Açık şekilde anlatacağım
Tuvaletten çıktığımda yaklaşık bi 3/4 dk lambayı tekrar tekrar açıp sifonu çektim mi su döktü mü diye bakıyorum
Hafta içinde yapmam gereken şeyler varsa bunu 1 hafta sürekli bi 2/3 dk arayla beynimde döndürüyorum (1 hafta sonra da başka şeyleri)
Dolabımda ya da herhangi bir eşyanın sürekli orada olup olmadığını kontrol ediyor ve bunları da o orada bu burada diye tekrar ediyorum beynimde nedir bu
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Okb gibi görünüyor bir psikiyatriye gitmelisin hayatını bu şekilde zorlaştırırsın.
Normal ya çok takılma bir dönem oluyor sonra salıyon
Bir donemmi knk 2 3 yıl rahat var ama sen bilirsin
Knka benim 4 sene sürdü
Allah yardimcim olsun ozmn
Okb ( Obsesif Kompülsif Bozukluk )
Bir tür psikolojik sorun ve bende de biraz var.
Benimki kadarmı oeki ve nasıl gecicek gerçekten bilmiyorum asla durmuyorlar sadece biriyle konuşurken susuyor uykudan uyandığım aninda tejrar basluyor
Evden çıkarken kapıyı kilitleyip çıkmama rağmen araya birkaç dakika girmeden geri dönüp kapıyı kilitleyip kilitlemediğimi kontrol ediyorum. Hatta kilitlemişsem bile sırf içim rahat etsin diye açıp tekrar kilitliyorum. Sakal traşı olurken sırf kafamda " Acaba şu bölgeyi tam kestim mi? " diye sorular dönüp durduğu için makineyi aynı bölgelerden defalarca kez geçiriyorum.
Biraz komik gelebilir, ama ben son zamanlarda bir şey yaparken kendi kendime " Bu işi yaptım, bir daha yapmama gerek yok " diye tekrarlıyorum. Örneğin; ellerimi yıkarken " Ellerimi yıkadım, tekrar yıkamama gerek yok " diye tekrarlıyorum. Ayrıca yine aynı örnek üzerinden gideceğim ama ellerimi yıkarken sabunluğa, musluk koluna, suya dokunup o anda kendi kendime " Şu anda bunlara dokunuyorum, yani ellerimi yıkadım. Tekrar yıkamama gerek yok " diyorum.
Özellikle de duştan çıkınca saçlarımı kuruturken " Acaba saçlarımı kuruttum mu? " düşüncesi zihnimi adeta yiyip bitiriyor ve o anda ise saç kurutma makinesiyle saçlarımı kuruturken kendi kendime " Şu anda saçlarımı kurutuyorum, çünkü hem elimde hem de saçımda bir sıcak hava hissediyorum. Ayrıca banyodaki aynadan da kendimi, saçlarımı kuruturken görüyorum " diyorum. Saç sakal konusunda biraz fazla takıntılı biri olsam da 10-15 dakika kuruttuktan sonra bırakıyorum.
Şöyle soyleyim şu an bu durumdaysan direk bı yardım al çünkü sonra bu takıntılar gününi alıcak dereceye gelince hiç iyi olmuyor
Ama ben bu tür şeyleri kendi kendime yenmeye çalışıyorum ve şu an kendimi yardım almamı gerektirecek durumda hissetmiyorum. Hatta bazı günler, evde olup dışarı çıkmadığım günler sadece 1 günlüğüne mahsus duş almıyorum ve kendimi hiç de kötü hissetmiyorum. Hatta bu kez ev içinde olduğum için eşofman giysem de yine şık bir şekilde giyinip hazırlanıp oturduğumuz sitenin kafesinde takılıyorum.
Şöyle bu şeyler kafanda sürekli tekrar etmiyor ve çok hayatını etkilemiyorsa yardım almamak senin kararın
Okb. Hayirlisii olsun
Şöyle tankm vardı zaten ama antidepresan kullanmak istemiyorum
Çok fazla takıntılısın..
Obsesyon
B12 ne baktir
Takıntı