Boğazımda böyle bir şey var gibi hissediyorum, aşırı rahatsız ediyor, öğürüp duruyorum ve aynı zamanda boyun çevreme sancılar giriyor, boğazıma yakın yerler, kulağımın oralar, kulağımın içine ve dışına, çene altım, jawline, oralara falan sancı giriyor, başım da ağrıyor ve acıyor gibi, ağrıdan çok sanki saç çekmesi acısı var kafamın arkasında. Ben bu baş ağrısını 15 günden fazladır çekiyorum, nörolojiye gittim, MR çektirdim, bir şeyim de çıkmadı. KBB’lik bir sorun mu acaba, küçük dilimle falan ilgili olabilir mi ki ve o boğazımda hissi olan yere ve çevresine sancı giriyor, boğazımdaki his de rahatlamıyor geçmiyor, öğürüp duruyorum, yerken içerken rahatım ama düz dururken çok rahatsız edici. KBB randevum ayın ikisinde, daha da var, napmam lazım
6 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Yemek yerken veya içerken rahatlıyormu peki boğazın?
Evet ama hemen geri devam ediyor
Boğazda bir şey varmış veya takılmış gibi hissetme durumuna tıpta Globus farengeus (globus hissi) deniliyor. Genel de bu tanıyı onaylayan olay ise yemek yerken veya su içerken boğazın rahat olmasıdır.
Ama reflü de olabilir, ya da yansıyan ağrı da olabilir.
Birşeyler yer içerken gayet rahatım ama şu an aşırı rahatsız ediyor sinir oldum
Genel yapı olarak takıntılı biri misin?
Oldukça takıntılıyım
Sorunun cevabını vermişsin işte, boğazında aslına bir şey yok ama varmış gibi hissediyorsun.
Tamamen psikolojik.
Rahat olabilirsin boğazında bir şey yok.
Zaten aslında bugün bir anda oldu bu boğazım sancı ağrı falan ama mecbur kbb gidicem işitme testim için olmazsa bir söylerim çünkü psikolojik olsa ağrı sancı olur mu yani o his olsa bile
Yukarıda bahsettim psikolojik olarak yaşanılan olayın adını bilimsel olarak.
Ben de aşırı stres altında olunca boğazımda batma hissi yaşıyordum 2,3 gün sonra kendiliğinden geçiyordu, aynı zaman da streste olunc amide asidim yükselirdi gece ben uyurken o da boğazımı tahriş eder ve o yüzden de batma yaşardım.
Senin birşeyin yok, rahat ol.
Bademciklerine baktın mı beyaz lekeler var mı
Annem baktı sanki yaralar var gibi yani boğazın yara gibi demişti bide bademcik taşı falan var şu an bembeyaz bir şey ve şişmiş gibi biraz
Bademcik taşı mı iltihap mı ve bademcik taşını çıkarmak için sivri bir şeyle tahriş ettiysen yara olmuş olabilir
Parmağımı degdirdim bir kaç kez de bademcik taşı sanırım bir kaç kez daha olmuştu böyle ama parmağımı degdirdince çıkıyordu bu kez çıkmadı
O tekrarlayan bir şey. Sen de sürekli parmağınla degdiriyorsan orası tahriş oluyor sen o an hissetmesen de. Kütips var ya ucu pamuklu çubuk bir daha yine olursa onunla dene. Ama şu an muhtemelen enfeksiyon olmuş olabilir KBB'ye gitmelisin doktor daha iyi bilir. Antibiyotik yazarsa geçer o sebeptense. Faranjitte olmuş olabilir. Geçmiş olsun en iyisi doktora görünmek.
Teşekkür ederim randevumu beklicem daha kötü olursam hissedersem rahatsız ederse de aile hekimine giderim çok sağolun
En mantıklısı rica ederim. Sağlıkla kalın🌸🙂