9 gü

Kaygı, panik atak, derealizasyon ve çocukluk travmaları bu kadar ağır yaşanır mı, geçer mi?

7 ay önce yani ocak ayında gece bir anda panik atak geçirdim 3 kere kustum sonraki 3 ay çok yoğun kaygı günlük işlerimi yapamaz, yemek yiyemez hale geldim sonraki dönemlerde ise farklı açıklayamadığım tonlarca hisler gelmeye başladı algılarım çok garipleşti uçan sinek bile algımı bozup garip hissettirip korkutuyordu çok fazla yabancılaşma derealizasyon yaşamaya başladım hala da devam ediyor çok fazla şekilde etraf çiğ, ham, sert hissettiriyor her gün cehenneme uyanıyormuş gibi hissediyorum sürekli çok korkunç bir şey olacakmış kendimi kaybedecekmişim gibi korkuyorum bir de herkes yaşadı mı bilmiyorum ama çocukken özellikle hastalandığımızda çok klostrofobik bir rüya görürüz ya sürekli onu görüyorum ve uyanıkken de onu hatırlayıp hissediyorum içimde çok fazla his var asla adlandırıp anlamlandıramıyorum asla geçmeyecekmiş gibi hissediyorum bir de normalde asla hatırlamayacağım ama bu dönemde sürekli çocukluğumdan travmatik anlar bir anda aklıma geliyor film şeridi gibi ve kötü hissettiriyor beni en yoran kısım sa sanki hep geçmişte de böyleydim ve hep böyle kalacakmışım gibi geliyor lütfen yaşayan ya da yaşamış olan birisi yardım etsin
Kaygı, panik atak, derealizasyon ve çocukluk travmaları bu kadar ağır yaşanır mı, geçer mi?