YKS öğrencisiyim. İlk senem. Ağustostan düzen oturtmaya çalışıyorum. İlk 2 gün cidden iyiydi motivasyonum vardı uğraşıyordum. Ama son 3-4 gündür aşırı bunaldım zihnim aşırı dağınık. Odaklanamıyorum. Kafam bilerek almıyor resmen. Yapabildiğim sorulara kafam açılsın diye geri dönüyorum unutmuşum çoğu şeyi. Kendimi kötü hissediyorum. Burnum da çok akıyor aşırı aşırı kötü hissediyorum. Ne yapacağım? Çalışmaya zor oturuyorum oturunca da bir halt yapmıyorum bünyem izin vermiyor resmen. Ne yapmalıyım
14 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Matematik yapabilirsen seversin maalesef öğrenirken sevilmez meret
o yapacağım seviyeye gelene kalan kalpten gidecem
Bişey olmaz herkes yaşıyor bunları
uzun sürelerde nasıl masaya bağlı kalacam? Kendime söz veriyorum, uyulamıyorum sonra strese giriyorum kendimden nefret ediyorum.
Daha sınava vakit var kendini boğma matematik çözerken ben sevdiğim müzikleri dinlerim mesela daha keyifle çözersin
Öyle yapınca şarkı falan söylüyorum. Aynanın önüne geçiyorum. Aynamı bantladım geçenlerde. Aynamın üzerini kapattım. Dolabımın üstündeydi.
Herkes okuyacak diye bişey yok
Ne kadar motive ettiğini bilemezsin (Ciddiyim) Teşekkürler
Okumak bir anlam ifade etmiyor yani aşağılamak için demedim cidden. Hatta dezavantaj artık. Sosyalleşmek için okuyacaksan oku onun yerine çok daha güzel fırsatlar var öğrenip para kazanabileceğin
Aşağılamak için demedin fdark ettim onu. Altında motivasyon sağlayan bir niyet vardı, Ama okumadan para kazanmaya gelince, sermayen yoksa iş kuramazsın. Bu bir gerçek. Ve ben avukat olmak istiyorum. Bir kafe sahibi değil. Bunun için de okumam lazım
Yavrum aşırı sıkıcı hukuk falan uğraşma boşuna. Savcı falan olucam desen torpilsiz hiçbir cacık olamıyorsun zaten. Zaman kaybetme zanaat öğren atıl ticarete. Bir süre sonra kendi yerini açacak sermayen olur zaten erken yaşta girersen
hukuk okuduktan sonra da ticaret yapılır. 18 yaşındayım. Kızım, okumuş olmam gerekiyor önümün açılması için
Yapılır da yıllarını harcayacaksın ne kadar erken ticarete girsen o kadar iyi. Hukuk mezunları sürünüyor şu an tmciydim çok hukukçu arkadaşım var kimse mutlu değil
terapiye gitmen lazım
Hiç terapiye gönderecek ailem yok. Kendi kendime halletmem lazım.
benimde sıfır matematik bilgim
Kimden dinliyorsun
Eyüb B Tyt kampı
Aboo Temel'in var mı
Tyt zaten temel anlatıyor. Temelim ortaokuldan var. Adam detaylı anlatıyor
Eyüp B detay? Cano o senin seviyene uygun değil bir kere
Adam ösym sorularından başlamıyor. Aşırı temel anlatıyor. Reel sayı, doğal sayı ne demek ondan başladı
Kanka başka bir hoca 1 videosu 50 dk ve 140 videosu cvar sence bu hoca boşuna bişey mi anlatıyor. Eyüp B bazı sorulaeı abartıyor gereksiz. Bir sorusunu hatta üniversite hocalarına sormuştum karmaşa çıktı
Nasıl abartıyor
Sen ondan dinlemeye devam et tamam mı canım ben bişey demiyorum
Yok sorum şuydu, Adam nasıl abartıyor neden kargaşa çıktı? Hocalar ne dedi?
Kanka bunun bir sorusu var o soruda kendi mantığıyla doğru ama başka yollarlada çözülen ama hep farklı sonuç veren bir soruydu
temelden başla
temelden başlarken yaşıyorum bunları.
Bir anda kendine yüklenme antremanlara serisini al
Eyüb b tyt mat kampı ile başladım. 1 ayda bitmesi lazım. 145 falan video var. 1 video 20 dk falan. Günde 5 video bitirmem sonra soru çözmem, 30 paragraf çözmem, Konu olarakta tyt fen bitirmem lazım
günde kendine çalışma planı yap ben kpss çalışıyorum konular bitti hergün bir paragraf her dersten 1 deneme atıyorum
çalışma planım da 20-30 paragraf, 5 video mat + soru çözümü, 3 video 1 tane fen dersi+ soru çözümü var. Ama sorun uzun süre o disiplini, motivasyonu sağlamakta. Ders çalışmayı sevmekte, ertelememekte. Benim beynim inatçı canım istemiyorsa zorla oturuyorsam o masaya almıyor konuları
işte çalışmayı böl sabah mat videolarını dinle sonra soruları çöz ara ver sonra paragraf sonra ara
planı yaptım, çalışmayı böldüm sorun şu, uymuyorum plana. Uymaya çalışınca da beynim almıyor kafayı yiyorum
disiplini sağla zamanla oturur
Ablam da öyle diyor. Ama ben max 5 saat çalışmışımdır. 3 saat, 2 saat vs. çalışıyorum. Ablama yazıyorum her akşam kaç saat çalıştım dşye hiç ilerleyemiyorum strese giriyorum
9-10 saatlere çıkacak iradeyi sağlamak istiyorum
kafan rahat olmazsa anlamı yok yavaş yavaş oturdukça yaptıkça olacak bu işler
bugün uykumu iyi alacam yarın cidden 9 saati hedefleyecem. Sana da yazacam valla o 9 saat olayını kıracam yarın artık korkulur gelmeyecek
hemen 9 saat deneme bence 5 saat mı yap 5 30 hedefleri küçült önce yavaş yavaş olur bu işler haftaya 6 saat gibi
3,4,5 denedim zaten. Ama 9 a çıkmak öldürecekmiş gibi hissettiriyor. O korkumu yenmek için yarın 9 saat çalışacam
ama bir anda 9 denemen daha çok soğumana neden olur
En azından deneyimlemiş olayım. Mezun senem olsa 5-6 saat çalışır geçerdim. Ama mezun değilim ve bu sınava 2 sene hazırlanan insanlarla yarışacam bu çok zor
Yapma demiyorum ama ağır ağır yap
1 haftadır ağır ağır deniyorum. Artık ağırlaşmak lazım
yavaş yavaş disiplini bozma