Merhaba,
34 yaşında bir kadınım. Bundan yaklaşık 6 yıl önce geçirdiğim bir iş kazası hayatımı tamamen değiştirdi.
Çalıştığım tesiste meydana gelen ciddi bir kaza sırasında çok yüksek dozda iyonlaştırıcı radyasyona maruz kaldım. O an ne kadar büyük bir doz aldığımı bilmiyordum. Hatta ilk başta sadece çok sıcak bir ortamda kalmışım gibi hissettim.
Kazadan hemen sonra eve dönüp duş aldım. Duştan çıktıktan sonra aynaya baktığımda yüzümün, boynumun ve ellerimin belirgin şekilde kızardığını fark ettim. Elbisenin kapattığı bölgelerde ise başlangıçta böyle bir değişiklik yoktu. Birkaç saat sonra kendimi çok kötü hissetmeye başlayınca hastaneye gittim.
Sonraki günler hayatımın en korkunç günleriydi. Şiddetli bulantı ve kusma başladı, ateşim yükseldi, ağzımın içinde yaralar oluştu. Kan değerlerim hızla düştü ve bağışıklık sistemim ciddi şekilde baskılandı. Saçlarımı kaybettim, trombosit ve kan desteği aldım, enfeksiyonlarla mücadele ettim ve uzun süre izolasyonda kaldım.
Daha sonra cildimdeki hasar da belirginleşti. İlk baştaki kızarıklıkların yerini ağrılı, yanık benzeri bölgeler aldı; bazı bölgelerde ciltte dökülmeler ve iyileşmesi çok uzun süren yaralar oluştu. Aylar boyunca hastaneye gidip geldim. Bir dönem kendi başıma yemek yemek, duş almak hatta yataktan kalkmak bile ciddi bir mücadeleydi.
Akut dönemi atlattıktan sonra da her şey bitmedi. Yıllarca düzenli kontroller, kan tahlilleri ve tedavilerle uğraştım. İşimi bırakmak zorunda kaldım ve hayatımı neredeyse sıfırdan kurdum. Bugün çok daha iyiyim ama o dönemin fiziksel ve psikolojik etkilerini hâlâ taşıyorum.
Bazen insanların "Hayatımın en kötü dönemi buydu." dediğini duyuyorum ve gerçekten merak ediyorum:
Bugün geriye dönüp baktığımda, o dönemi nasıl atlattığıma ben bile bazen şaşırıyorum. Sizin de geriye dönüp baktığınızda “Bunu nasıl atlattım?” dediğiniz bir dönem oldu mu? Yaşadığınız en büyük çile neydi ve sizi o dönemden çıkaran ne oldu?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer