Kabız falan değilim ama içi çok yanıyor neden olabilir adetim bitti, ped pişik yapmıştı kenarlarını, o geçti ama bu sefer de içi yanıyor neden olabilir
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Şöyle bir durum var. Safra asitleri bu yanmaya neden oluyor. Karaciğerde üretilen safra, safra kesesinde depolanıyor oradan da ince bağırsağa salgılanıyor buda yağların sindirilmesi için. Bu safranın işi bittikten sonra safra asitlerinin yaklaşık %95'i ince bağırsağın son kısmında terminal ileum denilen yeree tekrar emilir ve portal toplardamar yoluyla karaciğere geri taşınır. Buna enterohepatik dolaşım deniyor. Bazı kişilerde emilim mekanizmasının yeterince çalışmaması sonucu bu safra asidi dışkıya geçiyor ve makatı yakıyor hem de tahrişe neden oluyor. Mesela dışkılama sonrası yanma ve beraberinde aşırı kaşıntı oluşuyorsa kesinlikle dışkıda safra asidi var demektir. Bazı insanlarda hemoroid sorunu falan oluyor da onlarda her zaman yanma olabilir. Ama bu yanma tamamen emilim sorunundan kaynaklı oluşan safra asidinin dışkıya kalın bağırsakta geçmesi sonucu oluşuyor.
Anladım korkacak bişey yok dimi
Hayır bu her insanda ayda 1 kez olsa da olabiliyor. Acı biber çiğköfte yiyenlerde de oluyor. Yemediğin halde bu oluyorsa safta asidinin dışkıya karışmasından kaynaklı. Korkulacak bir şey yok. Sadece bu tür durumda daha fazla bol su ile temizlik şart.
Teşekkürler inşallah
Teşekkür ederim *
🙏🏻
basur belirtisi olabilir dikkat edin. Probiyotik ve prebiyotik alın
Popo etrafını ne düzeyde temizliyorsun hep temiz midir ve çok terlemiş miydi en son pişik olacak derecede
Evet ped pişik yapmış üstelik hipoalerjenik ped kullanmistjm ama içi yanmiyordu bugün büyük tuvaletimi Yaptım ondan sonra çok yandı
Sorularım olacak size ve öneri gizlisiniz nasıl yapabiliriz
Hemeroid var mı?
Sağlıkçıyım
Hayır yok aslında
Acı yedin mi
Yok yemem salçalı yemek çok tüketiyorum
Ondan o kadar yanma hissi olmaz
Bilmiyorum ama basurda yok tuvaletimi yaparken de hiç zorlamadim ped popo içinide pişik edermi
kanka catlak var adim kadar eminim
Napicam peki hiç belli değil
Büyük tuvaletmi o herkeste olur
Oncesinde cinsel iliski ysandin mi?
Acı falan çok mu tukettin
Hayır
O zaman hemoroid veya çatlak vardır hametan krem sürün geçmiş olsun
Acı biber olabilir
Dus basligi kullan kizzz 🥰
Anal oldunu
bence pişik
Hemoroid basur şüphesi olabilir