Kolesterol 267, kötü kolesterol 180, karaciğer yağlanması var, bir de alerjik rinit çıktı yaaa kilo aldım, zayıflarsak düzelir mi
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kolesterol 267, kötü kolesterol 180, karaciğer yağlanması var, bir de alerjik rinit çıktı yaaa kilo aldım, zayıflarsak düzelir mi
Zayıflamak bu üçünü de ciddi şekilde iyileştiriyor, özellikle karaciğer yağlanması kilo verince gerileyebiliyor. Yani karaciğer yağlanmasının en bilinen çözümü kilo kaybı, o yüzden bu iyi bir haber. Kolesterol de beslenmeyle ve kilo kaybıyla düşüyor, ama tek başına zayıflamak yetmiyor, ne yediğin de önemli. Bir de şu var, alerjik rinitin kilo ile direkt ilgisi yok, o ayrı bir mesele, ama genel iltihap hali ikisini de etkiliyor olabilir. En doğrusu, şekerli ve işlenmiş gıdayı azaltmak, hareketi artırmak, bir de doktor kontrolünde gitmek. Yoksa sadece "zayıflarsam geçer" diye bekleyen biri, süreci kaçırıyor. Zaten en çok da o karaciğer yağlanması, sessiz ilerliyor, o yüzden düzenli tahlil şart. En sağlıklısı, bir diyetisyen ya da doktorla plan yapmak, çünkü herkesin vücudu farklı. En çok da o küçük değişimler, birkaç ayda tahlillerde görünüyor. En sağlıklısı, acele etmemek ama ertelememek, çünkü bu iş zamanla düzeliyor.
Ben son 3 yılda 78 kiloya çıktım eskiden 65 deydim yağlı abur cubur kola pasta şeylerini çok yiyoroum bide bsharstlo sürekli canım bunları çekiyor zayıflamak istiyorum bir tuelu yapamadım bende randevu aldım diyetisyen için tahlil verdim neyse baktim ldl de çıkmış bide alerjik rinit falan yani moralim bozuldu zayiflarsam bu kolestrolda düşer zamanimda çok yumurta yedim
Ve düzenli yürüyüş yapsam hayatımda hareket yok doğrusu strese giriyorim
Kolestrol vücutta enflamasyon oluştuğunda yükselir bir nevi tamirat görevi görüyor gibi düşünebilirsin kolestrol yüksekliği sorun değil bir sorun olduğunun işaretidir temeldeki sorunu çözmek gerekir. mubtemelen aşırı şekerli beslenmişsindir bu da enflamasyonu aetirmis bu da kolestrolu yükseltmiştir karaciğer yağlanması da bundandır sağlıklı bir diyet yaparak düzeltebilirsin
Cevap
2Cevap
Kesin düşer. Düzenli yürüyüş yap her gün 1 saat. Yağlı yemeyi azalt, abur cuburu bırak direkt fark eder
Zaten ilaçla değil beslenme ve spor yapıp ter atmayla düşürebılırsın bunu sadece
Evett en son kötü kolesterol yoktu buda yeni çıktı bugün tahlil verdim diyetisyene gidicem sabah randevu aldım valla kötü kolestrol zararli
Biliyorim evet ama gitmek istedim yinede ben kendime diyet listesi yaptım ama çoğu günler uygulamadırm :( yani bana zor geliyor illede tatlı yemek istiyorim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?