Güncellemeler
5 sa
Sağlık etiketinde neden yapay zeka fenomeni yok @KızlarSoruyor. Bence sağlıkta da olmalı
Sadece alnımı ön tarafı kaplayan şiddetli bir baş ağrısı. Arveles bile geçirmedi. Hep geçerdi ağrı kesici içince. Bu sefer niye geçmiyor ki yani. Tansiyon ölçtürdüm, 13 / 8 çıktı normal yani. Alnım çatlayacak artık

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
Sürekli baş ağrısının nedenleri, stres, uyku eksikliği ya da fazla uyuma, kafein ve alkol yoksunluğu ya da fazla tüketim, göz tansiyonu ve/veya göz yorgunluğu, beslenme eksiklikleri, migren, sinüzit, kulak enfeksiyonları ve ilaç kullanımıdır. Bu etkenler geçmeyen ve tekrarlayan baş ağrılarına neden olabilir.
Bunları deneyebilirsin
Geçmiş olsun. ben 2 ağrı kesici birden içince hafifliyordu biraz
en başta bu tür konularda direk Alvers kullanmanı tavsiye etmiyorum... "Doktor kontrolünde dikkatli kullanılması gereken ilaçlardan dır" Aşırı fazla uyku da uyumamakda tansiyon yüksekliği gibi geçmeyen bir ağrıya sebep olabilir. Susuzluk da ağrı kesici kullanımı ile geçemze Başka etken durumlarda buna sebep olabilir.
Bol su ve türk kahvesi içmek kendinizi iyi hissetmenizi sağlaya bilir.
Bunun bı cok sebebi olabilir. Sebebine göre çözüm bulmak lazım. Eğer dua alıp saçını kurutmadiysan sinüzit olmuş olabilir; çok yorgun, uykusuz ya da yemek düzenini degistirdiysen migren tutmuş olabilir. Bazen şeker yapabilir...
Klasik bı yöntem önereceğim. Başını sıkı sıkı tülbentle bagla. Saç bandı gbi ama alnına ve ensene doğru. Sikabildigin kadar sık. Sonra da karanlık bı odaya uzan.
Acaba gözünden geliyor olabilir mi belki göz yorgunluğu veya göz bozukluğun vardır onda nasıl olur emin değilim ama bana böyle durumlarda sıcak duş almak iyi geliyordu, dayanabileceğin kadar sıcak suyla yıkayıp sonrasında iyice kurutup birazda göz bandı veya benzer bir şey takip uzansan belki iyi gelir, çok geçmiş olsun 🙏🏻🌸
bi havluyu nemlendir ve bi kaç dakika buzdolabına koy biraz soğusun. karanlık sessiz bi odaya geç telefonu odaya sokma. gözlerini kapat ve o havlu alnına koy. şakaklarına çok bastırmadan masaj yap.. ağrı kesici işe yaramıyorsa susuz kalmış olabilirsin. o ağrı ya sinüzit ya da migren yüzünden olur genelde.. geçmiş olsun
Uyku düzeni, yeterli miktarda su tüketimi ve stres yönetimi. İki gündür geçmiyorsa kesinlikle bir nöroloji uzmanına görün. Yıllardır baş ağrıları çeken bir insan olarak hayatım berbat durumda.
Geçmiş olsun inşallah çabucak geçer. Yakın zamanda benzer durumu yaşamadığım için bir çözüm öneremiyorum ama mutlaka gitmişsindir hekimin yazdığı başka bir ilaç olduysa umarım dindirir.
Biraz fazladan su iç. Çok rahatsız edecek kadar şiddetiyse hastane acil servisine git ağrı kesici iğne yapsınlar. Belki bazı tahliller de yaparlar ama pek sanmıyorum yapacaklarını
uzun süre bilgisayar ve telefon ekranına bakma, düzensiz uyku, stres neden oluyor genelde
baş ağrısı için ise dexefon, apranax, relpax gibi ağrı kesiciler kullanmayı dene
Burnunun içine çok az bişey karabiber çek arka arkaya hapşur bak nasıl rahatlayacaksın sinüzit o
arveles veya parasetamol + kafein deneyebilirsin. güneş ışığından ve sıcaktan kaçın. sessiz sakin bir yere geç.
şu an nasıl
Ayrıca yapay zeka önerin mantıklı
Bunun için doğal yabani kekik bul ve demle onu iç her türlü derde deva
Migren taşı ve yakın zamanda mr çekin uzun yol ağrıtır ve sıcakta dışarı çıkma
Bende migren var aninda arveles iciyorum uyuyorum biraz sskin odada geciyor
Bence yapılabilecek çareler tükendiyse ve böyle devam ederse bir nörolojiye gidilmeli en azından baktırılmalı nerden kaynaklandığı bazen pek anlaşılamayabilir ama bir şeyin yoktur umarım
Belirli aralıklarla ağrı kesici almaya devam et ağrıyan bölgeye buz tut
Bol su iç ağrı kesici ve uyku
Ben parol kullanıyorum
Migreniniz olabilir karanlıkta ve sessiz bir ortamda dinlenmeye uyumaya çalışın
Dicloflam, resmen okunmuş ilaç gibi
Acile git ilaç yapsınlar
Nefes al
Bol su iç geçer
Uyu...
Sarılmak iyi gelir
bir doktora gidin bence