Arkadaşlar boyun düzleşmesi için ne yapılması lazım. Hepsini söyler misiniz. Hepsini yapacağım yeter ki geçsin. Fıtık da dahil
10 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Bunu yaşayan birçok hastam aynı cümleyi kuruyor: "Hocam ne gerekiyorsa yapacağım, yeter ki geçsin." Öncelikle şunu bilmeni isterim; boyun düzleşmesi ve boyun fıtığı doğru tedaviyle büyük oranda kontrol altına alınabilir. Ancak bunun tek bir mucize hareketi ya da ilacı yok. Tedavi kişiye özel planlanmalı.
Ben öncelikle seni ayrıntılı değerlendiririm. Ağrının nedeni gerçekten fıtık mı, kas kaynaklı mı, duruş bozukluğu mu, yoksa bunların bir kombinasyonu mu bunu belirlemek gerekir. Çünkü MR'da fıtık görülmesi her zaman ağrının sebebi olduğu anlamına gelmez.
Tedavide en önemli nokta düzenli egzersizdir. Boyun ve sırt kaslarını güçlendiren, duruşu düzelten egzersizler uzun vadede en fazla faydayı sağlar. Bunun yanında masa başında çalışıyorsan ekran yüksekliğini ayarlaman, uzun süre aynı pozisyonda kalmaman, telefonu sürekli eğilerek kullanmaman, uygun bir yastık tercih etmen ve gün içinde sık sık hareket etmen de tedavinin önemli bir parçasıdır.
Gerektiğinde manuel terapi, yumuşak doku çalışmaları ve ağrıyı azaltmaya yönelik fizik tedavi uygulamalarından da faydalanabiliyoruz. Ama şunu özellikle söylemek isterim; sadece masaj yaptırmak ya da birkaç seans fizik tedavi görmek kalıcı çözüm sağlamaz. Asıl iyileşmeyi sağlayan, senin düzenli olarak uyguladığın egzersizler ve günlük yaşam alışkanlıklarını değiştirmendir.
Eğer koluna yayılan şiddetli ağrı, güç kaybı, elinde belirgin uyuşma veya ince işlerde zorlanma gibi şikâyetlerin varsa, mutlaka gecikmeden değerlendirilmen gerekir. Doğru zamanda doğru tedaviye başlanırsa birçok kişi ameliyata ihtiyaç duymadan günlük yaşamına rahatlıkla devam edebiliyor.
Yorum için çok teşekkür ederim 🙏🏼
Bunla ilgilenen bir ortopedi cerrahında muayene olmanı tavsiye ederim, benim kardeşimde de boyun fıtığı vardı ve düzleşmeye de başlıyordu Dr. Çağatay Öztürk'e götürdük bir tanıdığın tavsiyesiyle özel fizik tedaviye başladı şu an durumu çok daha iyi oldu
Fizik tedavi ve ebdr egzersizler var. YouTube da tarif eder
Geçer mi
Evet geçer doğru ve düzenli yaparsanız
Yapicam ama tamamen düzelir mi
onu yapınca görebilirsin, kimse bilemez
tamamen geçmez fizik tedavi şart. en iyi çözüm havlu ile boynuna egzersiz yaptırman
Fizik tedavide sıcak havlu ve akım yapılıyor
Yüzme imkanın. Varsa o şekilde düzelme şansın yüksek
Yüzme olmasa geçer mi
Geçmez ama daha iyi gelir diye düşünüyorum bi arkadaşım denemişti faydası oldu