“Anksiyete yaşayanlara bir şey sormak istiyorum. Sizde de bir anda hiçbir şey yokken yoğun bir korku, ölecekmiş/bayılacakmış gibi olma, baş dönmesi-sersemlik, kafada baskı ve ‘bir şey olacak’ hissi geliyor muydu? Bende özellikle panik atağımdan sonra bu korkular ve sürekli sersemlik başladı. Doktor kontrollerimi de yaptırıyorum. Siz bu döngüden nasıl çıktınız, ne gerçekten iyi geldi? İlaç, terapi veya kendi yaptığınız bir şey varsa paylaşır mısınız?”
1 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
İş sendr bitiyor nefes egzersizi yap burunda al agızdan ver beyin sana kısa vadede oyun oynuyor ölme hissi ordan geliyor bende yaşadım çünkü
“Aynen bende de tam olarak o ölüm hissi var, insan o anda gerçekten öleceğini sanıyor. Nefes egzersizinin işe yaradığını söylüyorsun, bu konuda biraz daha bilgi edinmek istiyorum. Sen de yaşamışsın, peki sende zamanla tamamen geçti mi?”
Şeyi deneyebilirsin psikologlar diyor öyle anlarda etrafta mesela kırmızı nesneler var kaç tane var sayın diyolar içinizden ilk aklıma bu geldi bide bileklerine soğuk su tut 6 saniya falan sakinleşiyosun biraz
Teşekkür ederim O an insanın aklına hiçbir şey gelmiyor gerçekten. Etraftakilere odaklanma kısmını söyledikleri gibi yapmaya çalışacağım, soğuk su yöntemini de ilk defa duydum.
Rica ederim bende de bi dönem olmuştu baya uğraştım. Arada panik hissi gelince yapıyorum bişeyler, nefes egzersizini de öneriyolar ama bende işe yaramadı. Soğuk su o anda kalbe giden damarları rahatlatıyor ben kendim buldum sanmıştım bu yöntemi ama varmış zaten
Panik atak sonrası geçemeyen kafa sisi bulanık görme korku bayılma odaklanamama zehir bir hayat anlıyacağın 3 ay oldu gecmiyor
Bende de şey vardı bir ara normal evden çıkıcam mesela hazırlandım çıktım bi anda başım dönüyodu kalbim hızlanıyordu sonra sakince bi bankta oturuyodum ama ağlıyodum da sessizce bazı ilaçlar iyi geliyormuş ilaçsız geçen de var tabi
Seni de biri ya da bi olay mı üzdü
Aslında üzlmedim şöyle izah ediyim ben milli sporcuyum yarşma döneminde sitres yaptım fazlasıyla sitres bağrsaklarımı etkiledi bu ettki bir sene felan sürdü acıkcası hassas bagrsak (irtabıl bagrsak sendrmo) dikat etmeyince sürekli dışarda yaşadığım sitres sitresten doğan panik atak anksiyete diyebilirim maalesef
Anladım, stres mideye dolayısyla bağırsakları bozuyor zaten. Bende de beni üzen şeylere benzer şeyler yaşadığımda bağırsaklarım kötüleşiyo ve bi anda bayılmaya yakın oluyodum. Umarım iyi olursun
Umarım iyi oluruz İNŞALLAH
İnşallah
Peki şu an nasılsın artık iyisindir umarım bu tarz sıkıntılar yasamiyirsundur umarım
Aslında baya iyiydim ama bu ara yine yokluyo gibi kpss lisans yaklaştı bende istediğim gibi çalışamadım 2 sene sonra bir daha ki kendi hayatıma bakamassam diye fenalık geliyor
Nabzım yükseliyor
Seni çok iyi anlıyorum sitrse girmemeye calış diycem fakat inansın elinde değil sakin kalmaya calış istersen piskatriye görün piskoloji kadar kötü bir şey yok bu süreçte onu anladım resmen hayatını elinden alıyor
Öyle oluyor maalesef, psikoloji gidince sağlıkta bozulmaya başlıyor. Yani yüksek puan alamazsam alamam sağlığım daha mühim kendime bunu hatırlatıyorum
Bu süreçte hiç birşeyin sağlıktan daha önemli olmadığını anladım oyuzden iyi ol
İyi olucam inşallah, sende iyi ol
🙏🤍
😇
Bende iki sene önce çok yaşıyordumz sürekli ölme hissi stres vs vardı. Spora başladım ben daha çok kendimle ilgilendim. Bide dinime yöneldim. Bu şekil düzeldim
Çok teşekkür ederim Ben zaten spor hocasıyım ama bu süreçte kendi sporumu bile yapamaz hale geldim. Sürekli kafam belirtilerde, gerçekten çok yorucu bir şeymiş.
Cookkk hemde ben her gece azraili bekliyordum jwiwjwj bazen birden Beyaz birşeyin geldiğini hisseder şahadet getirirdim wjiwjwj tüm çevremden helallik istediğim olmuştu, ciidden çok zor bir durum. Allah yardımcın olsun
Seni o kadar iyi anlıyorum ki okurken tekrar ölücek gibi oluyorum inanrmsın bilmiyorum fakat şu an yaşın süresini dinliyorum gerisini sen düşün:)
Yaaa kendine iyi bakk. En kısa zamanda iyileşmen dileğiyle
Tesküredrim 🙏 inşallah
Masaj yaptırın
Herşeyi denedim olmuyor
Nefes egzersizleri yap sinirlendiginde sayı say herşeyi düşünmemeye calıs kendini bir ise odaklamaya calıs yüzün iyi gelir akupunktur yaptırın
Panik atak ara ara geliyor alıştım fakat kafadaki bayılma hisi geçmiyor toparlanmadım hala 3 ay oldu