Dün gece mide bulantısı, kusma, ishal geçirdim. Hastaneye gitmek istiyorum ama iğne korkusu yüzünden gidemiyorum.
5 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Öncelikle çok geçmiş olsun, hem kusma hem ishal bünyeyi susuz bırakıp insanı fena hırpalar. Ama doktora adım atmak demek otomatikman kalçadan iğne yemek ya da koluna serum bağlanması demek değildir; kontrol tamamen senin elinde!
Muayene odasına girer girmez hekime doğrudan "Hocam bende ciddi bir iğne fobisi var, rica ediyorum tedavimi hap, şurup veya oral süspansiyonlarla planlayalım" dersen, hiçbir doktor seni zorla sedyeye yatırıp iğne yapmaz. Zaten mide bulantısını da ishali de ağızdan alınan ilaçlarla gayet güzel toparlayacak bir sürü alternatif var.
Diyelim ki aşırı sıvı kaybından dolayı serum takılması kesinlikle şart oldu; o an başını tamamen ters tarafa çevir, hemşireye "Bana hiçbir şey söylemeden, ben fark etmeden takın" de ve kulağına kulaklığı takıp dikkatini dağıtacak bir video aç. Derin bir nefes alıp verirken vücudunu kasmayı bıraktığın an, o korktuğun şeyin sivrisinek ısırığından bile farksız olduğunu göreceksin. Dünden beri vücut susuz kalmış, o korkunun arkasına saklanıp evde kıvranmak yerine git açık açık sınırını çiz, ağızdan ilacını yazdırıp bir an önce toparlan yani!
Cevap
3Cevap
Yav ne var bu iğnede de bu kadar korkuyorsunuz anlamıyorum…Saniyelik bir şey zaten…Git bir şey olmaz… Geçmiş olsun bu arada…
benimde uzun süre iğne ile aram pek iyi değildi açıkçası hele askerde veteriner hekim iğne vurunca iyice fobilendim ama zamanla attım :)
Korka korka git işte. Ne olacak. Derini mi yuzecekler sanki.
koskoca adamsın küçücük iğneden mi korkuyorsun o senden korksun
Korkacak bişey yok aslında
İğne ne yapabilir ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?