Regl dönemini hafif ağrılarla atlatmak için ne yapılabilir?

Regl dönemini hafif ağrılarla atlatmak için ne yapılabilir?

Bu soruya cevap vermiştim başka birinin şimdi de buraya cevap vereyim 🙂
Su içmek. Sıcak su da kan akışını hızlandırıp kasların gevşemesini sağlar dolayısıyla krampları azaltır.
Bitki çayları. İçerisinde ağrıyı azaltmayı amaçlayan ve düz veya çizgili kaslarda gerçekleşen spazmları durduran bileşikler var.
Kan akışını artırmaya ve rahmi rahatlatmaya yardımcı olan yiyecekler. Çilek, domates, ananas, zerdeçal, zencefil, sarımsak, yeşil yapraklı sebzeler, badem, ceviz ve somon gibi yağlı balıklar rahmi rahatlatır.
Kafeinsiz içecekler ve yiyecekler. Kafein, rahmin daralmasına sebep olur ve krampları daha ağrılı hale getirebilir. Regl olunan süre boyunca kafeinsiz kahve içsen daha iyi olur. Enerji için yüksek proteinli atıştırmalıklar yiyilebilir.
Egzersizler. Hafif esneme veya yürüyüş yapılabilir.
Stresi azaltmak. Derin nefes alma, nefes pratiklerini deneyebilirsin.
Ben acı olayının tamamen kafada bittiğine inanıyorum hani açıyor kalkamıyorum filan deyince kesinlikle daha kötü hissediyorsun ve gerçekten kalkamıyorsun ama bugün daha iyi hissediyorum şu an çok acı çekmiyorum gibi gibi şeyler ile kendi kendine bunları tekrarlar isen gerçekten o kadar da çok ağır geçmiyor böyle yataktan kalkamayacak kadar çok acı çekmiyorsun.
Ben ağrı kesici içmezsem eğer hastanelik olup serum yemek zorunda kalıyorum
sürekli kendini sicak tutman lazim
Düşünmemeye çalış.
Bitki çayları tercih edilebilir
Ay boyunca ayağı sıcak tutmak lazım
Regl başlar başlamaz bir adet parol içilmeli 😣
Ağır şeyler yemeyin. Hafif gıdalar ile beslenin
Tatlı ye
Ağrı kesici kullanılabilir
Üşütmeyeceksin en başata. Ne çektik bu regl ağrısından☺️
Su iç
Çikolata ye