Halbuki günde 16 saat hiçbir şey yemeden geçiriyorum, akşam erken yiyorum, buna rağmen sabah şişkinliği içimi daraltıyor
1 ay
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Suyu az içiyosundur, bir de gün içinde çok ayaktaysan vücudundaki tüm sıvılar aşağı ayaklara doğru gider. Yattığında ise bütün vücuduna yayılır göz çevresi ve yüz çevresine bu en temel sebebidir zaten. Tuzlu ve karbonhidratı da çok tüketiyosan bunlar suyu tutar, sodyum ve glikojen depolanır o da şişliğe neden olur.
Düzensiz uykuda kortizol salgılatır o da tuz ve suyla bağlantılı olarak su tutar vücudunda
Merhaba, aslında kronik şişkinliğin bazı nedenleri vardır, genelde bağırsak senndromu ya da gluten intolerensi buna neden olabiliyor, kadınlarda genital rahatsızlıklar da (pcos gibi) kronik şişkinliğe neden olabiliyor. Kaç yaşındasın?
Dün kadın doğum doktoruna gittim 2 aydır regl olamıyorum, ama bildim bileli hep düzensizdi zaten, yumurta tembelliği dedi, ilaç yazdı regl olunca kan vereceğim. Ve 23 yaşındayım. Eskiden ergenliğe kadar yani oldukça yemek yer kilo almazdım şimdilerde başedemiyorum kilo ile özellikle bel-basen çevresinde (66 kg)
Ergenlik dönemindeki metabolizma yapısı ile daha ileri yaşlardaki metabolizma yapısı da birbirine pek benzemez, ergenlik döneminde gelişim hızlı şekilde devam ettiği için yediklerini enerjiye, yağa, proteine ya da diğer vücut kimyasallarına çevirme hızın yüksektir. Yumurta tembelliğinden ziyade pcos gibi aslında anlattığın, yani ergenliğinden beri düzensiz olan bir regl döngün var, tabi doktorun usg ile bakmıştır, boyun kaç acaba
Evet gösterdi ekranı hatta yanlış değilsem pcos'tur halk arasında dedi. 157 cm boyum. Pandemi sürecine kadar 47 kg üzerine çıkamazdım, ne olduysa sonradan almaya başladım ve fazla hissettiriyor. Diyet yapıyorum aralıklı oruç tarzında 16:8 , yaklaşık 20 gün oldu 3 kg ancak verebildim
Polikistik over sendromu aslında halk arasındaki tabir değildir, yumurta tembelliğinin tek nedeni de pcos değildir ☺️ neyse, aslında her ikisinin de tedvaisi neredeyse aynıdır, ilk etapta doğum kontrol hapıyla başlanır, seviyesine göre tabi. Pandemi maalesef hepimizin kimyasını bozdu, vücut az bir süre olmayan 1.5 yılda tembellige alıştı, yağlanma arttı, dunyada inan bu süreç genel anlamda etkiledi insanları
Sanırım bilgili birisiniz o yüzden izninizle bir sorum olacak, diyelimki kan testinden sonra doğum kontrol hapı yazıldı, kullanmalımıyım? Hep kilo aldırdığını duydum o yüzden şimdiden tedirgin oluyorum. Ve zoretanin de kullanıyorum bir yandan 20mg/ 3. ay
Sağlık personeliyim, araştırma yapmayı da seven biriyim bu konularda. Zoratanini sivilcelerin için kullanıyorsun sanırım, doğrudan kilo yapan bir ilaç değil, ancak biraz hareketsizlige neden olabiliyor, buna bağlı dolaylı kilo aldirabilir ama dediğim gibi doğrudan etkilemez. Doğum kontrol hapları da doğrudan yaglanmaya neden olmaz, ilk birkaç aylık döngüde hormonları etkileyecegi için geçici olarak birkaç kilo almaya neden olabilir, ama her iki ilacın da iştah açıcı özelliği var, yani yemeye dikkat etmezsen kilo almak kaçınılmaz olur☺️
Günde 16 saat yemek yemiyorum yediğim saatlerde de Akdeniz tipi beslenmeye dikkat ediyorum, bilgiler için çok teşekkür ederim 🌸
Rica ederim, vücudunun ihtiyacı olan besinleri ihmal etmemelisin. Ayrıca diyete başlandığında ilk başlarda daha hızlı kilo verilir sonra yavaşlar. Stres yapma bence. Ayrıca ne zaman istersen ☺️
Cevap
10Cevap
Psikolojik sıkıntıların var kesin. Mesela stresli, kafaya çok takan, verimsiz uyku uyuyan, muhtemelen kabızlık çeken...
Kabızlık hariç kalanı doğru
Olaya psikolojik olarak bakmalısın. Ne kadar sağlıklı beslenirsen beslen kafada bişeyler düzelmedikçe değişen bişey olmaz. Baksan ciddi bi sorununda yoktur belki,
Şişkinlik başa bela bendede son zamanalrda oluyor
Evet çok huzursuz ediyor tüm organlar sıkışmış gibi
Hı hı evet spor yap bence bjrwz klsu5hallolur
Sabah normal bu ama vücut hece salıyor kendini
Bu kadar da salınmaz ama jsjjsjsjsj
Aa öyle mi bilmiyordum bunu sağoll
Gecmis olsun ya 18 misin
Hayır
Kac yasindasin
Kaç kilosun
66
Bir doktora gidiniz