1 sa
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Olur. Düzenli kullan ve takibini yaptırt. Düzeldikçe kendin de çevreni düzeltmeye başlarsın. Motivasyonun artar zamanla. ( kullanan insanların takibini çok yaptım)
Çok mutlu oldum o mesajı gördüğümde dediğim gibi hayatımı değiştirmem konusunda şöyle şeyler yapacağım kendime toparlamak için 60 günlük bir hedef koydum bu 60 günde Spor yapacağım günde 2 litre su içeceğim uyku saatlerim sabit olacak kitap okuyacağım dini sıfırdan öğrenmek istiyorum anne hedefim kitap okumak ve dini öğrenmek olacak insanlarla sohbet edeceğim sosyalleşebilmek için kendimi değerli hissetmek için de bakım yapacağım düzenli duş alacağım yemek yapacağım temizlik yapacağım yani demek istediğim şey kendi meşguliyetim olacak ki anksiyetem konuşmasın tekrardan dibe çökmeyeyim ilaçları bıraktığımda sizce faydası olur mu
Zamanla doktor takibinde bırakabilirrsin. Çok güzel. Kendine hedefler belirlemişsin
Bu hedefler belirlemem tamamen antidepresan ve ilaçlarımı düzenli kullanmakla çıktı çünkü öncesinde o kadar kötüydüm ki yani sadece yaşayan adamlar yataktan çıkamıyordum sürekli ağlıyordum huzursuzluk çok fazlaydı nefes alamayacak gibiydim Şu anda da hala anksiyete ile boğuşuyorum ama eskiye nazaran daha iyiyim duygusal dalgalanmalar yaşıyorum
3 gün değil 2 ayda tam etkisi çıkar. placebo yaşıyorsun
Placebo nedir Umut oluştu bende ama duygusal dalgalanmalar yaşıyorum bu arada hep saat 1-2 gibi antidepresan kaynaklı mı bilmiyorum ama mide bulantısı ve baş ağrısı başlıyor bende şu anda hafif baş ağrısı ve mide bulantısı var doktor bana 2 ayda tam etkisi çıkar demedi iki üç haftada çıkar demişti bu doğru değil mi Bir de kaygımı azaltacak mı gerçekten 50 miligrama artı doktor
yok 3 haftada etkisi çıkar ama tam çıkmaz yani tam iyileşme 2 ayda olur. ilk kullanımda alışana kadar dalgalanmalar baş ağrısı bulantı olabilir 1-2 haftaya geçer
Plasebo Nasıl Çalışır? İnanç ve Beklenti: Hasta, ilacın işe yarayacağına ve iyileşeceğine inanır.
Ben iyileşeceğime ilacın işe yarayacağına inanıyorum yani 3 haftada etkisi çıkar demişsin ama tam çıkmaz ama en azından ben de umut oluşmuş durumda küçük bir umut'u kırıntısı bir şeyler yapabileceğimi düşüncesi oluşmuş bende ama dediğim gibi duygusal dalgalanmalar yaşıyorum sabah mesela daha iyi hissediyorum ama ilerleyen zamanlarda özellikle saat 3 gibi olduğunda tekrardan biraz dibe çöküyorum bunlar normal mi
normal. iyileşme başladıysa 3. haftada tamamen iyileşme görülebilir
Peki 3 haftaya geldim de kaygım azalacak mı anksiyet azalacak mı Bir de sadece ilaçlara bel bağlayıp hiçbir şey yapmasam 6 ay veya bir yer ilaç kullansam sabahtan akşama kadar otursam düşünsem sürekli iyileşmem değil mi yani bu hastalıktan tamamen kurtulmak için neler yapmalıyım kalıcı olarak
Ellerinde titreme var normal mi
her şey son derece normal ve bilimsel
İşe yarıyor mu
İşe yarıyor mu bilmiyorum çünkü ben 3 gündeyim ama ben de umut oluşumu diye soracak olursan evet eskiye göre daha iyiyim
Anlamadım soruyu bende kullandım bu ilscı
Diyorum ki anksiyete depresyon hastasıyım Doktor dozu yeni yükseltti üç gündür kullanıyorum mide bulantısı falan oldu ama önceki günlere göre daha iyiyim doktor bana dedi ki hayatını değiştirirsen aynı zamanda ilaçları kullanmaya devam etsen kalıcı iyileşme olur yoksa sadece ilaçlar haber bağlarsan iyileşemezsin Ben de 60 gün boyunca şunları yapsam nasıl olur günde 2 litre su içsem uykumu sabit kalsan kitap okuyup eğer bir sayfayı kendime anlatsam 3-4 günde sıfırdan dini öğrenebilmek için bir videoyu anlayarak izlesem sosyal medya detoksu yapsam hafızam güçlenmesi için de zaten kitap okuyup 3-4 günde bir iki kelime öğreneceğim Türkçeden Bir de bakım yapacağım kendime spor da yapacağım temizlik yapacağım yemek y yapmayı öğreneceğim bu şekilde kendimi boş bırakmasam bunları yapsam 60 günlüğü sonunda gerçekten değişir miyim
Devam ettirirsen tabi ki hem sana katkısı olur depresyonun asıl belirtisi zaten kendini değiştirecek geliştirecek o enerjiyi kendinde bulamamak ilaclar kullanırken etki eder bıraktığında yeniden dönersin o sebeple kendini de geliştir kafanı da meşkul et ilaca sade bağlanma demek istemiş
Evet ben de böyle yapacağım zaten kendimi geliştirmek için aynı zamanda da iyi olup tekrardan ilaçları bıraktım da o tipe çökmemek için bunları yapmak zorundayım ben kendim de o gücü bulunmuyorum şöyle anksiyetem olduğu için sürekli içimdeki negatif ses konuşuluyor ki sen yapamazsın boşuna uğraşıyorsun falan ama buna rağmen yapmaya çalışacağım anksiyetemin sesi susar mı sizce yani bu ilacı kullanmışsanız Bu ilaç kaygıya iyi geliyor mu
Tabi ki geliyor olumsuz düşüncelerden kurtuluyorsun kasmıyorsun bi kere kendini aslında seni değiştirmiyor olması gereken gibi yapıyor
Peki ilacın etkisini göstermesi için bu 60 günlük rutini yaparsan aynı zamanda ilaçlarımı da düzenli kullanırsan bu anksiyete bitecek mi 7-8 senedir bu hastalıkta boğuşan biri dedi ki vücudun Bu ilacı alıştığı için daha fazla doz istiyor ama doktorum demişti ki bu ilaç insanı bağımlı yapmıyor
Canım bitmiyor öteliyor kendini geliştirirsen zamanla olgunlaştıkça da azalabilir ama maalesef yeni travmalar falanda etkileyip yine eskiyede döndürebilir zaten bu durum beynin mutşuluk hormonunu az salgılamasından oluyor bende öyleyim
ılac etkisini 2 hafta içinde gösterir vücut ilaca alışıyor
Vücut ilaca alıştı derken şöyle olur, kullanmadığında belirtiler tekrarlar. Asla öyle daha yüksek doz isteme gibi bir şey olamaz bu uyuşturucu mu saçmalamasın kimse bunu diyenler hiçbir şey bilmeden konuşuyorlar
Yani ben kendimi iyileştirmek için aynı zamanda ilaçların desteğiyle bu 60 günlük rutinimi yapmaya çalışacağım hepsini yapamazsam da elimden geleni yapacağım çünkü anksiyete ile alakalı çok fazla araştırma yaptım anksiyete boşluğu severmiş yani sen boş kaldıkça daha fazla düşünüyorsun bu düşüncede seni daha fazla dibe çektiriyor yani şu anda 19 yaşındayım öncesinde major depresyonum vardı Şu anda ondan sonra depresyonda değilim hala depresyondayım ama çok ağır bir depresyondayım sadece anksiyetem var bunun için de elimden geleni yapacağım sizce bunları yapsam az alırdım yani zamanında ve ilacın etkisiyle
O 7-8 senedir anksiyeteden kullanan ve bu hastalıktan çıkamayan biri dediğinde biraz moralim bozulmuştu çünkü gerçekten iğrenç bir hastalık
Zaten mevzu bu beyin boş durduğunda düşüncelere dalıyor. Benim ailemde herkeste psikolojik sıkıntı olduğu için birazda genetik faktörü var bu dediklerini yaparsan tümüyle geçer mi bilmem ama eminim azalacaktır😊
Yani bizlere genetik bizde de aynı sorun vardı sorun var yani Keşke ben de normal bir insan gibi olabilseydim Bu hastalık beni gerçekten mahvediyor o kadar iğrenç bir hastalık ki yani kalıcı bir hastalık olduğunu düşünüyorum ben
İlaçlarla o karanlık düşünceleri alır azalır mı
Bir de ellerimde çok büyük bir titreme var
Alır tabi o ilaçlar boşuna değil ilaç herhangi bir kötü yan etkide doktora git ilaç değişimi veya doz değiştirebilir bilgin olsun
Ellerimde titreme var onun dışında bir sorun yaşamadım Bir de mide bulantısı var biraz Bir de duygusal dalgalanmalar yaşıyorum bir gidip bir geliyor bir gidip bir geliyor yani Bu hastanın o kadar kötü ki hastalık
Canım daha çok gençsin emin ol önünde uzun bir yol var sen bu kafa ile devam edersen eminim yolun açık olur hayat bazen çok acımasız bazı şeylerin önüne geçilmiyor hayat o kadar kısa ki ama kimse bunun farkında değil şimdi sorun ettiğin şeyleri ilerde hatırlamıyorsun bile
Hayat gerçekten acımasa zaten ben major depresyona girip anksiyete yaşamamın sebebi geçmişte yaptım hatalardan dolayı çok beğenip bir major depresyonu yaşadım sonra ilaçları başladım hipomani yaşadım sonra dibe çöktüm tekrar ondan sonrasında ise bir süre Duygu durum düzenleyici ilaçlar kullandım Doktorlar baktı durumum gittikçe ağırlaşıyor tabii ki de anti depresyona başladım ilk önce düşük dozda ondan sonra da olsa yükseldi doktor şu anda dediğim gibi bu hastalıkla savaşıyorum huzursuzluk taşıyorum özellikle 14 ile 15 gibi bu saatlerde yani baskıcı bir ailemle yaşıyorum Doktor demiş dedi sen o zehirleyici ortamda olduğun sürece iyileşmen zor ama ilaçlar tahammül etmeni sağlar Ben de 60 günlük bir rutin hazırladım kendime 😭😭😭 o kadar zor bir ailede yaşıyorum ki nefret ediyorum ailemden onlar yüzünden bu hale geldim
Bazı şeyler sebebiyet canım eminim öyledir ama olumlu düşün yine de en azından bedensel sağlığın yerinde ve ailen var.. ya hiç biri olmasaydı?
Keşke olmasaydı keşke yetimhanede büyüseydim babam o kadar baskıcı geri kafalıki biraz özelden konuşsak olur mu çok doluyumda 😭😭 dertleşecek doğru düzgün insan yok
Öyle deme canım aile çok önemli