Kuyruk sokumu ağrısı çekiyorum, lap lap bir şey atıyor, baskı kuruyor. Bana bir şey hareket ediyor gibi geliyor. İstanbul’da bir ortopedi uzmanına gittim, iltihap, apse oluşmuş, genel cerrahiye gitmem gerektiğini söyledi. Gittim, görünürde bir iltihap, apse yok dedi ama ben eminim, baskı kuran bir şey var. Derinlerde olmasın? Bilen biri yazabilir mi, ne yapmam lazım?
9 sa
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
Merhaba, kuyruk sokumunda apse nedeni genelde kıl dönmesine bağlı olabilir, ancak mutlaka dışarıya bir iz bırakır. Kemiklerde sorun yoksa, muhtemelen kıl dönmesidir
Hiç duramıyorum lap lap atan bir ağrı var sanki bir şey dışarı çıkmak istiyor ama çıkamıyor İstanbul’daki doktor sinüslü bir şey dedi
Pilonidal sinüs demiştir muhtemelen
Evet ama ben kemikte nasıl kıl dönmesi olmuştur ki bilmiyorum hiç bildiğim tek şey var aşırı lap lap atan bir ağrı baskı kilom da yok aslında 65 kiloyum sanki dışarı bir şey çıkmak istiyor itekliyor gibi
Kemikte değil zaten apse, pilonidal sinüs, bahsettiğim kıl dönmesi
2 3 farklı doktor görüşü lazım elindeki raporu göster doktorlara
Muhtemelen kıl dönmesi var anlattığına göre öyle gözüküyor genel cerrahiye bir daha görünsen iyi olur..
Neden delik falan yok ki bilmiyorum
görünmesede içte olabilir ultrasın ya da pelvik mr ne olduğunu gösterir şişkinliktemi yok elinle dokununca görünürde hiçni bir şey yok
Ağrı tam kuyruk sokumunun üzerinde, iki kalça arasındaki çizgide mi, yoksa makata daha yakın mı?
Agrı değil baskı
Eğer baskı hissi günlerdir veya haftalardır devam ediyor ve nedeni bulunamıyorsa, yeniden genel cerrahiye veya ortopedi yerine bir kolorektal cerrahi ile ilgilenen genel cerraha başvurmanız uygun olur. Gerekirse görüntüleme istenmesi tanıyı netleştirebilir... buna benzer vakalar çok geliyor bize ama hepsi farklı tanılarla şekillenebiliyor.. net bir şey söylemek yanlış olabilir.
Maalesef ne yapacağımı bilmiyorum yürüyemez oldum artık nasıl şiddetli bir durumsa Allah yardımcım olsun
masaj yapıp kan dolaşımını hızlandırır ve ılık suya oturun bunlar rahatlatır ama kontrol ettirmekte fayda var ağrıyan yeri tam olarak görebilsem belki ona göre fikir oluşur mr gereklimi gereksiz mi
elbette atabilirsiniz
Mesleğiniz neydi doktor hemşire?
kıl dönmesi banada olmuştu ameliyatla aldılar
Sert zeminde oturma hergün temiz suyla yıka ve kış varsa al kazerle
Benzer bi durumdan ben de mmuzdaribinim çok ağrım oluyor kuyruk sokumu beni uyutmuyor
Olabilir, kıl dönmesiylede karistieiliyor galiba ama bir doktora gitmek daha iyi olabilir
Eğitim araltırma hastanesine git
Ankara’da olabilir değil mi
Heruerde olur
Birinde olmuştu içten kıl dönmesi ameliyatı oldu
Gorunurde delik falan yok ki şişlik falan
Olabilir doktora git giz
Kuyruk sokumu kemiği çok kolay kıırlıyor
Özelde baktırdım özellikle kemiğim kırık falan değil 3d MR çektirdim
Geçmiş olsun
Olabilir bakabilir miyim
Uza hadi
Özür dilerim