Fissürüm var, neredeyse iki üç haftadır kabız olmuyordum, kivi tüketiyordum. Her sabah yemeyi bıraktım ve cumadan beri yine tuvalete çıkamıyorum. Geliyor dışkı ama çıkaramıyorum
20 sa
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Fissürüm var, neredeyse iki üç haftadır kabız olmuyordum, kivi tüketiyordum. Her sabah yemeyi bıraktım ve cumadan beri yine tuvalete çıkamıyorum. Geliyor dışkı ama çıkaramıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
lifli gıdalar tüket kayısı al ye kayısı çayı iç içerideki dışkı yumuşasın hatta çok sert ise artık dupolac diye bir ilaç var onu kullan
Gliserin Kansuk fitil nasıl ishal olmamam lazım
fitil orada çatlak varken tavsiye etmem
Dışkı sertse o çatlak yine zedelenmeyecek mi çıkarken
evet lakin içeride iken yumuşatmayı düşünüyoruz su anda yoksa ilaçlı lavman daha mantıklı
Bu dediğiniz ilaç ishal yapmaz demi fitil yerine onu alırım o zaman bir de etkisi hemen oluyor mu
içerideki kakayı tamamen yumuşatır sonraında ishale sebeb olmaz ama içerideki kaka cıvık çıkar
Çünkü ishal de olmamam lazım o da en az kabız kadar zarar veriyor. Bu arada siz doktor musunuz
eczacı
Bu makat çatlağı için çözüm yok mu ilaç falan yeni mezun oldum yaz tatilinde gezicem dedim evde yattım bir tatil boyunca. Okullar açılacak bu sefer ne yapacağımı bilmiyorum öğretmenlik yapıcam çıldırmak üzereyim
öncelikle çatlak duurmunu bilmek gerekir enfekte olmuş mu olmamış mı antibiyotiklik durum var mı yok mu bilmeden bişi sölemek yalan lakin ne olursa olsun beslenmene çok dikkat etmelisin lifli gıdalat tüketmelisin kendini çok kasmamalısın fazla yememelisin orası ne kadar az açılıp kapanır ise o kadar iyi ve dışkılammaktaki kıvamda çok önemli bu hususda
Nitrogliserin veya diltiazem içeren kas gevşetici kullanmanı tavsiye ediyorum ağrı kesici de kullanabilirsin ağrının boyutu nedir bilmiyorum nasıl bir tramva sonrası oluştu oda önemli
Ben 61 kilo verdim diyetle ve hala kötü beslenme alışkanlığım yok şu iki ayda toplasan iki gün yediğim şeylerin dışına çıkmışımdır onda da minik minik. Paketli gıda yemem , fast food yok şeker beyaz un tatlı çikolata kahve süt et peynir domates bunların hepsini bıraktım tamamen
yeme düzenini bilemem pek branşım da değil uzun süren makat çatlaklarında cerrahi müdahale şarttır hayat kaliten çüşer aksi halde
Kanama olmuyor ilk başlarda ağrıdan duramiyordum sadece yatıyordum. Bir iki hafta sonra dışkılama yaparken hacimli şekilde oldu kanadı üç gün lavaboya çıkamadım sonra geri toparladı tuvaleten sonra kanamamaya başladı o zamandan beri yine hafif ağrım oluyordu gün içinde ama dayanılmaz değildi. Cumadan beri de böyle tekrar zorlayıp kanatmak istemiyorum. dokror anestol ve gvenol verdi anestol zaten asla işe yaramadı bende. yarin başka bir doktora görünücem size tekrar yazsam rahatsiz eder miyim
Hayat kalitem sıfır iki aydır Allah kimsenin başına vermesin
hiç bir zaman rahatsız olmam isteidğiniz zaman yazın yeterki burada olayım cevap veririm ama dışkı tutmak kesinlikle daha çok acı sebebi olur zamnklaması bazen iyileşmesinin habercisi de olabilir ama kanama olduğu sürece orada enfeksiyon olma ihtimali her zaman var anestol işe yaramadı idyorsun ama belkide ilerlemesini engelledi iyi bir ilaçtır muadilleri var belki etken maddesi sende işe yaramadı bir çok değişken var umarım sağlığını bulursun kilo çok vermişssin umarım Şu an kilo konusunda iyiisndir oda sağlık demek
bu arada keegel vajinal sıkılığa iyi gelir anüs ile alakası vak yoktur yarayı sürtersin sürkeli yapma
Ben bilerek tutmuyorum dışkı ki günde en az yirmi kere gidip bekliyorum onar dakika olsun diye şu an hala var ama ıkınmadan olmuyor. Ikınınca da kanama yapıyor ne yapacağımı bilemiyorum kısaca. Bu illetten önce benim düzenli tuvalete çıkma alışkanlığım vardı şimdi hepsi alt üst oldu. Doktor anestolu lavaboya gitmeden önce sür dedi ama sanki kaslarım kendi kendisini kapatıyor anlamıyorum
uğuşturucu etkisi ile anüsün kendisini açmasını sğalamayı düşünüyor haklı da çok falza oturma ama bu da iyi değil ıkınmak da iyi değil özür dileyerek soruyurum gaz nasıl
Eğer lavaboya çıkarsam akşama kadar gaz sancısı çekiyordum ilk başlarda gaz çıkarınca rahatlama oluyordu ama sekiz saati rahat buluyordu. Şu sıralarda öyle bir sorunum kalmamisti o konuyla ilgili de. Akşamları hemen hemen hiç ağrım kalmamıştı ama işte üç gündür çıkamıyorum lavaboya. Çok oturmuyorum gidiyorum beş on dakika en fazla bekliyorum belki dışkılama olur diye ama olmuyor
anladım gaz iyi gelir basıncı düşürür
Yani iyleşiyordum cuma gününden sonra böyle oldu anlamadim
demekki bişi oldu dışkılaman çok mu hacimli
Ya ben ishal oldum onda sanırım kivi yemeyi de bırakınca kötü etkilendi sanırım. bir de benim dışkım hep hacimli oluyor sert değil ama hacimli ne yapmam lazım
o snn uvzun ile alakalı ona bişi yapamazsın sadece yediklerine çok dikkat etmelisin kilona dikkat etmlisin
Ben 121 kiloyken hiç böyle şeyler yaşamıyordum ya dkdmndndndkcj kilo verdim bu çıktı başıma o zaman oturup iki tabak pilav yerdim yemeğin yanında şimdi salata sebze yiyorum hastalık peşimi bırakmıyor dmdkmfkff
kral burası mirç oldu ya :D ulasana bana
Attım istek
Kagel egzersiz yaparak pelvik kasların çalıştırarak
Bu illeten önce benim aktif spor hayatım vardı şimdi yataktan kalkamaz oldum hiçbir şey yapamıyorum
Tekrar söylüyorum Yukarıdaki yazdıklarımı yaparsan bu iletten kurtulursun
Tamam deniycem
Bağırsakların için ve kasıkların için bunu kendine iyilik olarak yap
Kivi iyi ama tek başına yetmez. Bol su ve lifli yiyecekler :)
Günde en az üç buçuk litre su içiyorum bol salata yeşil sebzeler ama yine de oluyor
Doktor?
Bir tanesine gittim posalı beslen dedi yarın yine başka doktora gidicem
Bir kaç farklı doktora gitmek mantıklı.
Adam benim numaramı aldı seni ariycaz ameliyat için diye milleti kandiriyormuş aramıyormuş hiç o yüzden değiştirme kararı aldım ben de
ilginçmiş.
Bu konu uzmanlık alanım ciddi yardımcı olurum ama dinlemen lazım
Buyrun
Buradan yazsam olmaz
Xper seviyen kaç
Bilmiyorum
Burdan yazmak istemiyorum
Bana takipçi isteği gönderir misin
Güven veren biriyim her konuda
Televizyonunu da ayarlarim
Gün kurusu kaysısı ye.. makinalı tüfek gibi olursun
Sabah iki tanesini sıcak suda beklettim suyu içtim üstüne kayısıyı activya shot ile karıştırıp içtim hala ayni.
Bir iki tane ile olmaz en az 200 300 gram götür
YA da. Kuru inciri zeytin yağında beklet bi kaç saat sonra onlarıda göm makatada iyi gelir
Fazla değil mi
Kanal tıkanmış ayrıca yırtık var.. ilerde basur sorunu yaşarsın.. meme yapar.. sıkıntı
Bu yırtık geçmez diyor doktor ameliyat da etmiyor beni
Neden etmiyor.. nasıl oldu
Nedenini tuvalete çok vakit gecirmeme bağladı herkesde olan bir şey bununla yaşamayı öğren diyo
Beslenmede dikkat etmen lazım
Ediyorum zaten ben paketli gıda bile tüketmem beyez un baharat süt et peynir ama yine de oluyo
Kilolumusun
Kayısı ye meyve suyu iç
Kayısı bugün üç tane yedim şimdi kayısı çayı içiyorum bir de ama sürekli bağımlı da olmak istemiyorum bunlara
Bol su iç, elma ye kahve iç
Kafein iyi gelmiyor diyorlar. Benim bir gunde içtiğim sıvının haddi hesabı yok ya yine de oluyor
Kafein bağırsak hareketlerini hızlandırıyor. Elma da bana çok iyi geliyor. Yeşil çay da işe yarayabilir. Sürekli kabızlık mı yaşıyorsun? Magnezyum da etkili
Ya ben önceden hiç böyle şey yaşamıyordum bu çatlat olduktan sonra tuvalete çıkmaktan nefret etmeye başladım artık
Neden çatlak oldu?
Bilmiyorum ki doktor ıkınma ya da yüksek gaz çıkarma bile çatlak yapabiliyor diyor doğumlarda çok oluyormuş özellikle benimki ikinmaya bağlı olabilir tam bir nedeni yok yani benim tahminim o yonde
Umarım iyileşirsin. Allah şifa versin
Amin Allah razı olsun
Eczaneden lavman alıp yapabilirisin ✨
İshale neden olur mu
Hayır olmaz ki, bağırsakları komple temizliyorsun işte
Gliserin Kansuk fitil varmış bugün deniycem
fissurun ne kadardır var
İki aydır hemen hemen
ben cok cektim ondan, aşırı derecede çektim gece ağrıdan uyuyamadıgım günlermi desen lavabodan gözüm yaşlı cıktıgım zamanlarmı desen çok çektim yani
Geçti mi peki
benim iki yıldır var ama sakın ameliyat olma
arada geçiyor kabızlıkta yine açılıyor
yani kabız olmadığın sürece geçiyor
iki aydan fazla kronik demektir cok dikkat etmen lazım
Ya ben ne yapacağım artık bilmiyorum okullar açılacak öğretmenlik yapıcam kabız olmasam da gün içinde yine de ağrı yapıyor kafayı yiyorum bir çıkış yolu bulamıyorum ben buna
istersen yardımcı olurum çok çektiğim icin iyice hakimim bu hastalığa
Hayır demem
gizliden çıkıyorum istersen yazabilirsin
Şey istek attım da
yazmayı dene simdi
pardon senin xper yetmiyor
parmakla :D
Ne kadar kolay dalga geçebiliyorsunuz ya
hayır dalga geçmiyorum ki dalga geçmek için demedim başka nasıl çıkaracaksın
Çatlak var yapamam öyle bir şey
tamam da bana bura detay anlattırma izah edecem de :D
yaz bana anlatıyım napacanı