18 gü

Psikolog ilk seanslarda sadece konuşup psikoeğitim verirse bu normal mi, yoksa dolandırılıyor muyum?

Fikrinizi almak istiyorum.

Bir psikologla 2 seans yaptım.

İlk seansta çok ağladım ve kendimi anlatamadım. Bu yüzden sorunlarımı önceden yazıp götürmüştüm.

İkinci seansta ise çoğunlukla psikolog konuştu. Özgüven eksikliğimin yazdığım travmalardan kaynaklanmadığını, başka nedenleri olduğunu söyledi. Ayrıca düşüncelerin duyguları, duyguların da beden tepkilerini etkilediğini anlattı.

Seans yaklaşık 45 dakika sürdü ve bunun için ücret ödedim. Seans boyunca çoğunlukla sadece dinleyici oldum. Seans sonunda kendimle ilgili somut bir şey öğrenmiş ya da bir ilerleme kaydetmiş gibi hissetmedim.

Seans sonrasında ona mesaj atıp umutsuz hissettiğimi ve hiçbir değişiklik hissetmediğimi söyledim. O da bu seansın daha çok bilgilendirme (psikoeğitim) amaçlı olduğunu ve asıl farkı bir sonraki seanstan itibaren göreceğimi söyledi.

Bu şekilde başlaması normal mi? Psikologların ilk seanslarda daha çok açıklama yapması yaygın bir durum mu, yoksa endişelenmeli miyim?
Güncellemeler
18 gü
Seans boyunca konuştu konuştu, ben de mal gibi he he anladım deyip dinliyordum. Bir baktım süre bitdi. Benim elimde sadece perspektifım yanlış olduğu bir de hislerimin duygularıma duygularımında davranışlarıma etki etdiği bilgisi var...
Psikolog ilk seanslarda sadece konuşup psikoeğitim verirse bu normal mi, yoksa dolandırılıyor muyum?