31 Mayıs'ta bir panik atak/kötüleşme yaşadım. O sırada tansiyonum kısa süreli 20/10 çıktı ve sonra normale döndü. O olaydan birkaç gün sonra sürekli sersemlik, kafada yoğunluk/gariplik, dengesizlik ve zaman zaman saniyelik bayılacakmış gibi olma hissi başladı.
Daha önce de panik atak geçirmiştim ve o zaman benzer kafa şikâyetlerim yaklaşık 15-20 günde tamamen geçmişti. Bu sefer ise uzun sürdü.
Günlük hayatımı sürdürüyorum, dışarı çıkıyorum ve istediğim yerlere gidiyorum ama bu kafa hissi devam ediyor. Bazen bağırsak/tuvalet konusunda da yoğun kaygım oluyor.
Dahiliye tahlillerimde B12, tiroid, hemogram ve elektrolitler gibi değerler genel olarak normaldi. D vitamini düşüktü, onu tamamladım. Nöroloji değerlendirmesi ve beyin MR'ı sürecindeyim.
Benim gibi panik ataktan sonra sürekli sersemlik/kafada gariplik yaşayan oldu mu? Gerçekten düzelen varsa ne kadar sürdü ve size ne yardımcı oldu?
Lütfen “şu hastalığın var” şeklinde tanı koymak yerine, kendi deneyiminizi yazarsanız çok sevinirim.
3 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Biliyorum bu herkesin hosuna gitmeyebilir ama hacamat yaptirmani tavsiye ederim. Önce sırt taramasi sonra başının arkasindan hacamat yaptirip uzerine sülük koydur. Sülük hos bir hayvan degilse bile faydasi cok. Su içmeyi arttir ne kadar içiyorsun bilmiyorum ama iste en az 2 litre iyi. Sadece doktorların yeterli seviyede deyip biraktigi vitamin mineral seviyemiz her insan icin uygun degildir. Normalin alt sınırında olan her değerini yükseltmeye bak. Biraz tuzu azalt. Magnezyum takviyesi al. Ve nöroloji ve psikolojiye mutlaka git. Şifalar dilerim. Allah yardımcın olsun. Kimse kimseye tabiki tanı koyamaz. Benim yazdığım da sadece tavsiye. Ben nadiren panik atak geçiririm cok baski altina girmissem. Biz kadinlar duyguları bi sekilde atıyoruz. Ağlıyoruz. Panik atak aninda aglayamadiysan zihinsel yük beynini yormuştur. Belki kendini serbest bırakmayı denemelisin. Ağlamak istiyorsan agla. Hayat kolay degil, bazı yaşamlar hic kolay degil. Bayilacakmis hissini bilirim. Ben kendimi sonradan fark ettim ; o kadar yalnizmisim ki ağlayacak tek bir omuza ihtiyacim varmis.. belki seni görecek, anlayacak birini aile ya da sevgili olmasa bile en azından duzenli bir psikolog bile olsa iyi geliyor. Bir çığın, selin dogal afetin karsisinda ne kadar aciz kalıyorsak insan cocuugunda yalnızlık karsisinda da öyle hissediyor. Büyüyünce tetiklenebiliyor. Bunlar benim hislerim herkes farklı hissedebilir. Uzun yazdım ama paylaşmak istedim. Umarım bir an önce gecer.
"Hayatın zorluğu ve yalnızlık karşısındaki o acizlik hissiyle ilgili yazdıkların gerçekten çok derindi, içtenliğin için teşekkür ederim. Haklısın, bazen zihinsel yükü serbest bırakmak gerekiyor. Hacamat tavsiyeni aldım, en yakın zamanda deneyeceğim. Magnezyum ve su gibi pratik önerilerini de hemen uygulamaya başlıyorum. Vakit ayırıp bu kadar anlamlı bir paylaşım yaptığın için çok sağ ol, umarım hepimiz için her şey daha kolay olur."
Rica ederim maddi manevi sifalar dilerim umarım gelecek günlerin hepsi hepimiz icin gecmis günlerden cok daha güzel olsun.
Çok teşekkürederim
İlaçsız düzelmiyor çünkü yoğun anksiyete bozukluğu yaşıyorsun onun sebebi de geçirmiş olduğun panik atak; çarpıntı, istemsizce bağırma, terleme, ani körlük, kulak çınlaması, şok durumları. Şu anda düzeleceğini düşünmemek seni yetersiz hissettiriyor eminim ama hepsi kendine inanınca geçiyor.
Teşekkür ederim kardeşim. Benim de hayatım gerçekten çok etkilendi, bu yüzden düzeleceğime inanmakta zorlanıyorum. Sen de bunları bizzat yaşadın mı? Özellikle sürekli sersemlik, kafada gariplik, dengesizlik ve bayılacakmış gibi olma hissi oldu mu? Ne kadar sürdü ve tamamen düzeldin mi? İlaç kullandıysan ne kullandın, terapi aldın mı? En önemlisi, şu an tamamen normale döndün mü?
Rica ederim, lafı olmaz. Çarpıntıyla uyanıyordum, nefessiz kalıp kendimi çaresizce sağa sola atıyordum. Yıllar önce dalga geçerdim “Öyle bir şey yok.” diye, yaşamadan bilemiyor insan. Birincisi 8 yıl öncesine dayanıyor, sporu bıraktığım zaman çok hafif bir panik atak geçirmiştim, o zamanlar şiddetli göğüs ağrısı ile nefessiz kalma gibi şikayetlerim vardı, sonraki ise ölüm gibi bir şeydi. Yıllar önce kullandığım ilaçları aldırdım, öyle öyle anca düzeldim, kendime inancım da arttı tabii ki, yoksa düzelmem yıllar alırdı ama ben en fazla 2 aya düzelmiştim. Citoles 10 mg fakat ilk hafta yarım kullanıyordum, Rexapin ise 2.5 mg, fakat yine de doktor gözetiminde kullanmanı tavsiye ederim. Şu anda kendi şehrimden çok uzaklarda hiç hayal bile edemeyeceğim ağır işlerde çalışıyorum çok şükür.
Çok teşekkür ederim kardeşim, yazdıkların gerçekten umut verdi. Ben de fitness eğitmeniyim ama bende asıl sorun çarpıntı değil, panik ataktan sonra başlayan sürekli sersemlik ve kafa garipliği. Hayatımı bayağı etkiledi. Senin yazdıkların gibi düzelip normale dönen insanların deneyimlerini merak ediyorum. 🙏 Umarım istediğin güzel bir hayat yasarsın.
Rica ederim hocam 😊 Onlar da bende olmuştu, yani eminim düzelecektir. Çok teşekkür ederim, umarım sen de istediğin hâline dönersin.
Amin inşallah 🙏
Amin inşallah hocam
Aynılarını yaşadım kendıni analiz etmen lazım seni sakinleştiren neler var diye pozitif olmaya çalış olumsuzluklardan uzaklaş sağlıklı hayata dön sadeleş Benım 5 ayda geçti 5. ayda rahatsız etmeyecek dereceye geldi yanı
"Çok haklısın ama inan yapmaya çalışıyorum, şu an bir türlü düzelemiyorum. Çok ağır şekilde geçirdim, o an ve sonrası resmen dünyayla bağlantım kesildi gibi oldu. Ama dediğin gibi kendimi analiz edip o sadeleşmeyi yakalamaya çalışacağım, yazdıkların bana çok büyük umut oldu. Çok teşekkür ederim
Tedaviye başla ve doktorları dinle yoksa geçmiyor benim yıllar oldu hala ugraşıyorum ilacı bırakmamam gerekk başlayıo bırakıyorum sonra başa sarıyoruz
"Çok haklısın, doktor kontrolü ve tedaviye sadık kalmak bu işte en önemlisi demek ki. İlacı kendi kendine bırakınca sürecin başa sarması çok yıpratıcı oluyordur, umarım sen de en kısa sürede kalıcı bir rahatlığa kavuşursun. Tavsiyen için çok teşekkür ederim, dikkate alacağım."
Ne demek rica ederim kısa bir not hangi anlarda kişilerde yerlerde tetiklenip atak geçiriyorsun bir yere not al sonra bak hayatından çıkarabiliyorsan çıkar ve psikiyatriden psikolog desteği istemeyi unutmaa rica ederim umarım iyi gelir
🙏
ilaçlarla duzelir
Umarım öyle olur 🙏
Panik atak yaşayan biliyorum
Geçmiş olsun
Teşekkürederim
Bende göğüs ağrısı oluyor ara ara ve geçmyor
Doktora gitmeyi ihmal etme
düzelemeidimmm benn
"Geçmiş olsun, seni çok iyi anlıyorum. Herkesin süreci, vücudu ve yaşadığı atağın şiddeti gerçekten çok farklı olabiliyor. Demek ki senin için daha farklı bir yol izlemek ya da doktorla tedaviyi yeniden şekillendirmek gerekiyor. Umarım en kısa sürede sen de bir çıkış yolu bulursun ve hafiflersin