Merhaba, bugün ilk defa garip bir şey yaşadım ve biraz endişelendim. Gözlerimde yorgunluk vardı ve bazen bir noktaya bakarken gözlerimi birkaç saniye sabitliyormuşum gibi oldu. Aslında çevremde olan her şeyin farkındaydım; sesleri duyuyordum, konuşabiliyor ve yaptığım şeye devam edebiliyordum, sonrasında da her şeyi hatırlıyordum. Yaklaşık 1-2 saniye sürüyor gibi hissediyorum. Bir de “Acaba gözüm dalıyor mu?” diye düşünerek kendimi kontrol etmeye başladım. Bilerek bir yere bakışımı sabitleyip sonra “Yine dalıyorum galiba” diye düşünüyorum. Bu yüzden gerçekten istemsiz şekilde mi dalıyorum, yoksa kendimi fazla kontrol ettiğim için mi böyle hissediyorum anlayamıyorum. Bugün uykum da vardı çünkü 2 gecedir sürekli uyana uyana uyuyorum, düzgün uyuyamıyorum ve gözlerim de yorgundu. Sizce bu durum yorgunluk/psikolojik olarak kendini fazla kontrol etmekten kaynaklanabilir mi, yoksa başka bir şey açısından değerlendirilmesi gerekir mi? Annem epilepsi ve ben de küçükken yüksek ateşli havale geçirdim bizde yatkınlık oluyor biraz ben de bu yüzden gerildim bir tık, hiç gözüm dalmazdı bugün böyle oldu ilk kez, başka bir şey yok, sadece gözüm dalıyor gibi ya da yorgun gibi bir garip oldu, anlam veremedim
3 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
epilepsideki göz dalması daha farklı olur. gözün dalar ama dış dünyadan tamamen koparsın. birileri konuşsa bile duymazsın. sonra kendine gelirsin.
Ben o şekilde değilim ama çok sık olunca bir gerildim ya
hayır o göz dalması epilepsi değil. koparsın bir anda sonra geri gelirsin. trans hali gibi
Benim 1-2 saniye dalıyor cevremin sesin her şeyin farkında oluyorum
1-2 saniye sürmez ayrıca 5-10 sn sürer o epilepsideki göz dalması
Uykusuzluktan sanırım benimki yani uyuyabiliyorum ama sürekli uyana uyana olduğu için yorgunluğumu tam atıp uykumu alamıyorum
onu çözmen gerekiyor sağlıklı değil bu arada. magnezyum glisinat deneyebilirsin.
Sürekli uyanmak mı ney?
evet, kesintisiz olmalı. öyle ki araştırmalarda kanda bir miktar promil alkol bulunmasıyla eş değer bilişsel performans ve netlik düşüşü yapabiliyor
Hiç bilmiyorum valla bir süredir uyku problemimde var gidiyorum hastaneye ama işte bir şeyim çıkmıyor çok şükür ben biraz stresli bir dönemden geçtim ve hala da öyleyim ondan olabilir korku stres üzüntü her şeyi yaşıyorum şu an uyumak istediğim de düşüncelerim susmuyor ondan sanırım hiç derdim yok gibi göz dalmama korkmaya başladım şimdide belki normaldir ama yine de gerildim işte
Teşekkürler cevaplarınız için
rica ederim, magnezyum glisinat deneyin. olasılıkla uyanmaların düzelecektir
Mutlaka doktora gidilmesi gereken bir durum. Uykusuzluk epilepsiyi tetikleyen etkenlerden.
Gittim yakın zamanda nörolojiye doktor tüm vücut kasilmalarin veya titremelerin ya da dalmalarin yoksa eeg ye gerek yok şu an bir şey yoktur dedi biraz gerildim bende
Ayrıca hiç uyumuyor değilim ama sürekli uyana uyana uyuyorum yani aralıksız uyuyanlardan değilim
Epilepsiye tüm nörologlar hakim değil. Sadece epilepsiyle ilgilenen dal poliklinikleri var mutlaka oraya gitmelisin. Epilepsinin birçok çeşidi var
Gittiğimiz şehir hastanesi öyle değil annem normal bir nörologa gidiyor
Karar sizin ama ihmal edilmemesi gereken bir durum.
Kaç yaşındasın aşkım
21 oluca
Masallah
Aşkım çok uzundu okuyamadım ya