7 ay önce yani ocak ayında gece bir anda panik atak geçirdim 3 kere kustum sonraki 3 ay çok yoğun kaygı günlük işlerimi yapamaz, yemek yiyemez hale geldim sonraki dönemlerde ise farklı açıklayamadığım tonlarca hisler gelmeye başladı algılarım çok garipleşti uçan sinek bile algımı bozup garip hissettirip korkutuyordu çok fazla yabancılaşma derealizasyon yaşamaya başladım hala da devam ediyor çok fazla şekilde etraf çiğ, ham, sert hissettiriyor her gün cehenneme uyanıyormuş gibi hissediyorum sürekli çok korkunç bir şey olacakmış kendimi kaybedecekmişim gibi korkuyorum bir de herkes yaşadı mı bilmiyorum ama çocukken özellikle hastalandığımızda çok klostrofobik bir rüya görürüz ya sürekli onu görüyorum ve uyanıkken de onu hatırlayıp hissediyorum içimde çok fazla his var asla adlandırıp anlamlandıramıyorum asla geçmeyecekmiş gibi hissediyorum bir de normalde asla hatırlamayacağım ama bu dönemde sürekli çocukluğumdan travmatik anlar bir anda aklıma geliyor film şeridi gibi ve kötü hissettiriyor beni en yoran kısım sa sanki hep geçmişte de böyleydim ve hep böyle kalacakmışım gibi geliyor lütfen yaşayan ya da yaşamış olan birisi yardım etsin
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Senden daha beterlerini yaşadim gecti antidepresanla ama
Ne gibi şeyler yaşadınız benim anlattıklarım size uyan kısımları var mı
Kişiligim bile degisti diyeyim
Şu an iyimisiniz peki yani o korkuların içinden cikabildinix mi hayat o andaki kadar kötü mü ilerliyor ileride
Baya iyileşiyon. Ama o burukluk kalıyor hiçbir zaman eski sen olmayacaksın tabi benim gibi yaşadıysan
Sizin ağır dediğiniz şey nedir peki en zorlayan
24 saat vucudumun ustunde tonlarca bir ağırlik taşımak hayattan zevk almamak konuşamaayacak kadar bitkin kalmak hafife alınmayacak bir şey depresyon
O an asla işe falan girmek ders calismak olsun normal insanlarla konusmak imkansizdi. Hastasın yani gripken nasıl yataga bagimliysan bu da oyle ama baya uzun sureni
Anladim sizinki bitkinlik tarzı yanlış anlamadıysam benimki hep endişe ve dehşet hali bu arada teşekkür ederim benimle paylaştığınız için 🙏
Önemli değil damdan düşeni damdan düşen anlar. Yani işte şimdide ozguven yok ben de 🤷🏻♀️ eski ozguvenim bitti gibi😀
Duzeldim baya ama kişiligim degisti baya
Beynin yapiyor onları beynini mesgul edecek seyler yap beynine telkin ver
Umarım sizden aldıklarının daha güzellerini geri yerine koyar hayat düzelmesini sevindim bana da ışık oldu en azından beynimi meşgul edince biraz da olsa gidiyor ama eve gelince ya da boş kalınca yine o korkunç şey çöküyor üstüme bir de antidepresan ne kullandınız bana selectra önerdiler ama
Ben korona deprem sonrasi travma sonrasi stres bozukluğuna bağliyorum ondan sonra oldu ben de tetikledi yani. Ben 2021 de hast olmuştum. 2022 de iyileştim 1 yıl falan surdu önce lustral kullandım bana ağır geldi sonra selectraya geçtim 25 mg şeklinde bana uygun geldi. Selectra bana iyi geldi iyilestiigini kendinde anliyorsun zaten.
Peki ne zaman ilaç tedavisini kabul ettiniz süreç içinde ben hala neden bilmiyorum ama ilaç tedavisini erteliyorum sürekli yanıt vermemesinden kaygilanip korkuyorum sanırım ilacın ya da geri alınamayacak yan etkileri olmasından
Tek başıma atlamadigim icin
Atlatamadigim icin
Hangi yan etkisi var ki? Neyden korkuyon?
Yani mesela kayginin yanında mutluluğu da aldığını duymuştum
😀mutsuzda yaşanılıyor
😂😂
Zzzzzz