Sizce sigarayı kolay bırakabilir miyim? İstesem içerim aslında şimdi
20 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sizce sigarayı kolay bırakabilir miyim? İstesem içerim aslında şimdi
4 gün aslında nikotinin vücuttan atılması konusunda kritik bir eşik. Ama predictable değil. Sigara krizi gelirse (ki düşük ihtmal), en çok keyif aldığın ödüllere yönelmeye çalış. NRT (Nikotin Replasman Tedavisi) isteyebilirsin de her ihtimale karşı. Şimdilik sigara krizini tetikleyen herhangi bir şeyden uzak durmaya çalış. Reseptörler kalmayıncaya kadar.
ameliyat önceside evde günde belkide 2 3 tane içerim. dediğin gibi pc başında ya da hobi işlerimle uğraştıgım zaman sigara aklıma gelmiyor ya da abur cubur yerim. krize gircek kadar olmadım yoksa çoktan içmiştim. iş yerinde sıkıntı stresten içiyorum
Yani dopaminini bir şekilde nikotinsiz sağlamaya çalış. Tedariklerin sigara haricinde ne hoşuna gidiyorsa dopamin tedarikini bunlarla yap. Dediğim gibi bırakmakta zorlanıyorsan sigara bırakma kliniğine gidebilirsin. Ve ücretsiz de. Yanılmıyorsam nikotin antagonisti olan champix (vareniklin) geri gelmişti. Bir göz at derim.
dopamin nedir? nelerden alınır? patlıcan falan deme ama :D
Dopamini sadece nikotinle sınırlandırmayalım bence. Beynin en ödül alacağı aktiviteler de dopamin. Kısacası ödül mekanizması. Instagram postlarını izlemek de bir dopamin tedariği haberin yok for example :D Bırakmak zor geliyorsa sigara bırakma kliniğine gidebilirsin. İrade diyorlar ama yoksunluk sendromuyla irade diyenlerin %99'u geri başlıyor. Sigara irade meselesi olsaydı başlayanlara da şunu demek isterdim "peki sigaraya iradenizle başlamış olmuyor musunuz?" diyerekten. Nörobiyolojik nikotin bağımlılığını iradeyle yensinler bakalım haha.
teşekkür ederim denemeye calısırım bunları. ödül alacak aktivite çok bende :D
Varsa go ahead dude :D
tenk yu :D sağlıkçımısın :)
Hayır. Sadece ilgili birisiyim sağlık alanına.
heee ok düd :d
Cevap
1Cevap
Geçmiş olsun içmeyin sağlıklı değil ciğerinden oluyor insanlar
teşekkürler inşallah denerim :)
Hazır içmiyorsun bırak gitsin.
denemeye çalışcam :)
Dene şansını 😀
:D :D
Bırakabilirsin ve bırak da bence..
1 ay raporum içmem ama işe başlayınca içmeye başlıyorum. evdede 1 2 tane hariç içmeyen bi insanım :)
İçme boş ver. Hem cebe, hem sağlığa zarar..
denicem bakalım :)
Geçmiş olsun fırsat bu fırsat kullanma
teşekkür ederim inşallah zorlarım kendimi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?