Benim son 1 buçuk haftadır arada sağ üst bacağım ağrıyor, bugün tüm kan değerlerime baktırdım, demir ve ferritin dışında her şey normal, onlar düşük sadece. Bu neden olabilir sizce veya bacak ağrısına ne iyi gelir
4 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Benim son 1 buçuk haftadır arada sağ üst bacağım ağrıyor, bugün tüm kan değerlerime baktırdım, demir ve ferritin dışında her şey normal, onlar düşük sadece. Bu neden olabilir sizce veya bacak ağrısına ne iyi gelir
Demir ve ferritin düşüklüğü bacak ağrısı yapabiliyor, çünkü demir oksijen taşınmasında görevli, eksik olunca kaslar yoruluyor ve ağrı çıkıyor. Ama tek başına bu ağrıyı açıklamak doğru olmaz, çünkü D vitamini, magnezyum, B12 gibi şeyler de etkiliyor. Bir de şu var, bir buçuk hafta kısa bir süre, belki de sadece yorgunluk ya da hareketsizlik, o yüzden panik yapmaya gerek yok. En doğrusu, demir takviyesini doktor kontrolünde almak, çünkü kafana göre kullanmak zarar veriyor. Yoksa internetten okuyup kendi kendine ilaç alan biri daha kötü yapıyor. Zaten en çok da o ağrı gece artıyorsa ya da şişlik varsa, o zaman doktora tekrar gitmek lazım. En sağlıklısı, beslenmeye dikkat etmek, kırmızı et, kuru baklagil, yeşil yapraklı sebze, bir de C vitaminiyle birlikte almak emilimi artırıyor. En çok da o hafif yürüyüş ve bacak germe hareketleri, ağrıyı azaltmada işe yarıyor. Ama en önemlisi, altta yatan sebebi bulmak, çünkü ağrı bir sinyal.
Evt ztn yarin gidicem doktor degerlerime gore ilac yazar illa tum degerlerime bakti ama magnezyum yarin cikicak galiba ondan da olabilir yani rahatsiz ediyor beni etmese evt kisa bir sure de iste
Cevap
3Cevap
Magnezyum b12 ve d baktırdjn mi
Bakti sanirim ama o yarin cikicaktir gidince ogrenicem
Yas kac sizin
Yardımcı olmak isterim acickasi
19
Ne konusucaz sen doktor musun
Yok değilim
ee
Düzgünce yazarsan sorunu söylüym
Benim de demirin düşük feriritin düşük sebebi ne