Genetik bozukluk sadece akrabalarda olmuyor
Veya sağlam bir insan gözlerini kaybedebilir kolunu bacağını her şeyini
Otizm SMA Down sendromu
Bunlar akrabalıktan gerçekleşmiyor
Veya sağlam bir insan gözlerini kaybedebilir kolunu bacağını her şeyini
Otizm SMA Down sendromu
Bunlar akrabalıktan gerçekleşmiyor
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Toplum öyle biliyor bırak insanlar istediğini düşünsün cehalet mutluluk sonuçta bırak öyle mutlu kalsınlar anlatsan bile kapasiteleri bunu kabul etmeycek. Değmeyecek insanlar için moral bozma Galileo engizisyon mahkemesi sonrasında onların dediğini kabul ettikten sonra bile çıkarken
E pur si muove
Yine de dönüyor
Demiştir. Bu kadar takma
vakti zamanında ülkede akraba evliliği patlamıştı dönemin sağlık bakanlığı bunun sonuçları hakkında halkı bilgilendirmek için büyük 1 kampanya başlattı ve bu engelli doğma olayını en başa koydu insanlarda hala bunu akılarında tutuyor
Bunu bilmiyordum zaten akraba evliliği yapan nerdeyse çok az insan var hiç kuzeniyle evlen görmedim
e sen doğmadan önceydi üvey kız kardeşiyle evlenen vardı oysa dinen bile 7 kuşak geçmesi gerekir
Anladım
Çünkü Türk toplumu artık insanların canım cahilliğinden başımıza bir şeyler gelmesinden bıktı o yüzden engelli bir çocuk gördüğünde direkt önyargılır bir şekilde akraba evliliğidir diyip geçiyor
Malsf
Ya işte çekinik gönder genelde akraba evliliklerinde daha çok ortaya çıktığı için toplumda genel bir bu yönde bir kanı oluşmuş
Tıp'a güvenin ve de sorgulamayın bu konuları. Amcaoğlun ile evlenme sende ha erkek mi kalmadı.
Ne alaka kuzen evliliği. Kardeşim ben evlilikten bahsetmiyorum sağlıklı iki kuzen evlense hastalık olmaz aile geçmişinde kanser olan iki yabancı evlenirse sorun olur
Sonradan da çıkabilir problemler.
Kader deninlen bir şey var daha geçen gün 18 yaşında annemlerin akrabası olan bir çocuk bacakları kesildi kısa bir süre sonra 1 hafta önce öldü.
Sağlamdı
Düşmez kalkmaz bir Allah. Allah düşmanımın sağlığıyla oynamasın.
Amin kimseye hastalık vermesin
Genetik bozukluğu sadece akrabalikta olmuyor. Ama akraba evliliği genetik bozukluğunu arttırıyor dostum. Aynı genler hastalıklı çocuk ihtimalini arttırır
Sağlam sağlıklı iki kuzenin evlenmesi en yakın kuzen ya hastalık olmaz
Ama sağlıklısiz iki yabancı evlenirse o hastalık olur genelde hastalık taşıyıcı erkekler oluyor.
Alakası yok yanlış biliyorsun hastalıklar iki tane taşıyıcının olmasıyla alakalı değil. Anne ve babanın akraba olduğu zaman genetik kodlamaları aynı oluyor aynı genetik kodlar hastalık ihtimalini arttırır
Hayır. Siz malsf yanlış bilmiyorsunuz doktor.
Doktor değilim ama az çok biyoloji bilgim var sayın akraba evliliği uzmanı bir daha araştırın
TAMAMEN iki taşıyıcı anne ve babanın denk gelmesiyle alakalıdır. Anne de baba da o bozuk geni sessizce hasta olmadantaşıyorsa, çocukta hastalığın çıkma ihtimali her hamilelikte %25 olur. Ebeveynlerden sadece biri taşıyıcıysa çocuk hasta olmaz. Yani iki taşıyıcının denk gelmesi şarttır.
Malsf yanlış biliyorsun. Senin mitokondrinin annenin
Arkadaşım bu yanlış değil. Ama iki aynı genetik ihtimali arttırır farklı şeyler
Akraba bile olsalar iki insanın genetik kodlaması (DNA dizilimi) asla aynı olamaz (tek yumurta ikizleri hariç). Kuzenler genlerinin sadece ortalama %12.5'ini (sekizde birini) ortak paylaşırlar; %87.5'i tamamen farklıdır.
Lisede biyoloji görmediniz sanırsam hastalık nasıl hesaplanır gen kan
Normal iki farklı insana göre genetik olarak akrabalar birbirine yakındır kanka
Benzer olması sorun olacağı anlamına gelmiyor hastalık varsa sorun oluyor en büyük sorun bu benim amcada genetik bir hastalık var evlenmeden önce her kıza hastalığını söyledi onlarda olup olmaması onu için çok önemliydi
Haklsin