4 gü

Aile işinde günde 14 saat köle gibi çalışıyorum, diş protez okuyup bitirdim ne yapmalıyım?

Bizim bir aile işyerimiz var. Babam eleman alamıyor çünkü borç içinde. Başka bir dükkan açtık, onun borçları için mecburen bu dükkan üzerinden geçiniyoruz. Ama ben ruhsal ve fiziksel olarak acayip yoruluyorum. Eleman aldıkları yok ve kasa + reyon işleriyle ilgileniyorum. Ortağımız var fakat onun da az çok yardım etmesi gerekirken hiçbir şeye elini sürmüyor. Malzemeleri tek başıma yerleştiriyorum. Babam bunun üzerine sabah 8'de gelmemi akşam 8'de çıkmamı istiyor fakat dün sabah 8'den akşam 10'a kadar çalıştım. Babam geç geldi diye. Bugün de çok yorgundum diye uyuyakalmışım, 10'da gelip beni uyandırdı; ben sana demedim ki 8'de gideceksin diye. Ama ben robot değilim. Tüm işleri ben hallediyorum, dün 14 saat çalışmışım. Diğer hiç kimse, kardeşlerim de dahil, yardım etmiyor. Hayatımın hepsi iş olmuş durumda. Kurtulamıyorum. Normalde diş protez okudum, bitirdim bu sene. Bir yer bulup çıkabilir miyim bilmiyorum, tüm yük benim üzerimde

Aile işinde günde 14 saat köle gibi çalışıyorum, diş protez okuyup bitirdim ne yapmalıyım?