3 gün önce ego otobüsüne binmiştim kartı basıp tam yerime oturucakken şoför çağırdı sonra kartımı elimden aldı babanızın kartı olsa bile kullanamazsınız diye gasp etti uzun süre almaya çalıştım elinden adam kartı vermiyor hatta kartı koyduğu yer gözüküyordu alacakken adama kolumu sertçe sıktı kolum o gün çizilmişti sonra ben de adamın koluna vurdum kartı versin diye yok ısrarla vermiyor sonra polisi aradım kartımı vermiyor babamın kartı diye dedim polisler geldi sadece beni sorguladılar niye adamın koluna vuruyorsun bilmem ne adama bir kere bile soru sormadılar sonra olayı anlatmak için sesimi az yükseltince bana bağırma dedi polis sonra kendisi bağırdı ben iyice çıldırdım haksız yere kartımı elimden alıyor hem de polis bana çıkışıyor bağırarak konuşunca polis biber gazıyla üstüme geldi tehdit etti ayrıca sürekli de yakın mesafede konuşup duruyordu aşırı rahatsız oldum 2 tane polis gelmişti bir de müdürü gelmişti şoförün müdürü de bana diyor ki "e bu adamı taciz ettiği için 4 bin lira para cezası gelir ona" falan diyordu ya o kadar zor durumdaydım ki kendimi anlatmaktan sesim kısıldı sonra kadın polis geldi bir tane benimle konuşmaya çalıştı ben olayı düzgünce anlattım dedim ki kartı verse bunların hiçbiri olmayacaktı, bir de erkek polis de diyor ki aileme kimliğini gösterse sorun bitecek e ben zaten orada kimliğimi de gösterdim babamın diye hala aynılar, kartımı gasp etti dedim o da sen hiç merak etme biz kartı sana teslim edeceğiz dedi şimdi niye vermiyorsunuz dedim oraya dönüp baktı sadece sonra polis arabasına bin dediler hastaneye gittik kendi adıma darp raporu çıkardık daha benim haberim bile yoktu benden * olduğuna dair ben de anlattım hastane raporunda şikayet ettim en son karakola gittik içeride polisin biri hala diyor ki abi insan değil ki konuşalım falan diyor sesli diyor sonra şikayet kağıdı oluşturdular kadın o kadar yalan söylüyordu ki sicile işler mi diye sorunca bile hiçbir şey olmaz diyordu sonra eve gittik annem 3 gündür bundan bahsediyor adamın şikayetini geri çekelim diye çırpınıyor daha olayın siniri üstümde annem de beni haksız buluyor kavga etmeseydin keşke diye ben hakkımı savunmayayım öylece oturayım o zaman ayrıca başıma ilk defa böyle bir olay geldi usulsüz kart kullanımı diye bir şey varmış ama adam inada bindirdi resmen bilerek uğraştı o otobüste kaç kişinin kartı başkasınındır hiç ses çıkarmıyor onlara tek beni fark ediyor üstüne şikayetçi oluyor ne yapacağımı da bilmiyorum polisten bile şikayetçi olma hakkım var o kadar üstüme geldiler ki çok haksızlığa uğradım annem de böyle panik yapıyor adam karısına kadar karıştırmış o kadar neymiş karısı da şikayeti çekmeyelim diyormuş anneme niye bunları anlatıp canımı sıkıyorsun dedim hala o adamı savunuyor bana ne yapacağımı bilmiyorum bir de sırf koluna vurdum diye sicilde ömür boyu kalır mı 21 yaşındayım
1 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Genelde Belediye cezai işlem uygular, ama darp girdiyse araya ve sende şoförden şikayetçiysen, O güne ait kamera kayıtlarının izlenmesini isteyebilirsiniz. Şikayetinizi de geri çekme darp raporu aldığın için şu an sen sadece, 200 biniş tutarı idari cezai işlem uygulanır size.
Ama dediğim gibi şoför hakkında suç duyurusunda bulunup sizde kasten adam yaralamadan gerekli işlemleri başlatabilirsiniz.
Ama şoförün el koyma yetkisi var karta: https://www.ego.gov.tr/tr/haber/5436/ankarakart-usulsuz-kart-kullanim-duyurusu
şikayet ettimde internetteki bilgi doğrumudur ai ye sordum
5 Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması (HAGB): Eğer daha önce hiçbir suç işlemediyseniz, mahkeme size bir ceza verse bile büyük ihtimalle HAGB kararı verecektir. Bu, cezanın 5 yıl boyunca askıya alınması demektir. Bu 5 yıl içinde başka bir kasıtlı suç işlemezseniz, dava tamamen düşer ve bu olay normal sabıka kaydınızda (e-Devlet'ten aldığınız belgede) hiçbir zaman görünmez. Sadece hakim ve savcıların görebileceği özel bir arşivde kalır, 5 yıl sonra oradan da silinmesini talep edebilirsiniz.
Merhaba, otobüslerde kamera vardır, ilk sana temas edip kolunu tutan sürücü, bu noktada taciz edildim diyen sen olabilirsin. Evet başkasının kartını kullanmak usulsüz bir durum, ama sürücünün davranışı da yanlış.
Bir uyanık senmisin mk kesin baban 65 yaş üstü bedava kartı vardı sende onunla gitmeye çalıştın yakalandın iyi olmuş az bile yapmış adam sana ben olsam ağzına iki tanede yapıştırır bir akıllı senmisin ka.. ltak derdim
hayır abonman kartıydı
Sen her türlü haksızsın. Şöför polis ikiside senden şikayetçi olma hakkına sahip.
Otobüs şöförüne vuracak kadar mal olduğun için siciline işlerler
kardeş körmüsün mk zaten orada kolumu çizdi adam kartı vermemek için boşu boşuna şikayetci oldu
Adam kışkırtıp tahrik etmiş senin suçun yok
Niye vurdun adama ne gerek vardı YA ADAMDA SANA VURRRRSAYDI
Beni taciz etti diye şikayetçi ol