9 gü

Yıllardır diş fırçalıyorum ama yine de diş taşı ve çürük oluştu, yanlış mı fırçalıyorum?

Şöyle ki dişlerim hep sağlam ve dümdüzdü sonra yeni dişlerin gelmesiyle baya sıkıştı, çenem küçük diye alt dişler üst üste geldi. Baya yıllarca diş hekimine gitmedim çünkü çocukken babam çok kötü bir doktora götürüyordu, çok ağrıtıyordu, bağırıyordu, dört dişi tek seferde çekti, konuşamıyordum bile, yazıyla iletişim kuruyordum 😂 neyse travmayı geçelim, üniversite son sınıfım bir baktım dişim ağrıyor, öyle anladım, en arkada üç tane çürük olmuş, farklı yerlerde çürük için gittim, doktor röntgen cihazı bozuk diye hiç işlem yapmadı. Dedi ki diş etlerin berbat halde ve aşırı bir taş var dişlerinde, baya temizlemekle uğraştı, belki alt dişler üst üste gelmiş diye düşündüm ama doktor bir kızdı bana, dedi ki hiç fırçalamamışsın, fırçalasan böyle kanamaz, bu kadar taş olmaz, çürük olmaz, aslında fırçalıyordum. Ama yanlış fırçalıyormuşum, 22 yaşımda bunu öğrendim. Kadın bana YouTube'dan video izletti 😂😂 neyse işte ama niye böyle oldu, fırçalıyordum, bir sürü taş olmuş, tamam teknikli yapmıyordum, süpürme yoktu ama baya fırçalıyordum.

Yıllardır diş fırçalıyorum ama yine de diş taşı ve çürük oluştu, yanlış mı fırçalıyorum?