Halbuki günde 16 saat hiçbir şey yemeden geçiriyorum, akşam erken yiyorum, buna rağmen sabah şişkinliği içimi daraltıyor
4 sa
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Merhaba, aslında kronik şişkinliğin bazı nedenleri vardır, genelde bağırsak senndromu ya da gluten intolerensi buna neden olabiliyor, kadınlarda genital rahatsızlıklar da (pcos gibi) kronik şişkinliğe neden olabiliyor. Kaç yaşındasın?
Dün kadın doğum doktoruna gittim 2 aydır regl olamıyorum, ama bildim bileli hep düzensizdi zaten, yumurta tembelliği dedi, ilaç yazdı regl olunca kan vereceğim. Ve 23 yaşındayım. Eskiden ergenliğe kadar yani oldukça yemek yer kilo almazdım şimdilerde başedemiyorum kilo ile özellikle bel-basen çevresinde (66 kg)
Ergenlik dönemindeki metabolizma yapısı ile daha ileri yaşlardaki metabolizma yapısı da birbirine pek benzemez, ergenlik döneminde gelişim hızlı şekilde devam ettiği için yediklerini enerjiye, yağa, proteine ya da diğer vücut kimyasallarına çevirme hızın yüksektir. Yumurta tembelliğinden ziyade pcos gibi aslında anlattığın, yani ergenliğinden beri düzensiz olan bir regl döngün var, tabi doktorun usg ile bakmıştır, boyun kaç acaba
Evet gösterdi ekranı hatta yanlış değilsem pcos'tur halk arasında dedi. 157 cm boyum. Pandemi sürecine kadar 47 kg üzerine çıkamazdım, ne olduysa sonradan almaya başladım ve fazla hissettiriyor. Diyet yapıyorum aralıklı oruç tarzında 16:8 , yaklaşık 20 gün oldu 3 kg ancak verebildim
Polikistik over sendromu aslında halk arasındaki tabir değildir, yumurta tembelliğinin tek nedeni de pcos değildir ☺️ neyse, aslında her ikisinin de tedvaisi neredeyse aynıdır, ilk etapta doğum kontrol hapıyla başlanır, seviyesine göre tabi. Pandemi maalesef hepimizin kimyasını bozdu, vücut az bir süre olmayan 1.5 yılda tembellige alıştı, yağlanma arttı, dunyada inan bu süreç genel anlamda etkiledi insanları
Sanırım bilgili birisiniz o yüzden izninizle bir sorum olacak, diyelimki kan testinden sonra doğum kontrol hapı yazıldı, kullanmalımıyım? Hep kilo aldırdığını duydum o yüzden şimdiden tedirgin oluyorum. Ve zoretanin de kullanıyorum bir yandan 20mg/ 3. ay
Sağlık personeliyim, araştırma yapmayı da seven biriyim bu konularda. Zoratanini sivilcelerin için kullanıyorsun sanırım, doğrudan kilo yapan bir ilaç değil, ancak biraz hareketsizlige neden olabiliyor, buna bağlı dolaylı kilo aldirabilir ama dediğim gibi doğrudan etkilemez. Doğum kontrol hapları da doğrudan yaglanmaya neden olmaz, ilk birkaç aylık döngüde hormonları etkileyecegi için geçici olarak birkaç kilo almaya neden olabilir, ama her iki ilacın da iştah açıcı özelliği var, yani yemeye dikkat etmezsen kilo almak kaçınılmaz olur☺️
Günde 16 saat yemek yemiyorum yediğim saatlerde de Akdeniz tipi beslenmeye dikkat ediyorum, bilgiler için çok teşekkür ederim 🌸
Rica ederim, vücudunun ihtiyacı olan besinleri ihmal etmemelisin. Ayrıca diyete başlandığında ilk başlarda daha hızlı kilo verilir sonra yavaşlar. Stres yapma bence. Ayrıca ne zaman istersen ☺️
Psikolojik sıkıntıların var kesin. Mesela stresli, kafaya çok takan, verimsiz uyku uyuyan, muhtemelen kabızlık çeken...
Kabızlık hariç kalanı doğru
Olaya psikolojik olarak bakmalısın. Ne kadar sağlıklı beslenirsen beslen kafada bişeyler düzelmedikçe değişen bişey olmaz. Baksan ciddi bi sorununda yoktur belki,
Sabah normal bu ama vücut hece salıyor kendini
Bu kadar da salınmaz ama jsjjsjsjsj
Hahahha soğuk bir duş toparlıyor hemen
Aa öyle mi bilmiyordum bunu sağoll
Bu evet harik toparlama
Şişkinlik başa bela bendede son zamanalrda oluyor
Evet çok huzursuz ediyor tüm organlar sıkışmış gibi
Hı hı evet spor yap bence bjrwz klsu5hallolur
Gecmis olsun ya 18 misin
Hayır
Kac yasindasin
Bir doktora gidiniz
Nerede?
Göbeğin yandan bakınca gebe gibi kalıyor mu
Evet 🥲 çok rahatsız edici
Neden olsun ki seveni de vardır takma Sen kaç kilosun ki genelde belki de genetiktir ama
Genetik değil ya, 66 kiloyum 157 boy
Olabilir genetik Annenden geçmiştir sana ya da akraba da vs Kilon normal balık etlisin olabilir takma dolgun birisin daha önce doğum yaptın mı
Evli değilim yani hayır yapmadım
O halde yapında var göbekli olmak tam göbek seni rahatsız ediyor çok mu belli ediyor sanki 3 aylık gebe gibi göbeğin aşırı şişiyor
Zaten uzun süredir döngülerim düzensiz o da etkiliyor, ödem vs ama ne uykumu almış olarak uyanıyorum ne de dinlenmiş üstüne bu şişkinlik geriyor beni ve elbette rahatsız ediyor huzursuz hissediyorum
Tamam ao stres ve düzenli şekilde yatmıyorsun ya da ödem varsa normaldir takma birileri takıyor sana göbeğin var diye sadece göbeğin şişiyor diğer tarafların normal regli geçtin mi
Düzenli uyumuyorum evet, sen nereden biliyorsun birilerinin taktığını 🥲, doğru sadece göbeğimde şişkinlik oluyor ama dün doktora gittiğimde yumurta tembelliği felan da dedi o da etkiliyordur belki
Belli yoksa bu kadar sende takmazdın ama neden uyumuyorsun uyu sende yumurtalık ne alaka değişik yani Kadınlar taktırıyor sana yoksa Erkekler mi
Yaş kaçtı senin ama birde göbeğin olması kötü değil ki her yaş Erkek düşer emin ol
Evin işi bitmiyor bazen evdekiler uyumuyor diye hep değişiyor uyku saati bugün 7 saat kadar uyudum hâlâ çok bitkin hissediyorum mesela. Annem, kuzenlerim, kardeşim hepside kilo almışsın zayıfla vs diyor o yüzden takıyorum 🥲
23 yaşındayım, sorun birinin düşmesi değilki ben bedenimi rahat hissedemiyorum sorun bu
Hep Kadınlar bunu yapar tahmin ediyorum Erkekler yapmaz fazla onlar göbeğine laf ederken hepsi de senden kat kat kilolar mu Annen teyzelerin diğerleri
Ev işi sana yüklettiyorlar
Sen bedenin böyle sen böyle mutlu olup böyle yaşamak zorundasın birilerin lafları ile takıntılı şekilde yaşama göbeğin şişiyor sürekli memelerin hep küçükler öyle mi oluyor
Bunu söyleyen kuzenim benden yaşça küçük ve daha kilolu 😅 ama evet herkes işe gittiği için ev işi bana kalıyor. Kilo vermeyi ya da beslenme tarzımı değiştirmeye çalışıyorum 20 gündür 3 kilo kadar verebildim ama az geliyor bana
Ya işte böyle hemcinslerin Annen akraların kendine bakmadan bunu zaten demeleri kıskançık krizleridir sadece kuzenin bunu yapar
Sen kilo verme böyle kalırsan laf sokarsan emin ol onlar geri çekilir sen aklını kullanacaksın
Bütün gün evdesin
Seni kısıtlıyorlar da tesettürlü müsün
Normalde üniversite okuyorum şu an yaz tatili diye evdeyim evet. Ama kısıtlama yok yani öyle ve kapalıyım
Annem 1 aydır her gün söyleniyordu kilo ver biraz diye, dün tartıldı aramızda 2 kg varmış 😂😂😂😂😂
Oda 70 vardır sana laf atıyorlar kendine baksınlar önce Annen de ödem göbek şişkinliği var mı bunu sana söylüyorlar
yok mu Erkek arkadaş vs olsa tepki verirler mi
Erkek arkadaşım var annem biliyor ama erkek arkadaşım da aynısını söylüyor bazen 🥲
Kaç kilosun
66
Güzel
Seferin
Kilo kaç
66
Boy kaç
157
Şişman
Anatomi...