18'de kapandım, 32 yaşındayım. Yaşıtlarım gibi yazları giyemedim, günde 3 kez duş aldım terlemekten, üstelik migren ve astımım var daha da zorladı.
İnsanlar rahat rahat bikini, mayo giyerken ben her yeri kapalı haşema ile denize girdim. Gerçekten komik gözüküyor bu arada, herkes size bakıyor, daha çok dikkat çekiyorsunuz... Hele ki Ege'de Akdeniz'de.
Yani ne bileyim, ailem çok despot, ileri derecede muhafazakar ama ERKEKLERE değil sadece KADINLARA işliyor kurallar.. Bunu anladığımda 25 idim. Açılmak istedim, bir sürü tehdit, duygu sömürüsü bir de onlarla yaşıyon yani nasıl istediğin hayatı yaşayacan..
Sonuç bir ton fiziksel ve mental hastalık🙏
(Erkekler çok fazla beylik konuşmazsa sevinirim, malum deneyimleyemeyeceğiniz bir şey)
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Deneyimlemediğim, deneyimleyenlerin de olduğu bir ortamım olmadı dediğin gibi...
Ama naçizane fikrim; bende önemli olan senin ne istediğin...
Bana kalırsa boşa geçmiş zaman derim. Ama inancı olan bir insan tam aksini söyler. Ama herkes madem ki kendi fikrini söylüyor. Benim fikrim açık ve net bu konuda... Boşa geçen yıllar
Basta seviyordum kapaliligi gercrkten kotu gozlerden , sapiklardan muhafaza ettigi bir gercek ama ozguvenin dusuyor kadin gibi hissetmiyorsun.. erillesiyorsun. ve pek cok sosyal ortamdan aktiviteden geri kaliyorsun. Aciklarin uapmak istedigi seyleri yapamiyorsun, hâl diliyle de olsa insanlar sana burada yer yok mesajini acik sekilde veriyorlar. Is bulmaya calisirken bile cok zorlandim, mavi yaka islere aliyorlar genelde..
Ya aslında bu tamamem yaşadığın yerle alakalı diyebilirim.
Yani kimsenin kimseyi sosyal haklarından mağdur etme hakkı yok...
Çevrende herkes için yer vardır. O çevrede sırf kapalısın diye hal ve hareketleri ile sana gerek yok imajı verenlerin zaten açık olsanda hayatında yeri olmamalı...
İnsanlar, önceliği insanlığa verseydi hiç bir problem kalmazdı.
rahhan hüdamları varmıdır
Aslında kazandığın tecrübeler var.
Kaybettiğin çok önemli şeyler değilse sağlık sorunları olabilir. Ama onlarda düzelebilir
EEE artık bu yaşta bu hayata kendi doğrularını yaparak yaşamanın doğru olduğu Kararini alabilmenin ne kadar güzel birsey olduğunu anlamış olman gerek
Kaybettigin bir cok sey var ama bu kapandigin icin degil aile baskisi nedeniyle yasamak isteyip yasayamadigin seyler. Artik tamamen aklin ben yapamadim keske yapabilseydim dediklerinde olacak
senin kadar olmasa da yakın olayları bende yaşadım tesettürlü olmasamda bende mayo bikini giyemedim haşama giymek zorunda kaldım. ancak evlendikten sonra eşim sayesinde özgürlüğüme kavuştum
Aslında kendi kararlarını alabilirsin fakat zor bir ailen var anlaşılan
Ne yazık ki toplum genel olarak ataerkil bir toplum. Zaten bunun etkilerini her yerde görüyoruz.. Bir şey kaçırdın mı? Ne açıdan baktığına bağlı kierkegaard'in seçim paradoksuna göre her türlü pişmanlık olacaksın. Yani için rahat olsun..
Kaybı dine kırgınlık, soru işaretleri, hevesini alamama, konforsuz geçen yıllar...
Kazancı manevi tatmin, zorluklarla yapılan ibadetin sevabı, sapık insanlardan uzak olmak...
Bu vicdani bişey bence
Sohbet edelim istersen
Buna sen cevap ver
gecmis olsun
Dertleselim mii