Eşim ve ben psiyatrik şizofreni, yüksek duygu patlamaları sorunlarımız var, hamileyim, çocuğumuz sorun olur mu
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer ben tıp fakültesi öğrencisiyim. bildiğim kadarıyka şizofreniye yatkınlık olur ancak bu genetik olarak tam olarak belli bişeh değil. yaşantısı ve gördüğü muamrle onun için önemli. yani çevresel etkenler taniki genetik etkenleri tetiklerse görülme olasılığı ailesi hasta olmayanlara göre daha yüksek ama kesin bi durum değil.
Kesin bir şey söylemek zor ama psikiyatrik hastalıkların bazı türleri genetik yatkınlık gösterebilir, bu bilimsel bir gerçek. Ancak çocukta mutlaka görülecek diye bir kaide yok. Çevresel etkenler ve ebeveyn tutumları daha belirleyici oluyor çoğu zaman. Bu noktada uzman bir psikiyatr veya genetik danışman, aile öykünüzü değerlendirip daha net bilgi verebilir. Panik yapmayın ama mutlaka profesyonel destek alın.
Cevap
9Cevap
Gerçeği öğrenmeniz adına söylemeliyim bir sağlık üyesi olarak
Evet büyük oranda şizofreni genleri geçecektir zira genetik bir durumdur ama illla görülecek diye de bir durum yok
Tetiklenmeler uygun lokal shiftler DNA dizilimleri ve çevre uyaran olmalı
Siz kalbinizi ferah tutun dua edin Allah'a
Gerisi takdir ilahi
Ben şizofrenilik geçirdim şu an durumum iyi eşimde yok ama onun sinir duygu sorunları var
İyileşme durumları maalesef yeterli değil genelde genetik yatkınlık olarak epigenetik dediğimiz olay örgüsü vardır
Ayrıca sağlık adına söylüyorum tekrar bunu da kedi beslemek biraz riskli sizin için zira kedi dışkılarında toxoplasma Gondii paraziti şizofreni tetiklediğine dair bulgular var
Yine de siz gönlünüzü ferah tutup Allah'a güvenin inşallah çok sağlıklı bir bebiş gelecek sizin gibi duyarlı bir anneden 🥰
Şizofreni iki ebeveynde de varsa geçişi %85 diye okumuştum bir makalede. Yüksek duygu paylamalarından ziyade mani evresindeki bipolar mı?
Evet bu çocuğa yansıyacaktır Dr size söylemedimi çocuk yapamsiniz diye
Artık normalleşti bunlar psikolojik sorunsuz insan çok az
Görülebilir canım. Genetik oluyor bazen bu tip olaylar. Allah herkese şifa versin akıl sağlığı versin.
Amin
Hayır olmaz ama psikolojik olarak şu an nasılsın destek alıyor musun
Sizin evlenmeniz ve çocuk yapmanız bile tehlikeli
bulaşıcı olduğunu sanmıyorum
Şizofreni geçiyor diye biliyorum...
Olma ihtimali var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?