocağında 4.66 çıktı. devlet hastanesinde doktor sen sağlık ocağını boş ver burada kan ver dedi birkaç gün sonra 4.37 çıktı ufak bi değişiklik vardı. Bu ay da sağlık ocağında yaptırdım açıkçası bizim buradaki aile hekimliği çok ilgili sağ olsunlar nankörlük yapıp kötüleyemem.
Sadece değerler çok büyük farkla değişiklik gösterir mi? Sağlık ocağı vs hastane arasında 1-5 oranla az veya fazla çıkabilir mi yakın değerler mi çıkar?
Siz sağlık ocaklarına güveniyor musunuz?
Sadece değerler çok büyük farkla değişiklik gösterir mi? Sağlık ocağı vs hastane arasında 1-5 oranla az veya fazla çıkabilir mi yakın değerler mi çıkar?
Siz sağlık ocaklarına güveniyor musunuz?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ben sağlık ocağında yaptırdım guatr çıktım. Özel de de kan tahlili yaptırdım orada tsh değeri düşük çıktı, farklılık gösterebiliyor.
Ben tiroidle çok fazla alakalı bir insan olduğum için söyleyebilirim ki tsh yüksekliği hipotiroid olduğu gibi, düşüklüğü de hipertroidizm olarak geçiyor. her iki grupta da tiroid sorunu oluyor. Belki o yüzden guatr çıkmışsınızdır.
Eskiden 50 kiloydum, doktor bir ilaç verdi tsh değerim yüksek çıktığı zaman, bu ilacı yemekten 30dk önce kullan demişti. Düzenli olarak kullandım bir anda 67 kiloya çıktım. Şu anda 78 kiloyum hiçbir şey anlamadım. Nasıl geri kilo vereceğim bilmiyorum.
Tsh tiroid direkt olarak metabolizmayı etkiliyor benim de tsh yüksek çıkıyor yani benim tiroid bezlerim çalışmıyor metabolizmam yavaş olduğu için kilo aldım alıyorum. Tsh değerlerine 3/4 ayda bir bakılıp ilaç düzenleniyor bu şekilde kilo veriliyor. İlaç yetersiz gelebiliyor ve tiroid bezlerinde nodül var mı diye ultrasonla bakıyorlar onu da öneririm.
Tsh yüksek çıkıyorsa tiroid bezleri çalışmıyor, düşük çıkıyorsa da çok çalışıyor demek.
Ama bir şey diyeceğim TSH yüksek çıktı fakat ben hep 50 kiloydum. Doktorum dedi ki sen sonuçlarla çok zıt konuşuyorsun. Senin metabolizman yavaş demişti. Ben aksine ne yersem yiyeyim yine de kilo alamıyordum. ultrason ile bakıldı bir troidid diğerine nazaran daha büyük tespit edildi. Bir kaç
Yıldır ds gitmiyorum doktora guatr için. Acaba gitmeli miyim en son bitti demişti doktor tedavi süreci için.
Tiroid kontrol gerektiren bir hastalık bence tekrar gidip muayene olmalısın bu konuda. Evet metabolizman yavaş olup zayıf kalabilirsin bu zaman içinde fazla kilolara dönüşüyor o yüzden hastalığın belli ve net. Bundan şüphe duyma bunların aynılarını bende yaşadım. Belirli aralıklarla gitmen gerekir ben tiroidin tamamen düzelip tedavi bitti denildiğine hiç şahit olmadım.7 yıldır düzenli takip altındayım hiç bitmedi ve bitmeyecek demişti doktor.
Vücudumda bacaklarımda falan ani kilo almadan dolayı çatlaklar oluştu, eğer gider tedaviye devam edersem zayıflayabilir miyim acaba?
Evet aldığımız ilaçlar metabolizma hızlandırıyor tiroidlere takviye ettiği için. Ben kullandığımda diyet yapmasam bile en azından kilo alımım durmuştu diyebilirim. Tiroid ilaçları zayıflamada kullanılıyor diye Google’da aratırsan görürsün bu şekilde bilinçsiz kullananlar var. Gerçekten takviye ediyor ve metabolizma hızlandırıyor ama sen doktorun verdiği dozdan fazlasını asla kullanma rutin kontrollerine dikkat et.
Anlaşıldı , merkez. :)