İstanbul'da Şehir Hatları'nın saat 9.15'te yapılması planlanan Kadıköy-Beşiktaş seferi, vapura sokak hayvanı girdiği gerekçesiyle yapılmadı. Duruma tepki gösteren yolcular, anons yapılarak vapurdan indirilmek istendi.

İstanbul'da Şehir Hatları'nın saat 9.15'te yapılması planlanan Kadıköy-Beşiktaş seferi, vapura sokak hayvanı girdiği gerekçesiyle yapılmadı. Duruma tepki gösteren yolcular, anons yapılarak vapurdan indirilmek istendi.

Kaptan, kaptanlık değilde kafasına göre birilerine sormadan kapatanlık yapıyorsa, sıkıntı büyük. Bu arada hadi mazota zam diye otobüslere dünya zam yaptılar da, elektriğini çöpten ürettiklerini söyledikleri metrolar ve yüzlerce kişi binen vapurlara neden aynı zammı yapıyorlar? Zaten bşr icraat görmedim hep zam.
Haklısın ama eminim sadece üsküdar Eminönü hatları yaklaşık 1500 yolcu taşısa (ki 2500'ü bulanlar var diye biliyorum), 20 sefer yapsa, bir günde 300 000, yapar ki bu da ayda 9 000 000 Lira yapar. Sadece bir vapur bile bankaya koyulan faizi ile beraber tüm vapurların personelini öder diye düşünüyorum. Yanılıyor olabilirim ama bu hat, üsküdardan 48 sefer yapıyor. Birde dönüşler var. Muazzam bir para
Kardeşime sordum, köpeğin aşısı yoksa ve yolcuların güvenliği söz konusu olduğunda kaptan yetkisine dayanarak seferi iptal edebilir. Şu an şehirhatlari karışmış durumda çalkalanıyor 😅 Aslında görevlilere yetkililere haber verip köpeği çıkartabilidi. Tutanak tutulur ve bir şey olmaz.
Birde tam tersini düşünelim köpek yolculuk sırasında yolculardan birine zarar verse sorumluluk kime ait? Tabii ki kaptana ve böyle bir sorumluluğu almak istememesi bence normal.
Ben de çalıştım o vapurlarda ama bence kaptan işgüzarlik yapıp toplumun tepkisini çekmiş. Kurallar , uygulayıcıların potansiyelleri ölçüsünde esneyebilir.
Kadıköy belediyesine haber verilip bir sonraki seferden önce, sefer aksatılmadan köpek oradan aldırılırdı. Hatta ben olsaydım gemide köpeği çıkartırdım.
Normalde yolcu alımı sırasında her acil duruma karşı, vapura girişte personel bekler. Demek ki kimse yokmuş o anlarda. Tabi bu da kaptanın kusuru olarak görülür.
Evet zaten zafiyet var
Teşekkür ederim
Biri köpeği dışarıya çıkartamamış mı? 🙄Ne saçma , küçükmüştü pide parçasıyla falan dışarı çıkardı hayvancağız 😊kaptanın işine gelmiş bence
Bundan daha saçma sebep görmedim. Daha önce şehir hatları vapuruna girip doğum yapan bir kedi ve yavruları rahatsız olmasın diye kedinin olduğu alanı bantla çevirdiklerini bilirim. Demek ki inisiyatif kullanmışlar o zaman.
Kaptan , enspektorluge danışmadan kendi kararına göre böyle davrandiysa onun adına hatalı bir karar olur ve şehir hatları işletmesi belediyede olduğu için olumsuz sonuçları da olur.
Her durumda bu yanlış bir karardır.
Hayvanı kendileri çıkartmaya korkuyorlarsa, en fazla ilgili belediyeden ekip istenip bir tut atıp Kadıköy iskelesine geri dönüldüğünde hayvan uygun şekilde çıkartılır.
Bunlar kamu yönetiminin ne kadar kifayetsiz kişilerin elinde olduğunu gösteriyor.
İstanbul'un meşhur bir sokak köpeği vardı. Bütün ulaşım araçlarına binip şehirde özgürce geziyordu. Hiç bir sefer de bu yüzden aksamamıştı.
Cevap
5Cevap
Bence seferi yapabilir. köpeğe zarar gelmiyorsa
Neden köpek kuduzmuymuş bu kadar mesele yapmış
Ee derdi neymiş o zaman vatandaşın
Köpek zaten iskelede konaklıyormuş üstelik🤔
Ters tarafından kalkmış vapurdakiler bir cins zaten bir hallleri bir hallerine uymuyor
Sanki godzilla binmiş vapura yapılana bak.
Pire üstüne atlayınca gelen pişmanlık hissi
Kaptan tecrübeli imiş
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?