Dün trekkinge gittim çok eğlenceli ve yoğun fiziksel aktiviteyle geçti. Ama grupta birinin ayak parmağı kırılmış, biz incindi sanıyorduk. Grupta yetkili olan bir kız ağrı yoksa önemli değildir falan diyordu, çocuk ağrı azaldı demişti. İlk yardım bilgisi de olmadığı anlaşıldı. 😂 Grubun rehberinin de bu olaydan haberi olmasını, en son otobüsten inerken o kişiye ne yapacağını falan sormasını beklerdim açıkçası. Durumu takip etmesini beklerdim. Zaten rehberin çalışma kartının boynunda asılı olması gerekir. İstersem şikâyet ederim de gerek yok. 😂 Ama rehber olmadığı halde böyle rehberlik yapabileceğini düşünmesi yanlış. Çünkü mesleğin etik ilkeleri ve gereklilikleri hakkında bilgisi yok belli ki.
Bir de ben çok kez geride kaldım. Yetişemedim gruba ilk trekkingim olduğu için. Grupta yetkililer geride kaldık arayı kapatalım falan diye zorluyorlardı ama bir insanın fiziksel sınırlarını zorlamak çok da doğru değil. Orada sağlık sorunu da ortaya çıkabilir böyle yaparlarsa. Benim de baş ağrısı oluştu mesela kan basıncım yükseldi. Kimse temel ilk yardım bilgisi olmadığı için ne yapacağımı söylemedi yani, ben başım ağrımaya başladı diye orada rehberlere söyledim. Daha çok ilgi beklerdim, devam edebilecek misin, istersen sen şu yetkili kişiyle geri dön falan diyebilirlerdi. Bir tane kız dizlerinin üstüne düştü, kimse öyle çok ilgilenmedi, bakmadı.. rehber geri kalanları yanına alıyordu, grubun hızını biz belirleyelim diye, sonra kendi bastı gitti, ben yine arkada kaldım..😂 o zaman yanına almanın ne anlamı oldu?
Bazı yerlerde eğimli arazi olduğu için zor yürüdüm orada arkadaş elimden tuttu, psikolojik destek 😂 sonra meditasyon yapıyorduk dinlenme yerinde, meditasyon esnasında biri sigara yakıyor falan 😂 tamam kimsenin sigarası kimseyi ilgilendirmez ama meditasyon yaptıran kişi en başta meditasyon esnasında sigara falan yakılmamasını söyleseydi iyi olurdu.. belki o da tahmin edemedi. 😂
En son oturduğumuz yerde bir abla baya çöp toplamıştı. Onları poşetlere koymuş, yol üzerine bırakmıştı. Grubun bir kısmı önden gitti, kimse poşetleri almamış. Almadığı gibi orada börek kutusu falan bırakmışlar. Yani para verdik bir de çöp mü toplayacağız mı diyorlar. Grubun geri kalanına da ben dedim herkes birer poşet alsın diye. Yoksa kalacaktı o çöpler orada. 😂 Rehberin zaten doğa bilinci zayıf, sadece o abla değil, tüm katılımcıların yürüdüğü yerlerde gördüğü çöpleri toplaması lazım aslında. Rehber o bilinçte olsa ekibi de kendi de toplardı yani.. kahvaltıda bir de bir tane ekmek yenmemiş, rehber onu buraya bırakalım kuşlar böcekler yesin falan diyor. Doğaya ekmek bırakmak zararlı ama. Ben onu da yapmalarına izin vermedim, rehber bana gıcık kapmıştır 😂
Bir de gittiğimiz yere oraya ait olmayan bir şey bırakmak bana yanlış geliyor bu çekirdek kabuğu olsa bile.. Halk olarak da doğamızı kirletmeyi neden bu kadar seviyoruz anlamıyorum. Oraya bugün gittin piknik yaptın su şişesi falan attın, yarın gidince temiz temiz oturacağın bir yer bulamayacaksın yani. Çünkü sadece sen değil, herkes gidiyor, herkes aynı davranışı sergiliyor.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Çekirdek kabuğu toprağa karışır. Ama millet dünyayı evi olarak görmediği için, halen o bakış açısında değiller. Türkiye de işler genelde böyle yürüyor maalesef
Toprağa karışır diye de orada çekirdek citlayip kabukları orada bırakmak doğru değil.. biraz ahlak meselesi bence bu ya.
Toprağa karışır diye gidip toprağa mı zıçalım o zaman
@Sulfuric_Acid kesinlikle 👏
Sen sıç eşşek.
Yaparsın. Hakkın. Ağzına al. Yersin de
Beni merak etme sen kendi ğötüne bak bulaşmasın
@Sulfuric_Acid patates yorumuma yazan sensin. Aklındaki bok ağzından çıkıyor. Yazma
Yorumunun patates olduğunu kabul ediyorsun yani. Kendinin ap*tal olduğunu bilen insanları seviyorum. Seni de sevdim 😂😂
@Sulfuric_Acid. Yoluna bak hadi çocuğum
Benim yolum belli zaten. Sen yolunu bulamamışsın gibi görünüyor daha çok ap*tal olduğun için büyük ihtimalle
@Sulfuric_Acid yürü çocuğum boş yapıyon sabahtan beri hadi yazma artık.
Ben boş yapmam. Kapak yaparım. Cevap bulamayınca da "boş yapma" derler. Ben buranın kapakçısıyım
Orada o sıcakta kalp krizi geçirse biri bunun hesabını kim verecek bu ne rahatlık
Biraz öyle. Şeffaflık ve hesap verilebilirlikleri düşük. Doğa bilinçleri yetersiz. Bir 10 sene sonra nah orada trekking yaparsınız bu kafayla diyesim var. Çünkü doğayı yok etmiş olacaklar. Tekrar bu grupla bir yere gitmeyebilirim ya. Insanlara da pek ısınamadım zaten açıkçası..
boş ver o halde içine sinmediyse.
Aynen.. çok içime sinmedi ya. Mesela orada kızlar kendi aralarında konuşurken beni dahil etmeye de çalışmadılar. Ben dahil olmaya çalıştım, isimlerinizi alabilir miyim tanışalım diye. Söylediler, sonra yine kendi dedikodularına devam ettiler. 😂 Yani aralarinaa yeni katılmışım, bir yardımcı olabilirlerdi isinmama. Ben mi bir yerde yanlış yaptım anlamadım 😂
Sonradan dahil olmak arkadaş bulmak kolay değil ama biraz girişken olmanda fayda var.. Yinede onların ayıbı olmuş senin hatan yok 😀
Nasıl bir giriskenlik olmalı ki? Kendimi tanıttım işte 😂
Onlara hayatlarıyla ilgili soru sor konuşkan ol işte
Hiç susmadilar ki 😂 anladım ama teşekkür ederim
Çok uzun okumaya üşendim