6 gü

5 tane ağır psikiyatri ilacı kullanıyorum hastalığımla beraber ciddi derecede unutkanlık var bunları yaparsam düzelir mi?

Arkadaşlar 5 tane ilaç kullanıyorum antidepresan, sakinleştirici vesaire. Hem ilaçlardan kaynaklı hem de depresyon, sosyal anksiyete, kaygı bozukluğundan dolayı ciddi derecede unutkanlık yaşıyorum. Örnek vermek gerekirse başka bir şehre gezmeye gidecektim biraz hava almak için evdeki valizimi unuttum, tuvalete gidiyorum ellerimi yıkamayı unutuyorum. Bu kadar ciddi derecede unutkanlık, kelime bulamam ama odaklanamama sorunu var. Ben de bu sorunu kökünden çözebilmek için doktora gideceğim, doktorun yazdığı ilaçları azaltabilmek için konuşacağım. Doktora diyeceğim, unutkanlık yapan dudaklarım ama sorunu olan dışarı çıkar, o da ona göre tedavisini hazırlayacak. Ben 3 ay içerisinde spora başlayacağım, namaza başlayacağım, günde 2 litre su içeceğim, uykuma dikkat edeceğim düzenli bir şekilde. Bir de günde Türkçeden iki kelime öğreneceğim, iki kelime Türkçe kelime veya açık sade kitapları okumaya çalışacağım. Derse başlamayacağım bu halde ders çalışamam. Bunların hepsini arkadaşlar hafızamın güçlenmesini, unutkanlığımın azalması için yapacağım. Kendime 3 ay vereceğim. Sizce bunların hepsini yapsam hafızam güçlenecek mi, çünkü doktor unutkanlık yapan ilaçları çıkartacak benim tedavimden. Bu arada yavaş yavaş iyileşiyorum artık.

5 tane ağır psikiyatri ilacı kullanıyorum hastalığımla beraber ciddi derecede unutkanlık var bunları yaparsam düzelir mi?
Cevapla