Eskiden kafa travması olmuştu, o yüzden hasta oldum, ömrüm boyunca ilaç içtim, doktor psikiyatri ilacı yazdı, onu da içtim. Şahsen bir bebeğe tecavüz edilmesi, mesela cin***ayet işlenmesi beni gerçekten çok üzüyor. Bazı kişiler çok zor çocukluk yaşıyor, depresyon da oluyor. Kaza yapmıştım, çok kan kaybettim, demek ki kaderimde vardı, ben de onu yaşadım. Neden bir çocuk ölüyor, hasta birisi ölmüyor, bunun bir açıklaması var mı?
3 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bunlar derin konular
Savunması olmayan bebeğe tecavüz edenler var şiddet uygulayan darp eden var geçen gün haberler de gördüm parçalanmış bebek vardı annesi onu öldürmüştü. Keşke çocuklara zarar gelmese
Hassas yürekler için dünya bi cehennemdir
Bunları bı tartışalım
Mesela sen niye savunmasız bir bebeğe tecavüz ediyorsun derler insana.. insanlar gerçekten çok kötü. Keşke bütün çocuklar zarar görmese birisi şiddet görüyor diğeri bebek onu annesi çöpe atıyor
Kötüler olmasa iyinin anlamı mı kalır he diyeceksin bu kadarı olmasa bunları yapan insan değil mi sonuçta engel olursa iradeye engel olur senin iyi olmanın ne anlamı kalıyor o zaman
Bebeğe tecavüz edenler var ona ne diyeceksin?
Kendi öz bebeğini çöpe atan kadınlar var
Tamam yapanlar insan diyorum burada Allahın suçunu söyle bana
Allah'a inancım kesinlikle sonsuz. Allah'ın hiç bir suçu yok.
Ben gelip senn kolunu kessem kötü olan ben olurum he kaderimde bu varmıydı evet vardı yaratmayı seçti kulum dedi yaratmak ona ait bişey o da bunu bize gösteriyor he onların ne suçu var diyeceksin burdaki yasadigimiz hayat hiç bişey ki yoksa Allah kestiğimiz inekte mesela kurban edilirken acıyı hissetmesin diye bişey salgilarmış bak yarattığı hayvanı bile düşünen bir yaraticidan bahsediyoruz senin burada yaşadigin acı nedir ki verebileceklerinin yanında
Zaten insanlar kötülük yapıyor Allah'ın hiç bir suçu yok. Birini dışarıda döversin mesela suçlu dayak atan kişidir.
Ama birde bu var masum insana iftira atanlar var bu kişi çok kötü insan diyorlar. Allah bütün insanları biliyor kimlerin içinde ne var onu da biliyor.
Heh öbür taraf olmasa bu hayat o yüzden boş olurdu
Bazı insanlar hesaba çekileceğine hiç inanmıyor yapmadığı kötülük yok
İmkan verilmeli ama buna dimi iradesi olmalı engel olunsa o zaman irade ortadan kalkar senin iyi olmanın anlamı kalmaz
Bu konuda doğru diyorsun.
Ve şuda var kötülüğün derecesi fazla olmalı ki cezada ona göre olmalı yoksa herkes cennetlik olur
Ben eskiden lisede öğrenciydim öğretmene soru sordum günahı çok olan sevabı az olan cennete gider mi dedim ' sevabı çok olan günahı az olan cennete gider ' demişti.. ben 22 yaşındayım yinede çok kötü insan gördüm.
Öğretmen bunu ima etmişti ' kötü olmanın da derecesi vardır insan çok kötü biriyse cehenneme gider ' demişti. Neden sevabı çok olan cennete gidiyor da günahı çok olan cehenneme gidiyor? ! Günahı ve sevabı eşit olan Araf da kalıyor. Bu çok ilginç
Allah'tan ümit kesilmez cennette cehennemde onun şimdi herkes öyle olacak diyoruz ama Allah herkesin içinide bilir ben namaz kilsamda belki kötüyüm cennet onun cenneti canı verende o ben daha düne kadar yoktum ki kimin cennetini kimden isticem yani o sadece böyle olacak dedi bizede ona göre davranın diyor azginlik yapmayın kul hakkı yemeyin tarzı
Evet doğru diyorsun. Birisine 200 TL para versen de belki de sen birisine çok kötülük yaptın değil mi Allah bütün insanların içini biliyor
Aynen öyle birinin başına gelen kötülük kurtuluşudur belki ölüm son değil sonuçta çocuklar ölmesin isteriz ama büyüyüp bazen günahkar olmadan cennete gidebilenler var
Diyelim birisi cinayet işledi onun cinsiyeti hiç fark etmiyor. suçun cinsiyeti olmaz
Birini öldürdü cesedini parçaladı diyelim
sonra ihtiyacı olana 200 TL verdi ama kendi çıkarı için.
Allah bütün insanların içini biliyor. ' biz ona şah damarından daha yakınız ' diyor.
200 TL para veren birisi kötü olabilir
Doğru diyorsun bazı insanlar masum
Sadece katil olmak değil ben senin psikolojini bozdam sevgilim olsan sonra aldatsam hayatın bitse zor zamanlar geçirsen kulun hakkı nerde Allah bak kulumunda hakkı var diyor yani Allah kendisine söveni bile yaşatıyor be kızım
Evet kesinlikle katılıyorum. sadece katil olmak yetmiyor. Birisini sokakta görünce mesela dik dik bakıyorsun onu rahatsız ediyorsun ya da küfür ediyorsun bu da günahtır.. o insanlar birde hesaba çekileceğine hiç inanmıyor ben istediğimi yaparım zihniyeti var. İşte istediğimi yaparım birisine dik dik bakarım küfür ederim yolda yürüyen birisine taş atarım onun evine taş atarım.. Allah onlara hesabını soracak zaten. Öteki taraf da hesap günü var herkes hesap verecek bütün suçlu insanlar bütün kötülük yapanlar amel defteri hepsi hesap sorulacak
He cehennem olmalı mı evet yoksa insanlar dahada azitirdi be
Zaten kimse cehenneme inanmıyor hesaba çekileceğine inanmıyor.. istediğimi yaparım zihniyeti var öteki taraf da hepsine Allah hesabını soracak direk cehenneme gidenler bile olacak
Emin ol cehenneme inanmıyor olsalar daha kötüsünü yaparlar
Daha kötüsünü yaptılar zaten insanlar çok kötü
Kız çocukları diri diri gömülüyordu hatırla bunlar bildiklerimiz kim bilir daha neler vardı
Yemen kavmi helak oldu asırlar önce.
İnsanlara taş atıyordu cinayet işliyordu hepsi taş oldu ruhu kilitlendi..
O yüzden fazla düşünme Rabbim hep en iyisini bilir bazen helak etmek gerekir annen olsa yapamaz ama böyle bir rab gerekiyor yani en iyisini biliyor
Evet
Git şükür namazı kıl uyu