arka kamerada fotoğraf çekinsem ne kadar düz durmaya çalışsam da hep eğri çıkıyor, başım sağa eğik, vücudum sola, bel kısmım başka bir yere, aynada alışık olduğum için fark edemiyorum, arka kamerada ne kadar düz dik dursam da böyle
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer arka kamerada fotoğraf çekinsem ne kadar düz durmaya çalışsam da hep eğri çıkıyor, başım sağa eğik, vücudum sola, bel kısmım başka bir yere, aynada alışık olduğum için fark edemiyorum, arka kamerada ne kadar düz dik dursam da böyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Olabilir ama sadece bu anlattıklarına bakarak "kesin skolyoz var" demek doğru olmaz. Ben muayenede önce duruşunu, omuz ve kalça seviyelerini, omurganın hareketini ve vücudunun simetrisini değerlendiriyorum. Çünkü bazen kas dengesizlikleri, uzun süre aynı pozisyonda oturmak, tek taraflı yük taşımak ya da duruş alışkanlıkları da fotoğraflarda vücudun eğri görünmesine neden olabiliyor.
Aynada her gün kendimizi gördüğümüz için küçük duruş bozukluklarını fark etmek zor olabiliyor. Arka kamerada çekilen fotoğraflar ise bunları daha belirgin gösterebiliyor. Eğer omuzlarından biri sürekli daha yukarıda görünüyorsa, kürek kemiğinde belirgin bir çıkıntı varsa, bel boşlukların iki tarafta farklı görünüyorsa veya eğrilik her fotoğrafta aynı şekilde devam ediyorsa, skolyoz açısından değerlendirilmen faydalı olur.
Skolyoz tanısı sadece fotoğrafa bakılarak konulmaz. Gerekli görülürse fizik muayene ve ayakta çekilen omurga röntgeni ile kesin değerlendirme yapılır. Erken fark edilen durumlarda uygun egzersiz ve takip ile oldukça başarılı sonuçlar alınabiliyor. Bu yüzden aklında soru işareti varsa bir fizyoterapist veya ortopedi uzmanına görünmeni öneririm.
Postur bozukluğu da olabilir skolyozun var mı diye baktır ama
Vucudunun yağ tuttuğu yerlerde olabilir
yağ tuttugu yerler derken nasıl yanii
Mesela belinin bir yeri kıvrımlı ama sol kısmı öyle değil dümdüz gibi
oda olabilir
napıcam bilmiyorum
Doktora gidip söyle
Olabilir tabiki postur bozukluğu da olabilir. Kas ile alakalı.
tanısını nasıl koyuyolar
Kendi kendinle kavga etme ponçik bir Doktora gözük teşhisi o koysun
Arkadan cekilimen gerek. S vücut yapısı oluyorsa olur
Evet skolyoz. Ilerlememesi için egzersiz şart.
arka kamera fobim olustu asla fotograf cekemiyorum
Istersen detaylı yorumliyim görsel gönderirsin, bu kifoz skolyoz konularına hakimim
resimim yokki cok kotu hissettim hepsini sildim boydan olanlarn
Ulaşırsan egzersiz yöntemini aktarayim.
doktora gitmek isityorum ya
ortopedimi fizikmi hangisine gidiliyor bilmiyorum
Ortopedi, teşhisten sonra fizik. Tanışmak istiyorum seninle.
sevgilm var
teşekkür ederim
bir dokotra görün derim
Doktora sor bence
hangi bolume
Ortapedi