Ben denedim 1 dakikada tam 25 acı biber yedim bünyem acıya çok dayanıklı ve acaip seviyorum ya siz?
Acı yemek zararlı mıdır?
Acı yemek zararlı mıdır?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Acı biber özellikle de halk arasında süs biberi veya cin biberi olarak bilinen biber türlerinin kanser riskini azalttığı, kan dolaşımını hızlandırdığı, baş ağrısını geçirdiği kanıtlanmıştır. Ayrıca mide enfeksiyonlarını önlemesine karşın, mide rahatsızlığı olanlarda rahatsızlığı arttırıcı yan etkisi de vardır...
Biberi severek yerim, saymadım ama etrafımda benden daha çok acı seven birine henüz rastlamadım :))
doğal olursa zarar vermez.bahcede süs biberi var.ne kadar yersem yiyeyim dokunmaz.ama ufak bir kavanoz süs biberi tursusunun tamamina yakini yedim midemi rahatsiz etti.yunan biberi dedigimiz biber türü var.onu yemek cesaret ister ben birtanesini yedim gozlerim yasardi.abime birsey olmadi ama o aci diyorsa bibere hakkaten acidir.
o yunan biberi varya insanı öldürür ilk başta bende yanıyodum ama şimdi hop hop her yemekte 3-4 tane gidiyo rahat
Acı sevmedim öyle bir şey daha denemedim :D
Küçüklüğümden beri yerim.
Acı yemek bağırsakları hareketlendirir sadece bir de o girişin çıkışı da var unutma :D
Yaris yapmistik 7 tane yiyebilmistm amaaa baska biber kalmamisti :D
Cevap
27Cevap
Hafif acıyı çok severim. Fakat yediklerimden tat almamı dahi engelleyen acıyı sevmem. Acının zararı olmaz. Kanı ve solunum yollarını temizler. Bağırsaklarını çalıştırır. Ancak kanamalı bir hastalığın varsa, iyi değildir. Çünkü acı kanı sulandırır. Aspirin etkisi vardır.
Mide rahatsızlıkları çekmeye başladığında acısını anlarsın şimdi değil :) zararlı mı demiş birde, zararlı tabi mide çeperini mahvediyor, bağırsaklarındaki kılcal damarlarda çatlama yapıyor vs...
ben belki daha bile fazlasını yerim,acıyı severim ama her yemekle değil.Kebap falan olursa çok güzel gidiyor
tatlı tatlı yemenin acı acı çıkarması olur derler :) basur olmada
Daha onun çıkışı var diyorum ve bunu kaçıncı yazan oldugumu merak ediyorum.
İbreti veren not : Sonunu düşünmeden yemeyin.
ne o kanal d de yarısma vardı ordada cıkmıstı cıftlerle ılgılı yarısmada ordan esti sanırsam aklına :)
evet
Yağları yakma gücüne sahip olduğu için bayılarak yerim :D ~
girerken keyif verebilir belki ama çıkarken aynı keyifi almayacağın kesin
Acı severim ama hiç öyle bir denemem olmadı.Bebekken amcam ağzıma acı biber değdirirmiş.Ben yüzümü ekşitirmişim ama ağlamazmışım.Baya yerim heralde.
Ben yiyemem acı zaten.Reflüsü olanlarda zararlı olduğunu biliyorum ama.
Çok seviyorum ama yiyemiyorum ağzımı çok yakıyor ama tadını seviyorum
1 yada 2 tane biber yerim
zararlı oldugunu duymuştum
ama faydası da varmış
Aşırı derecede severim biberlerim olmadan asla :) yararlıdır zararlı değil. ses ve metabolizma açısından :)
Acı biber turşusu,kola ve ilacı aynı anda almayın ..
birkeresinde midem deliniyor gibi olmuştu, anneme vasiyeti mi bile söylemiştim
Azı karar çoğu zarar arkadaşım, ye eyvallah da b*kunu çıkarma, hemoroidi var gastriti ülseri var aman diyim ;)
acı biber falan severim ama öyle fantazilerim hiç yoktur...
En acı biberden yapılmış yarım kilolouk turşuyu bir seferde yiyebiliyorum
nefret ederim hiç yiyemem
Ara sıra yerim. Abartmaya gerek yok.
Fenercell
Ben bilmem eşim bilir :)
bildik ya bildik
acıya dayanamam ki :S
Taraftarcell miydi neydi...
helal olsun
eline ne geçti?
fenerbahçe aşkı gibi birşey bu biber aşkı :D aşkımı ısbatladım
yurt dışı
belçika
çiğ köfte sevmiyorum ben. acı biberi kebapla falan yiyorum daha çok ama isotu karabiberi kırmızı biberi toz olanını nerdeyse her yemekte serpiştiriyorum.
yo
bayılırım acıya ozellıkle cıg koftede:)
rumuzun ejderha olsun:DDDDD
7 kardeş olsun çok severim
Pul bibersiz yemeğim yoktur..
mideni delecen yeme o kadar.
2 saniyede bir tane yiyorum.
Çıkartırken alev alma dikkat et.
fener cell
O zaman sana meydan okuyorum
0
tabikide değildir acı insana güç verir