İki hafta önce doktora gittim doktor fissür var dedi, Gvenol ve *Nestol verdi. Sıcak su oturması yaptım, sağlıksız beslenmiyorum, günde üç litre su içiyorum. Birkaç gün sorunum olmadı, sonra dışkıdan sonra cumartesi ağrıdı, pazar tuvalete çıkmadım, pazartesi günü zorlandım, kanadı baya, akşama kadar gaz sancısı çekiyorum, tuvalete ağrıyınca pazartesiden beri de tuvalete çıkamıyorum. Bugün yine doktora gittim, kontrol muayene etmedi, sadece ameliyat etmem seni posalı beslen dedi, yine de beni ameliyat sırasında alın dedim. Ne yapmam lazım, tuvaletim geliyor ama korkudan kendimi kasıyorum sanırım kronik kabızlık yaşamak istemiyorum, hayatımda her zaman düzenli oldu neredeyse tuvalete çıkmam. En son reglimde su içişimde bile büyük tuvalete çıktım ondan beri kötüyüm. Ben de ameliyat olmak istemiyorum ama dayanamıyorum artık psikolojik olarak çöktüm doğal neler yapabilirim?
1 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
iki tatlı kasığı zeytin yağı iç yeterli olur bu senin için
İçim dışım zeytinyağı oldu içmekten sabah uyanır uyanmaz içiyorum bir yemek kaşığı akşam yemeğinde de önce içiyorum
Dactır ne diyor bu durum ile ilgili
Posalı beslen ameliyati unut ameliyat çözüm değil diyor ısrarlı ameliyat etmemek için ilaç verin diyorum ilaçla düzelmez sadece bağırsağını düzene getir diyor. Ben bu hastalıktan önce de zaten günlük tuvalete çıkıyordum
Başka bir doktora gözükmek istemedin mi hiç
Büyük ihtimalle başka doktora gidicem çünkü ben ağlayınca artık beni ameliyat sırasına aldı onun için de on beş gün önce haber veririm dedi ama ameliyat kesin çözüm değilmiş tekrar edebilir dedi doktorum şiddetli bir gaz çıkarma durumunda bile dedi
Arkadaşım kayısı ye bol bol ek olarak hortuma sıcak su makatina tut oturağında kabız olunca kanama yapılan yerlerde meme oluşuyor buda basur oluyor özellikle tuvaletini yaparken pecete kullanma o hijyen değil kaşıntı yapar. Nemli bırak her daim makatini
Günde iki kere sıcak oturma yapmaya çalışıyorum yani bir saati buluyor nerdeyse sıcak oturmam. Çok teşekkür ederim
Hayır olmadı sıcak tazyikli suyla makata tut hortumu o makat duvarlari iyice esner diski da dağılarak çıkar içinden yani o şekilde alafranga tuvaletini kullan varsa
Zaten alafranga kullanıyorum her zaman yarın deniycem çok teşekkür ederim
Rica ederim sürekli nemli tut makatini ek olarak peçete kullanma temiz ellerinle yıka mecbur peçete kanamayı daha çok arttırır ve hijyen değil o peceteler durularken yapışıyor kaşıntı yapınca daha çok artıyor makatta kanama ve yara kayısı tüket bir süre sonra geçer ve kabızlığa sebep olan şeyleri tüketme abur cubur ve ona benzer
Alafranga değil ya yanlış söyledim alaturka olacak çömelme pozisyonunda
Ben zaten diyet yapıyorum iki yıldır nerdeyse düzenli besleniyorum 60 kilo verdim sağlıklı beslenme alışkanlığım hala devam ediyor şükür paketli gıda şeker tarzı şeyler tüketmiyorum ama bunlara da dikkat edicem çok sağolun
Yediğiniz her şey bir ay boyunca kabız olmadan yer içerseniz sulu dışkı ile tez geçer tedavinizi hemen olursunuz
İnşallah hocam açık teşekkürler
İshal yapıcak bişy ler yesene sıvı şekilde yap kakanı acı çekme
Kivi yedim activya shot ictim günde üç litre su içiyorum yürüyüş yapıyorum maçta bile içtim kuru dut çayı içtim ama iki gündür tık yok
İşgal yapan acı Çehre var aktarlarda ondan yemeğinin içine 1-2 tane koy sudan farksız olur kakan
İshal olmak da zarar vermez mi peki
fındık fıstık ceviz tarzı beslen günde bir avuç.. ve yürüyüş yap... bolca su iç
Sağlıklı yağları tüketiyorum her gün özellikle çiğ halinde uyanınca zeytinyağı da içiyorum ama psikolojik olarak kendimi kitledim sanırım yoksa beslenmem çok iyi üç litreden bile fazla içtiğim oluyor bazen gün içinde
yağdan ziyade o ürünlerin bağırsakta olması senin işine gelir ;) katılaşmayı önlüyorlar işte
Benim dışkım afedersiniz ama zaten çok katı olmuyor ama çıkarken hacimli oluyor ona çözüm bulamıyorum sert olmuyor ama hacimli oluyor
lifli şeyler ile ve besinlerin arasına mola vererek ilerleme dene... bu mevsim kiraz vişne vs... hareketlendirir kalınlığa çare olur
Çok teşekkürler deniycem bugün kivi aldım yarın da armut alıcam kirazı visneyi de unutmam teşekkürler
rica ederim... bazı wc ye götüren hamleleri vardır herkesin.. soğuk ya da çikolata yemek gibi bazen tütün ürünleri vs gibi ama tütün kullanmıyorsan hiç bulaşma oralara
Alkol tütün kullanmıyorum hiç ama acı kahve içiyorum o etkili oluyordu bu hastalık başladığından beri korkudan onu da içemiyordum bugün içtim bakalım hayırlısı olsun
takipteyim dm
Ona doğal çözüm yok ameliyat şart
Doktorum izin vermiyor ameliyat olmama posalı beslen herkeste var o çatlak nerdeyse bende bile var dedi
Geçmiş olsun
Sinabeki içi
Daha önce denemedim hiç kötü bir yan etkisi olur mu acaba bu hastalık için
Hiç bir yan etkisi yok akdardan alıcan kaynatıp içicen suyu
Tamam hocam çok teşekkür ederim
Rica ederim
Doktor ameliyat mı diyor
Doktor ameliyat etmem diyor posalı beslen dedi ben zaten paketli gıda tüketmiyorum genelde salata protein tüketiyorum ekmek makarna vb tüketimi de yapmıyorum yulaf tam buğday unlu şeyler yiyorum
Sıcak su oturma banyosunu sık sık yap fitil verdiyse kullan suyu bol iç kayısı çayı iç
Doktor bana ilaç yazmadı aslında ben önce sağlık ocağına gittim aynı ilaçları kullan dedi fitil de vardı gvenolün onu kullanma çatlağa zarar verirsin dedi
Muayenesi zor mu
Hayır iki dakika bile sürmedi
Korkuyorum açıkçası
Korkma ben de korktuğum için erteledim sınavım vardı haftasonu ona bile ağrıyla girdim korkacak hiçbir şey yok sadece benim biraz ağrıdı yarım saate geçti ağrısı da