Taşı, büyük idrarını bazen yapamıyorum, sürekli zorlanıyormuş. Doktor ameliyat demiş, olmuyormuş. Biz ne yapabiliriz bu durumda? Hep günlerimiz böyle, sürekli hastayım diyor, doktora, ameliyata gitmiyor, biraz uzak diyor orası. O kadar yol gidemem diyor: öldürücü bir hastalık mı (
1 gü
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
eger tas gercekten mesanedeyse ve doktor ameliyat onerdiyse, sirf ilac ya da bol su icerek her zaman dusmeyebilir. Ozellikle buyuk taslar genelde kendiliginden cikmaz. eger ameliyat olmazsa idrarda kanama, siddetli agri , mesaneye ve zamanla bobreklere de zarar verebilir.
Baban ameliyat olmak istemiyorsa, neden istemedigini ogrenmek onemli. Korku, yas ya da baska bir saglik sorunu varsa bunu uroloji doktoruyla acikca konusmasi iyi olur.
Tas kac mm ya da kac cm demislerdi? Doktor kapali ameliyat mi onermisti?
1 cm vardır olmuyor birde yaşadığımız yere hastane uzak diye gitmek istemiyor bir bahane buluyor 2 saatlik yol var diye hastaneye gidemem ben falan diyor sürekli
saglik bu. ertelemeye gelmez gitseniz iyi olur aslinda
Lazerle kırılmıyor mu ya, da taşı içerde parçalayan ilaçlar var diye duymuştum, ayrıca böbrek taşı da olabilir mesaneye kadar gelmiştir tıkıyordur, ama bence de ameliyat en son iş, doktorlara kalırsa hemen ameliyat derler, o masadan kalkamamakta var
Sağol çok güzel moral verdin masadan kalkamamakta var diye
Ameliyat olursa dedim, bana göre ameliyat en son çare, annem için de safra ameliyatı dediler ben karşı çıktım aldım edirneden eve getirdim herkesin ve doktorların ameliyat şart demesinin üzerine 7 -8 yıl hiçbir şekilde rahatsızlık yaşamadı, brlki ameliyat olsa masada kalacaktı
Bilmiyorum ama çok zorlanıyor idrar durumunda yapamıyorum diyor ne iyi gelir ne yapmamamız gerek bilmiyoruz
İyide ne taşı olduğunu bilmeden yani böbrekten mesaneye imen tsş mı yoksa başka bişey mi idrar yolu enfeksiyonu var mı bilmeden kim ne önerebilir ki, dediğim gibi doktorlar hemen ameliyat deyip kestirip atar, eğer böbrek tsşı veya kumuysa düşmesi için tazyikli bir şekilde çıkması için bol su ve kafeinli içecekler idrarı tazyikli hale getirir
Tek bir doktorla yetinmeyin başka doktora da danışın
Mesane taşı prostat da var ikiside ama taş daha fazla demiş doktor zorluyor seni öyle işte
Eğer ultrason da falan taş büyük diyorlarsa o zaman ameliyat gerekebilir, kim götürecek demesi yanlış siz varsınız işte ayrıca daha genç eli ayağı tutuyor dolmuşla otobüslede gidebilir anladığım kadarıyla
bol bol limon suyu ve zeytin yagi icsin zamanla tas erir duser
Büyükmüş ameliyat diyorlar doktorlar o kabul etmiyor hep bir bahane üretiyor kim beni götürücek diyor oraya kadar uzak diyor hastane sürekli idrarda zorlanma yaşıyor ıkınma falan bizimde psikolojimiz bozuldu artık yaşı 57
dedigimi yapin siz tas buyukde olsa duser zeytin yagi damarlari genisletiyor limon suyuda yumusatiyor ve eritiyor rahat dusuyor sonra sabah aksam ac karsina yarim cay bardagi zeytin yagina birer lomin sikip suyla karistirip icsin bol bol su icsin gunduz
Zeytin yağı ve limonu karıştırmak mı lazım?
evet babam oyle tas dusurdu sonra bir kac kisi daha dusurdu ben sahidim en az 6 ay boyle devam etsin baban.. ve babana her gun magnezyum kompleks (malat, taurat, bisglisinat) takviye kullandir
magnezyumda tas eritir cunku
Sağolun inşallah içer
Yaş kaç ol tabi
Benim değil babamın rahatsızlığı ameliyat olmuyor sürekli zorlanıyor idrar durumunda bazen yapamıyorum diyor
56 yaş
Zor tabi ciddi bişey değil ama Allah yardımcısı olsun
Öldürmez be abartma
Yapamıyor bazen idrarını ameliyat dediler olmuyor başka bir çaresi yok mu sürekli zorlanmasından benimde piskolojim bozuldu